Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Rogers je postava zo súčasnosti, no jeho otec bol v 40. rokoch 20. storočia vládny agent. Veľmi vlastenecký postoj Stevovho otca mu vyslúžil prezývku Kapitán Amerika a hovorí sa o tom, že bol zavraždený. Bývalý príslušník námorníctva Rogers si v súčasnosti privyrába ako umelec, ktorý sa nechal inšpirovať príbehom o jeho otcovi a navrhol podľa neho super-hrdinu. Po tom, ako pri autonehode utrpí smrteľné zranenia, je mu podaná experimentálna chemická látka nazývaná FLAG, ktorá mu nielenže zachráni život, ale tiež poskytne jeho telu nadľudskú silu a reflexy. Tieto nové schopnosti vedú Dr. Simona Millsa, výskumného biochemika a spravodajského dôstojníka, ktorý povedal Rogersovi o jeho otcovi, aby prijal Steva do armády a obliekol ho do kostýmu založeného na jeho kresbách. Ako Kapitán Amerika je vybavený špeciálne upravenou dodávkou, zo zadnej časti ktorej môže vyraziť do boja na motorke. Jej výbava zahŕňa raketový pohon pre rýchly štart z auta, tryskové zvýšenie rýchlosti, nastavenie tichého chodu, či špeciálny povrch, ktorý umožňuje použiť motorku ako klzák. (figliar)

(více)

Recenze (6)

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez. Kapitán Amerika trošku jinak. Tenhle Steve Rogers nebyl ve druhé světové, nezmrznul v kostce ledu, ze které byl později zase rozmražen. Tenhle je optimistický romantik, který ze všeho nejradši jezdí na motorce a kreslí krajinky. Reb Brown, který ho "hraje" opravdu má velmi slušnou muskulaturu, se kterou Amerikovi nedělá ostudu, ale jeho herecký výkon se skládá z jednoho permanentně nasazeného obličeje - Takže má na tváři pořád stejně přiblblý úsměv, ať už má romantickou schůzku na pláži, nebo když se jeho auto stane nepojízdné a řítí se nezastavitelně z kopce. Příběh je jednoduchý - Steve měl kdysi vlasteneckýho taťku, který pracoval na séru supersíly, jenže ten tragicky zahynul a celý výzkum se dostal do mrtvého bodu, protože sérum je založeno na jeho DNA (huh?) čili by fungovalo jen s jeho potomkem. Tak za ním jednoho dne přijde hlavní vědátor, který má všechno na starosti, a nabídne mu spolupráci. No hádejte, jak to může dopadnout. Nakonec se Steve opravdu stane Kapitánem Amerikou, ale má své podmínky - nebude se nikomu zodpovídat. Což je v pohodě, protože hlavní vědátor na celým tom obřím projektu pracuje sám jen se svojí sexy asistentkou a zodpovídá se pouze prezidentovi! Může Stevea vybavit i super věcičkami jako je helma s křidýlky, motorka schopná jezdit na tichý chod a hlavně neprůstřelný štít. Rogers se o prozrazení své identity bát nemusí, protože nosí masku, prezident má jiné starosti, hlavní vědátor je dobrák od kosti a sexy asistentce Steve zaváže pusu svým šarmem. ... Ok, ale k věci - Je to strašná kravina. Kapitána Ameriku v "kostýmu" můžeme vidět až v závěrečných 20 minutách, do tý doby je to jen přehlídka příšerných klišé a hlavně neuvěřitelných hereckých výkonů, za které by se nemusely stydět ani filmy Eda Wooda. Všechno je monumentálně hloupoučké a připomíná to (spíš jen parodie na) ty nejbéčkovější seriály 70. let. Akční scény (asi tři) jsou k smíchu a každý patnáctiletý amatérský filmař by neměl problém je natočit (akorát u jedný by si musel půjčit helikoptéru - bez ní bych si fakt už myslel, že je to nějaká fanouškovská parodie). Asi nejvíc mě rozesmál ten nezničitelný štít, který má Kapitán Amerika na řidítkách, a ve scénách (v dlouhých scénách), kdy se projíždí na motorce, je vidět, jak mu ten neprůstřelný super-štít plandá, div nemrdne kaskadéra na motorce do obličeje. Nic, tady není co řešit - Jedna hvězda za občasnou nechtěnou vtipnost, dobře vybraný svaly Stevea Rogerse a asistentku, která opravdu je sexy. (1/10) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak keď sa povie Captain America, väčšina z nás si vybaví akciou nabúchaný komiks. Preto mi je záhadou, čo primelo spoločnosť Universal ( ktorá to celkom úspešne skúsila s Hulkom dva roky pred tým ) vydať sa nevýrazným, takmer neakčným smerom. Rozpočet, netalentovaný tvorcovia? Jednoducho katastrofa. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Celkem zvláštní zpracování známého hrdiny. Je fuk, že to je staré (ikdyž to má vizuál horší než jiné sedmdesátkové filmy), ale zde se nepovedlo tolik věcí, že pro diváka to je jednoduše utrpení. Příběh o ničem, pouze a jen se mluví a Steve prohání motorku s nekonečnými kamerovými záběry. Když už dojde na akci, tak je tak zdlouhavá, že chcete, aby si zase postavy povídali... Čekal jsem, že to bude úsměvné, tím starým způsobem, ale bohužel to není pravda a je to z mé strany spíše nepochopitelné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

perlička pro všechny milovníky bizáru, která má s Capem tak jak ho známe z komiksů a marvelovek společnou jen hlavní postavu (a to navíc jen jménem a kostýmem) a jinak vypadá jako jedna ze slabších epizod MacGyvera nebo Knight Ridera. Dneska je to celé takové hodně úsměvné a tupé, ale počítám, že obstát to výrazněji nemohlo ani v roce vzniku...20% ()

hynn3k odpad!

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že pro adaptaci Kapitána získali v Universalu licenci jen na jméno Steve Rogers a Captain America a zbytek si museli vymyslet. A vymysleli to pěkně debilně, jak už popsal Nin. Ale co je horší, ještě hůř to natočili! Zápletka, která by vydala maximálně na 40 minut, je tady nesmyslně dlouhými záběry natažená na 98 minut. Takže dvě minuty vidíte Kapitána, jak si zkouší svou novou motorku se super umělohmotným štítem. Potom ho další tři minuty nedokáže borec trefit brokovnicí ze vzdálenosti ani ne pět metrů. Pak se Cap se svým kámošem vědátorem pět minut baví ve vrtulníku... A mezi tím jsou dloooouhé záběry na grimasy všech zúčastněných, kteří jsou ve většině případů jaloví. Hlavně Reb Brown, kterej se umí akorát připitoměle usmívat v jakékoliv situaci. Asi jim nezbyl film, aby scény mohli natočit tak, jak to měli v plánu a nechali to takhle. Najde se ale i pár dobrých momentů. Třeba scéna s asistentkou v plavkách na pláži. Nebo ty, kdy motorka raketově vystřelí z dodávky. A pak ta, kdy Cap skáče do návěsu tak, že si musí přerazit záda, ale následný střih všechno vyřeší. To je dohromady asi minuta stopáže. Na hodnocení na jiných (amerických) webech nehleďte. Ti sežerou všechno se svou patriotickou figurkou. Pokud chcete špatný komiksový film, tak zahoďte 90 minut svého času třeba u druhé Fantastic Four, Nicka Furyho nebo Ghost Ridera. 36 % totiž není odpovídající. ()

Reklama

Reklama