Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

(neoficiální název)
  • USA The Fantastic Four
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Kuriozita, natočená len kvôli právam ktoré by inak prepadli naozaj pôsobí dojmom ťažkej provizórnosti vo všetkých ohľadoch. Scenár je vágny a malátny ako somálec ktorého uštipla mucha tse-tse, herecké výkony by nestačili ani na cenu zlatý baklažán, zúfalo kŕčovity/kŕčovito zúfalý zlý smiech Victora Dooma bol sám sebe paródiou a efekty vesmírnej zrážky boli iba abstraktné animované guličky a vlnovky. Plus ostatné srandovne nedomrlé/nedomrle srandovné efekty polovičnej neviditeľnosti a naťahujúcich sa končatín, na čele s otrasným CGI Human Torchom snažiacim sa vlastným telom zatlačiť naspäť smrtiaci lúč. Väčšina rozpočtu vraj padla na kostým kamenného Thinga, čomu verím, lebo je to naozaj jediná prepracovane vyzerajúca vec vo filme. Jeho psychický šok z vlastnej mutácie znázornený tým že pobehuje po uliciach a obťažuje vrieskajúce ženy bol však smiešny ako riť s Hitlerovskými fúzami a ofinou. Akčné scény nestáli za nič, záporácky pešiaci boli štandardne len banda dementov ktorým stačí nastaviť nohu, oni sa potknú a už nevstanú. No a vôbec som nechápal na čo je v tom celom zamontovaný ten zlodejský troll z kanálu čo z nejakého dôvodu uniesol Thingovu slepú frajerku. Fakt bizarná vec, pre zaujímavosť určite doporučujem, už len kvôli tomu že vlastne určila smer všetkým ostatným pokusom o adaptáciu Fantastickej Štvorky z ktorých ani jedna nedopadla o moc slávnejšie. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Cormanovský spektákl jak vyšitý aneb další výživná komiksová fosílie z dob, kdy kostýmovaní superhrdinové na filmovém plátně jen vzácně nebudily rozpaky a posměch... Nebýt těch otřesných herců a přepálených cheesy momentů, snad bych šel s hodnocením i víš - ze všech těch podfinancovaných komiksově-filmových chuděr z pravěku patří právě tento film k těm zábavnějším a snesitelnějším... Pár procent navrch za příjemný hlavní motiv hudebního doprovodu. 35% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvorcovia nevyužili náležitý béčkový look filmu a nespravili z toho komiksový akčňák, plný ,,prepálenej,, akcie a ešte viac over-the-top trikov. Z každého tu je, ale iba na malej ploche. Celkovo ide iba o nudu a snímok si nálepku ´´tak zlý až je dobrý´´ určite nezaslúži, pretože je iba zlý. ()

M.Macho odpad!

všechny recenze uživatele

Výjimečný je tento pohled na usměvavou čtveřici v příšerných kostýmech snad tím, že není výjimečný ale vůbec ničím. Jako komiks je to naivní, jako vyprávění nestravitelné a jako film v dekoracích - přinejmenším úsměvné. Schopnosti se objevují a mizí, jak se jim zachce - v tomto shledávám Fantastic four originální - schopnosti tam zkrátka jsou. Nevím, zda jsem slyšel špatně, ale souboj v závěru zněl jako hudební motiv z SW. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že to je špatné, sám Stan Lee řekl, že se tenhle film neměl stát, ale co jen na tom nejhorší, on se nestal. Neměl pořádnou premiéru, a to i přesto, že byl natočen. Přitom vznikly mnohem horší filmy, které by si zasloužily skutečné zatracení. Za mě je to v konečném důsledku pořád nejlepší adaptace těchto komiksových postav. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Avi Arad, v té době CEO Marvel Films, před uvedením filmu odkoupil práva na film a jeho distribuci. Snímek se tak nikdy nedostal do kin. (Kubaaa97)
  • Stan Lee o filmu řekl, že takový film by neměl spatřit žádný živý člověk. (Kubaaa97)
  • Po producentské stránce se o film staral již od roku 1983 Bernd Eichinger, který za filmová práva Marvelu zaplatil 250 tisíc amerických dolarů. Ten se léta snažil prodat film velkým studií, ale uspěl až u Rogera Cormana, jenž byl spojován s „béčkovými“ filmy a byl též nazýván jako jejich „král“. Bernd měl ve smlouvě klauzuli spojenou s postavami. Pokud by se film nedostal do produkce do konce roku 1992, přišel by o držení filmových práv postav z Fantastické čtyřky. Produkce začala jen pár dní před koncem roku, 28. prosince 1992. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama