Reklama

Reklama

Black Past

všechny plakáty
Západní Německo, 1989, 85 min

Režie:

Olaf Ittenbach

Scénář:

Olaf Ittenbach

Hrají:

Olaf Ittenbach

Recenze (7)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ittenbach / jeho prvotina / gore /....veď to poznáš. On si totiž akýmkoľvek primitívnym scenárom už ako 20-ročný vedel nájsť cestu , aby sa dostal k tomu , čo ovláda najlepšie - FX. V tomto prípade je to nález truhlice s podivným denníkom a ešte divnejším zrkadlom. Aby sa to celé rozbehlo do sýtej červenej , so všetkým čo táto červeň v tele obmýva - musí sa Jeho holka do toho zrkadla pozrieť. Po jej ( soft ) skone sa z neho stáva psycho s ultimatívnymi snami a vidinami . Tam sa už naplno prejaví Jeho posadnutosť niečím , čomu sa bežný divák vyhýba. Celé si to natrieskal aj odohral sám. Je jasné , že keď vo svojich " odskokoch " vypomáha , nemá to taký efekt ako z jeho dielne , pretože tam sa aspoň niekedy ten progres aspoň námatkovo ukáže. Je Mi záhadou , prečo ho nikto neangažuje v zámorí , aby sa nemusel trápiť s "domácim rozpočtom na filmovú kultúru " ( uff ). Alebo taká fúzia s Gregom , Tomom,alebo Howardom...potešilo by.... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád Olaf(a) Ittenbach(a) a jeho tvorbu. Rozhodl jsem se pro jeho prvotinu. Na Olaf(ovi) filmy se snad nikdo nedívá kvůli příběhu. Ten je vždy vedlejší. Prim tu hrají gore hrátky. Tentokrát to bylo hodně nevyvážený. První půlka filmu neskutečně nudí a skoro nic se tam neděje. Potom to pomalu začíná mít ty správný grády ale první půlku filmu to nevynahradí. Na prvotinu dobrý ale u mě to víc jak na 2 hvězdy nebude. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hned svým prvním filmem ukázal Ittenbach zač je toho krvavý loket... Příběh je naprosto nepodstatný a zbytečný, přece jenom, kdo zná alespoň trochu Ittenbacha, těší se úplně na něco jiného... A to na gore, za které by se chvílemi ani sám mistr Fulci stydět nemusel... Je zcela zřejmé, že se Ittenbach inspiroval Riamim, to když se snaží znovu a znovu zabít svou již mrtvou přítelkyni (hodně brutálními způsoby) a nakonec se sám změní v jakéhosi démona, který rozseká vše, co mu přijde pod ruku... Takže fakt nějaký příběh nečekejte, je to jen o brutálním gore, ale právě za něj dám tomuhle jinak průměrnému snímku ten čtvrtý bod navíc... ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Má první zkušenost s tímto režisérem a asi i rovnou poslední. Sledovat v dnešní době, tyhle staré, německé prasárny v shit rozlišení, mě už moc nebere. Každopádně, na tu dobu, Gore povedený, místy dost nechutný. Ale nic, co bych si chtěl zapamatovat a vracet se k tomu už samozřejmě nikdy nebudu. (29. hodnocení) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že někdy pověst předcházející nějakého tvůrce a jeho dílo tu a tam trochu klame. Black past sice není prvním filmem tohoto německého tvůrce, co jsem viděl, ale docela mě mrzí, že tato jeho prvotina nebyla tím prvním. protože mě docela mile překvapila a někde počátkem devadesátých let bych coby náctiletý mladý vyjukaný pako z tohoto filmu na obehrané videokazetě s jednohlasým rychlodabingem byl pěkně v prdeli. Mnohem lepší a působivější než o hodně pozdější film, který jsem od ittenbacha viděl jako první. Tohle se totiž dalo a hlavně se to dost užívalo. Samoúčelný levný takřka amatérský gore krvák? Jasně, že jo, jenže ono to má koule a funguje to. Nijaký příběh a suché herecké výkony? Kdo by to řešil, když i sám režisér a scénárista v jedné osobě dává okázale najevo, že jde hlavně o ty litry krve, hromady střev, rozčtvrcených mrtvol a vaginy nabodnuté na nože nebo půlené sekerou. Kam se na tohle hrabe nějaký Hostel... Navíc to má jednu velkou výhodu, aby jste se na to koukli, umět německy opravdu nemusíte. Až mám chu tam tu čtyrku přihodit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto Olafovom majstrštyku, cítiť sladkú vôňu THE EVIL DEAD, takého za trošku HELLRAISERA či DEMONS. Dobrý vkus. No ale kto nebol v 80. rokoch z mladých filmárov, ovplyvnený nejakým tým slávnejším predchodcom? Ittenbach tu valcuje svoju rozpočtovú kategóriu premysleným a šťavnatým gore a dokonca aj odfláknutá zvuková zložka do filmu sekne. Výkonnostne nadpriemerný debutový výkon. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Prvotina svéráza Olafa Ittenbacha, kterou okamžitě ukázal co je zač. Pokud chcete vidět Olafovu holou prdel, neváhejte. Až bude film dostupnej v HD rozlišení, věřím tomu, že se pokocháme i režisérovými varlaty, v dvd verzi je to naštěstí nedobře vidno. Olaf se chopil režie, scénáře, tvorby speciálních efektů a dokonce i hlavní role. A je nutno uznat, že stejně jako pohled na jeho zadnici, tak i jeho herecké etudy alá vilné pohledy směrem k zamilované spolužačce během vyučovací hodiny, jen tak z hlavy nedostanu. Olafovy ranný filmy jsou zkrátka nevkusný, ale zábavný gorefesty. A že se teda hned ze startu vytáhl, a zavalil diváka takovou mírou samoúčelnýho násilí, až to bere dech. ()

Reklama

Reklama