Reklama

Reklama

Oheň z nebe

(TV film)
  • Česko Oheň z nebes (více)

Obsahy(1)

Mladý Eric Dobbs je odborník na počítače a povětrnostní situace. Jednou zpozoruje zvláštní anomálie v míchání bouřkových mraků. Jeho varování před blížícím se nebezpečím nikdo nebere vážně, protože je ještě příliš malý a dospělí dětem jen málokdy věří. Jeho prognóza je však pravdivá, což se potvrdí ve chvíli, když se z mraků doslova valí smrtící přívaly deště. Ericův otec Tom se nesnaží zachránit jen svou manželku Barbaru a syna, ale i ostatní obyvatele města. Zdá se však, že jeho boj proti všemocné přírodě je marný... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

haffen odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor, toto je spoiler. A vlastne, je to jedno. Kto normálny bude toto pozerať dobrovoľne? Hrozný, ale fakt hrozný brak. Ale čo iné sa dá očakávať ak je krajina pôvodu Nemecko? Film plný logických nezmyselností na aké si len spomeniete. Podľa tvorcov vám po zásahu blesku explodujú domáce spotrebiče (pozor, chovajú sa ako plne naložené C4), niektoré sa rozvrčia a podajú svoj životný výkon (mixér), či len začmudia dom ako horiace pneumatiky (chladnička), ale samozrejme svetlo ani nezablika a spokojne svieti ďalej. Sme predsa v Amerike, no nie? Alebo explodujúce lietadlo (ako po zásahu tromi tomahawkami) po zásahu blesku. Blbosť? NIeee... to určite zaúradovali nemci, oni sú totižto na bizardné explózie machri (Kobra11). Jediným plusom boli blesky, ale po celú dobu som sa nevedel ubrániť pocitu, že dotyčná búrka neustále prichádzala a blýskalo sa niekde v diaľke. Sem tam kohosi, alebo niečo zasiahol blesk pre efekt, ale podľa malého mudrlanta to už likvidovalo mesto. S pani starostkou pokus o vtip, ale skôr mi bolo do plaču. Komickosť ako vystrihnutá z prepadákového Sám doma 3. Hnus nad hnus (navyše pád tvárou do blata a opätovné pošmyknutie - vykrádačka z filmu My cousin Vinnie)! Dorážkou už bolo poďakovanie otecka synovi, ktorý vyhodil do vzduchu rafinerku, aby zastavil búrku. No čo by nie? Všetko sa dá keď sa chce. Len nech to nezoberú Američania vážne a nebudú sa inšpirovať týmto filmom v časoch tornád. Nedopadlo by to dobre. Rovnako ako tento film. Ďalej písať nejdem, lebo začnem byť vulgárny a nechcem ban. Takže na záver. Áno dámy a páni, toto je skutočne KATASTROFICKÝ film. ()

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hovadin na dané téma kdy nikdo nechce nic vidět s poslouchat aby byl někdo dřív nebo později za hrdinu a další za blbce v tomto případě hlavně divák, přírodu ukazují jak zlá a dovede něco co ani není možné nadsázka je filmech fajn ale tady jde zas znova o zoufalost a tupost scénaristu tak tvůrcu zároveň, alespoň jsem se při některých scénach s chutí zasmál. 0% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Studentík Eric je chlapec, který je kompletně zažraný do svého netradičního zájmu. Bouřky a blesky. Jednoho dne přijde na zneklidňující fakt a snaží se s ním přesvědčit několik dalších osob. Nikdo mu samozřejmě nevěří, a zatímco se schyluje ke katastrofě, mladík s vervou plánuje jak ostatní přesvědčit, protože již nezbývá mnoho času. Ale nejde o obyčejnou bouřku, Eric vypozoroval, že se jedná o tzv. "Stoletou bouřku." Nakonec mu všichni uvěří a omluví se mu, že mu nevěřili. Dívala jsem se na film hlavně kvůli Jessemu, který dokáže podobné outsiderské či intelektuální typy ztvárnit skvěle. Bylo vidět, jak mu to v mozku šrotuje a ostatní sotva stíhali, co jim hoch přednáší:) A zde byl on také tím jediným a výrazným hercem, který svou postavou a zápalem vyčníval nad ostatní. Ostatní sebranku tvoří tatínek Erica a místní šerif, maník, kterého dá za mříže, protože protestoval na cizím pozemku proti výstavbě Fed Martu, kterému šéfuje Stacy Keach a do městečka s sebou přitáhl svou dcerku, která se samozřejmě s Ericem spřátelí. Do toho všeho ještě jedna těhotná žena, která samozřejmě začne rodit, kdy se spustí ten největší slejvák a oblohu bičují "smrtící blesky." A nakonec povrchní, blonďatá starostka, která byla na ranu a byla jsem ráda, když se pak vyválela v bahně:) Scénář nebyl zase tak příšerný a až na několik momentů se dal bez obtíží poslouchat. Logika kupodivu vydržela na obdobné úrovni. Nejvýraznější moment bez "zásahu" logiky byl, když venku začala bouřka a nevědomá dívka si v klidu zapla telku. Chápu, zřejmě chtěla zahnat nervozitu a strach:) Dalo se na to dívat, ale kdyby zde Jesse nehrál, nejspíš by mé dojmy byly odlišné:) "Jak mám rodit, když nejde elektřina?" ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Vychytralá hračička, aneb jak sem tušil blbinu a byl jsem celkem mile překvapen. Nečekejte žádné divy světa, neb tohle není nic víc než další řadová storm-katastrofická podívaná, kde tentokrát dostaly vale tornáda a meteority a na scénu přišly supervoltážní blesky. To co se tu plete do cesty je tatáž počáteční zápletka jakou disponuje Drtivý dopad (1998), tedy mladičký vědec co místo hraní her na svém počítači objeví blížící se nebezpečí. Znáte to, jinak typický úvod plný byrokratických keců, kupy podceňování situace, aby jí pak bylo možné vygradovat na míru okusující domnělou paranoiu. Scénář Davida Huntera vlastně kopíruje možnosti výše zmíněného žánru a to neutuchající zařazování srdceryvných momentů (to je až neuvěřitelný, když jim zkratuje koudel u zadku, jak rychle se probírá svědomí) působí jako pořádná šleha přes oko. To slůvko KATASTROFICKÝ koresponduje ještě s jedním bodem filmu a tím jsou herecké výkony a s nimi spojený dabing. Jesse Eisenberg sice chrlí kupu zajímavých faktů, ale jinak je to jen plašan co běhá kolem a u každýho blesku si v duchu zadrmolí „Ty vole!!“ Speciální efekty slaboučky nicotné a ve vypjatých momentech (tak vypjatých, že krom Boha nezapomenou poděkovat ani generátoru:)) doslova primitivní. Oproti tomu nejsilnější devizou lze označit bouřku samotnou, která dle vypočítavosti tvůrčího kolektivu, jak jsem zmínil v prvním sousloví, děsí spoustu lidí i ve skutečnosti. A k tomu ještě hudba Tima Jonese, která je tam jen z povinnosti a stejně jako tuzér do kapsičky neurazí (jen ten divák-taxikář z jeho výšky není dvakrát unesenej). David Giancola od té doby zhola nic nenatočil, tak snad mu ta hořící koudel ten zadek neupekla. Dávám 1&1/2 hvězdičky za to, že i když šlapali kolem bažiny, do toho sajrajtu naštěstí nezapadli. [3/10] ()

corona 

všechny recenze uživatele

V tomto TV katastrofickom Béčku si podali ruky snáď všetky klišé, ktorými trpí tento žáner: premúdrelý chalan, ktorý prvý odhalí blížiacu katastrofu, samozrejme mu nik neverí, policajt bez bázne a hany, chamtivý investor, bezcharakterná starostka, tehotná a rodiaca počas katastrofy, narušené rodinné vzťahy sú samozrejme napravené. A celému kraľuje búrka, ktorá popiera akékoľvek fyzikálne zákony a ktorá sa správa ako perpetum mobile. Čo už, ja mám na tieto filmy jednoducho slabosť. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama