Reklama

Reklama

Hua zhong xian

Obsahy(1)

Duchovní milostný příběh se odehrává ve starověké Číně. Citlivý učenec Shih (Biao Yuen) se zamiluje do krásné Suang, která je však duch. Když maluje její obraz, nešťastnou náhodou uvolní i démona (Wah Yuen), který byl po staletí držen v zajetí. Démon se pokusí svou zlou moc převést na Shiha, který se snaží s démonem bojovat duchovní cestou. Shih má však v hlavě i krásnou Suang, se kterou nemůže žít pozemský život. Shih se rozhodne být s ní a zapojit se do jejího světa. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film ve střihu Chinese Ghost Story, Painted Skin, Green Snake, spíše než souboje romanticky pojatá fantasy romance s nějakými těmi souboji, nadpřirozenými prvky. Atmosféru se daří navodit, obsazení se snaží naplno, takže Biao Yuen, Joey Wang i další mají co hrát v rámci svých charakterů. Trošku mě mrzí dvě zbytečné písňové vložky na začátku a konci filmu, přišlo mi to tam fakt nepatřičné, navíc to nebylo vtipné (ačkoliv to byl záměr tvůrců). Perfektně pojaté souboje, výtvarná, vizuální stránka filmu, za mě silné tři hvězdy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hlavnym hrdinom je Tsui Hung-Chuen (Lawrence Ng), ktoreho pred zlym demonom (Yuen Wah) zachrani krotitel duchov Shih Erh (Yuen Biao). Lenze mu pritom zapali aj dom, takze ho uchýli u seba. Shih byva so svojim majstrom Wu Men-Chu (Ma Wu) a cela dedina ma z nich strach. Tsui sa zamiluje do dobreho ducha Mo Chiu (Joey Wang), ktoru drzi pod svojou nadvladou zla Kralovna duchov (Elizabeth Lee). A kedze ziarli na akykolvek stastny par, tak sa rozhodne ich vztah znicit a krotitelske duo bude musiet Tsuia ochranit. Kedze som nevidel seriu Chinese Ghost Story, tak neviem do akej miery to je podobne, ale mne to pripominalo tie romantickejsie diely serie Mr. Vampire. Len namiesto poskakujucich upirov sa tu bojuje so zlymi demonmi. Z podstaty zanru vyplyva, ze standardne pojate bitky tu nenajdeme. Len magicke predratovane suboje, ale aspon sem tam dostane Yuen Biao moznost predviest svoje akrobaticke schopnosti. Prekvapilo ma, ze Biao nie je hlavnym hrdinom, ale cely pribeh sa toci okolo Lawrence Nga, ktory mi trochu pripominal Takeshi Kaneshira. Tentokrat ma bavila jak romanticka zapletka tak aj suboje z duchmi obsahovali zaujmave vychytavky. Zaver ma dokonca trochu prekvapil. Film nepôsobi prilis lacno a technicka stranka je tiez bez problemov. Z tych hudobnych cisiel mi pripadalo zbytocne len to prve na zaciatku. Ostatne celkom v pohode zapadli do ladenia filmu. Vysledkom je mierne nadpriemerna romanticka fantasy o duchoch. 6/10. P.S: Tie obsahy od Epistemologa mi pripadaju cim dalej tym viac mimo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama