Reklama

Reklama

Sheng gang qi bing

  • Hongkong 省港旗兵 (více)

Obsahy(1)

Kriminálníci se vplížili do Hongkongu, aby vyloupili klenotnictví a během útěku zabijí policistu. Plánují další loupež a schovávají se před policií, která je pronásleduje, aby pomstili svého zabitého kamaráda. (sator)

Recenze (7)

maty39 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavá gangsterka/kriminálka, která není z dnešní pohledu ničím převratná, ale v době svého vzniku to musela být celkem revoluční záležitost (berte to z pohledu filmů, které v té době byly nejvíce populární a s ohledem na to kdo jsou hlavním postavy). Řekl bych, že toto byl jeden ze snímků, který inspiroval Johna Woo, Ringo Lama a další, kteří odstartovali další vlnu gangsterek, která inspirovala další vlnu gangsterek (což můžete pozorovat na HK kinematografii dodnes). Samotný film vypráví příběh několika "pevninských" číňanů, kteří se rozhodnou zbohanou loupeží v klenotnictví v HK. To, že se to zvrtne je jasné každému, kdo v životě viděl alespoň tři kriminálky. Možná, že by někdo čekal, že mu Long Arm of the Law naservíruje mraky třeskuté akce, ale to čeká marně. Ano, akce je zde dostatek, ale je zde jen jako prostředek pro další posun v ději a ne jako cíl celého snažení (jak tomu většinou v akčních filmech bývá). Long Arm of the Law není primárně akční film (i dkyž přestřelek a mrtvol je tu více než dost), ale především kombinace kriminálky, gangsterky a sociálního dramatu. Musím přiznat, že i přesto, že mě film po akční stránce ničím neuchvátil, tak je to až do konce velmi napínavé, výborně zahrané, napsané i natočené. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ze začátku příjemná kriminálka, která se odehrávala v ulicích Hong Kongu a to je vždycky na těchto filmech obrovské plus. Akce byla slušná a už jsme se blížili do finále a já si říkal, že tohle má hodně slušné tři hvězdičky, ale pak přišlo finální krveprolití v úzkých uličkách a já zíral s pusou otevřenou až do závěrečných titulků. Smekám. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzásadnějších filmů hongkongské kinematografie, jehož vliv sahá až do dneška (otisky zdejšího vyprávění lze mimo jiné najít např. v "Invisible Target" či "Fire of Conscience"). Ačkoli s podobným spojením realistického zobrazení sociální reality Hongkongu a akčního thrilleru přišel již o rok dříve Lam Ngai Kai ve filmu "Men fron the Gutter", až Johnny Mak dokázal oba elementy bezešvě skloubit do provokativního celku. Snímek podává drastický obraz „hongkongského snu“, který byl svého času vlastní nejen zdejším hrdinům ale také tisícům reálných imigrantů z Číny, jenže tváří v tvář společenské realitě končí utopený v krvi. Vyprávění ukazuje různé koncové stanice pro imigranty od chudinských čtvrtí přes noční kluby po kriminální podsvětí a příznačně končí paralelou postav s krysami, které také přežívají na odpadcích prosperity, ale vždy budou vyháněné. Na svou dobu invenční dravý styl a dynamika akce snímané v reálném prostředí ovlivnily podobu kriminálního žánru v nadcházejících letech a přímo inspirovaly nejen velikány jako John Woo a Ringo Lam ale i řadu jiných žánrových tvůrců. V anketě filmových kritiků ke stému výročí čínské kinematografie byl film vyhlášen šestým nejlepším čínským filmem historie (míněno napříč všemi čínskými teritorii). ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Syrová krimi akce s padnoucí ponurou atmosférou, které dost pomůže, že na povrch občas probublá luxusní 80s soundtrack ala Carpenter. Akce je povětšinou dost kostrbatá a do Wooůvých akčních baletů či Tových ultra přestřelek má dost daleko. Nicméně některé scény přesto spolehlivě vyrazí dech, scéna s kluzištěm je zářným příkladem. Na Long Arm of the Law je ale to nejlepší samozřejmě úchvatné dobové svědectví. Už jen kvůli velmi vydatné akční scéně zasazené do dnes již neexistujícího, nepopsatelně fascinujícího, Kowloon Walled City je film nedocenitelným pokladem. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Long Arm of the Law je gansgsterka o několika přátelích z pevninské Číny (Gunagzhou / Kuangčou), kteří si do Hong Kongu přijdou splnit svůj sen o ryxchlém zbohatnutí, a to díky vyloupení klenotnictví. Hlavní postavy jsou vylíčeny až nepříjemně neheroicky, akce má realistický nádech (žádné zpomalené záběry, zdůraznění její krásy). Při sledování ke gradujícímu finále mě napadlo, že tohle musela být inspirace pro Lamovo City on Fire. A pak je tu ještě ten čtyřnásobný stand off a ta vánoční nálada, co vy na to, Johne Woo a Dereku Yee? ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama