Reklama

Reklama

Quan zhi sha shou

  • Hongkong 全職殺手 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento snímek pojednává o životech dvou nájemných vrahů, z nichž každý z nich je něčím charakteristický. Na jedné straně jednička v oboru, zásadový profesionální vrah zvaný "O", na straně druhé lehkomyslný a výstřední zabiják Tok, kterého v této roli ztvárnil Andy Lau. Tok přijímá zakázky, o které nikdo nemá zájem, rád se předvádí a věří, že on je ten nejlepší. Chce vyzvat "O" na souboj a zaujmout tak jeho postavení. Třetí klíčovou postavou je detektiv Albert Lee, kterého si zahrál Simon Yam. Detektiv vede vyšetřování související s vraždami, které má na svědomí "O". Po neúspěšném pokusu o dopadení "O" a zadržení Toka všechno končí odchodem detektiva Leeho od policie a snahou o sepsání příběhu o Tokovi a O. Bohužel ani to se Leeovi nedaří a utápí se tak v depresích a myšlenkách na sebevraždu. Oba vrahové jsou někde venku na svobodě a Leeův příběh tedy pro něj samotného nemá uspokojivý konec. Jednoho dne mu však zazvoní telefon, ve kterém se mu představí jedna dívka jako přítelkyně Toka s nabídkou poskytnutí informací, vedoucích k dokončení Leeova příběhu. Lee následně pochopí podstatu věci a konečně se mu dostává duševního klidu. (smith22)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Pekne priznané a realizované "odkukávanie" jednak v postave Lok Tok Waha (always smart Andy Lau), okázalého, showmanského zabijaka (schody a la Chow, masky a la Swayze, kyticky a la Arnie, "gitarka" a la mariachi atd), a jednak v samotnom príbehu dvoch zabijakov idúcich proti sebe - ani nie tak pre to, že by jeden druhému boli zákazkou, ako skôr trochu pre osobnejšie príčiny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda, najemný zabíjaci to je prostě moje, a vyvíjet se ještě příběh takovým směrem jakým bych si představoval a nebýt zbytečnýho přeskakování postav mezi Lauem a Sorimachim, tak bych šel jednoznačně na 5*, protože nejenže je příběh vcelku kvalitní, ale hlavně má perfektního Andyho Laua, kterýho jsem v lepší roli snad ještě neviděl a ten nejenže má rád Bod zlomu jako já, ale jeho scénka s brokárnou na ulici je něco tak geniálního a dokonalýho, že sem z toho byl téměř v extázi a jiný než pětihvězdičkový hodnocení mě nenapadalo, nicméně konec mě bohužel svým vyvrcholením celkem zklamal, takže ty 4* budou tak akorát. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Hongkongských Akčních thrillerů vůbec! Film vypráví o dvou nájemných vrazích a jejich vzájemné rivalitě. Ten první provádí svou práci důkladně, bez chyb a pořádně, ovšem ten druhý je extravagantní exot, který se ve vraždění opravdu vyžívá a zanechává za sebou spousta nepořádku. Klasická a klišoidní akční jízda plná krve, chladu, napětí a zábavy. 80% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Místy trochu zmatený a přehuštěný akčňák, kterému příliš neprospívá rozpolcená režie. Premisa vypůjčená z Hollywoodu je opepřená nejen o hongkongsky peprné akční scény a filmové odkazy, ale i něco na způsob přesahu (postava Simona Yama). Tempo je solidní až do epilogové čtvrthodinky, ale myslím si, že Johnnie To by se s tím o samotě popasoval trochu přehledněji a lépe. Takhle zůstává jen skrumáž podařených okamžiků, které drží pohromadě dobří herci. Všechno kolem je však načichlé rezervami. Zvlášť v druhé půli budete mít pocit, že film klouže po povrchu a ledabyle odkrajuje minuty, aniž by se opravdu do morku kostí věnoval svým postavám. Škoda. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na realitu. Tento kusok ma len filmove pravidla - zbesile tempo, non-stop akciu, cool hrdinov a hromady mrtvol. Vazeny TOTO je Hong Kong. Ja len dufam, ze Johny To sa po vzore Johna Woo nerozhodne odist do hollywoodu. To by som asi vazne nerozdychal. Zabavna zlozka su aj narazky na mnohe podobne zanrovky ako napr Leon, Desperado ci Freeman. A jedna z mnohych skvelych hlasok : "Milujem filmove trailery. Su zlozene z toho najlepsieho, co vo filme je. Skoro ako to co sa premietne cloveku pred ocami ked zomiera. A aj zly film moze mat dobry trailer". Skvela, nadupana jazda, ktora napriek tomu nieje len prostym akcnym filmom. (8.8/10) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Snímek, jehož literární podklad nastínila již knižní novela "Fulltime Killer" hongkongského novelisty Panga Ho-cheung, vyšel i v alternativní verzi s koncem pro hlavní filmovou dvojici ne příliš pozitivním. V něm jsou, na rozdíl od první filmové verze, oba hlavní filmoví protagonisté lapeni policejními složkami. Tuto alternativu si vyžádal filmový distributor pro malajský trh, aby tak sdělil jednoduché sdělení všem, kteří se ocitají na hraně zákona. "Zločin se nevyplácí." (Conspi)

Reklama

Reklama