Reklama

Reklama

Tou bun no hoi

Trailer
Hongkong, 1982, 111 min

Režie:

Ann Hui

Scénář:

Kang-Chien Chiu

Hudba:

Wing-Fai Law
(další profese)

Obsahy(1)

Japonský novinár a fotograf v jednej osobe znovu navštívi Vietnam. Tam je konfrontovaný s drsnou realitou komunistického vietnamského režimu, pričom sa čo-to dozvie i o vietnamských "nových ekonomických zónach". (Martin741)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Syrově pojaté drama o poválečném Vietnamu, vnímané japonským fotografem nejen skrz objektiv, ale rovněž interakcí s jednou z chudých rodin, která pro přežití udělá (téměř) cokoliv. Mikropříběhy jednotlivých postav jsou zdrcující, ale Ann Hui prokládá násilné scény okamžiky mírné naděje a nesklouzává do přílišné lítosti nad osudem těch méně šťastných. Stejně jako v The Secret překvapuje vizuálním pojetím i citem pro práci s herci. kteří oproti jiným hongkongským filmům sází více na svůj hlasový projev a uměřenou mimiku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suverenne najlepsi film rezisersk Ann Hui. O tzv. Boat people by mal vediet kazdy, ktosa aspon trochu rozumie do komunistickej totality v azijskych statoch. 100 % ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

Střídmě natočená zkušenost o poválečné situaci ve Vietnamu (film je situován do roku 1978). Anglický název odkazuje k emigrační vlně směřující do Číny, Hong Kongu a Filipín, tzv. Boat People, prchající na malých loďkách již po pádu Saigonu (1975). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Z politických důvodů nebyl film promítán v Číně, Vietnamu ani na Tchaj-wanu. (dennykr)
  • Yun-fat Chow odmítl hrát v takto politickém filmu, protože si nechtěl komplikovat rozjíždějící se kariéru. Na jeho místo byl obsazen jiný začínají herec, Andy Lau. (dennykr)
  • Film byl natočen na ostrově Hainan a byl to první hongkongský film natočený na území ČLR po skončení Kulturní revoluce. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama