Reklama

Reklama

Ďáblice z Marsu

(neoficiální název)
  • Velká Británie Devil Girl From Mars

Sci-fi film, ve kterém v odlehlé skotské vesnici přistane velitel mimozemšťanů. Dostal totiž za úkol sehnat chlapy, kteří by posílili upadající mužskou populaci na Marsu. (Netflix)

Recenze (19)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Zem priletí vo vesmírnej lodi Nyah, diabolská žena z Marsu. Jej misiou je priviesť na červenú planétu mužov, pretože marťanskí chlapi sú kaputt. Ich miesto by mali nahradiť inseminátori zo Zeme. Nyah s pomocou podivného robota sa pokúsi za každú cenu transportovať potencionálnych oplodňovačov na Mars. S buranmi zo zapadlej škótskej dediny to však nebude mať také ľahké ako predpokladala. Mám rád staré čiernobiele nízkorozpočtové sci-fi filmy, no ale tento ma nezaujal. Miestami som musel len nechápavo krútiť hlavou a čudovať sa sám sebe, že prečo pri tom strácam čas. Snímok "Diablica z Marsu" (Devil Girl From Mars) vznikol v roku 1954 v produkcii Veľkej Británie. A to mi asi nesadlo, omnoho viacej sa viem pobaviť pri podobných tituloch, ktoré boli v tom čase natočené v USA. ** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od tejto sci-fi produkcie z 50. rokov? Titulná ženská si tu rieši marsovské problémy neustálym sa smrteľným vyhrážaním skupinke ľudí v opustenom hostinci, či už vlastnými schopnosťami, alebo ( trapkovským ) robotom. A hlavne má rada čerstvý vzduch a neustále prechádzky, pričom sa ukazuje, že na tom Marse to pre ňu asi nebude príliš zábava. Podpriemerná porcia zo žánru, ktorý mal v polovici minulého storočia množstvo zástupcov, z ktorých ale máloktorý uviazol v pamäti. A tak aspoň táto diablica z červenej planéty nemusí byť smutná, že je jediná svojho druhu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický představitel nízkorozpočtových sci-fi na hranici braku. Nyah (P. Laffanová), obyvatelka Marsu, přiletí na Zemi, aby si z ní s sebou odvezla muže, jelikož na Marsu vymřeli. Většina příběhu se odehrává v noci v zapadlém hostinci na samotě, kde se sešlo pestré osazenstvo. Nekonečné žvanění naruší přílet létajícího talíře s Nyah v latexovém oblečku s pláštěm, až si jeden pomyslí, že Mars bude nejspíše jeden velký BDSM salón. Jinak Laffanová vypadá více jako umělá žena s nenápaditým líčením než jako ďáblice. Kdyby jí dali rohy, působila by tajemněji. Její společník robot se postará o záchvaty smíchu, byť to jistě nebyl záměr tvůrců. Chodící krabice s majáčkem místo hlavy demonstruje svoji sílu na suchém stromu, autě a kolně, vyděšeni jsou však jen herci. To paprskomet v akci, kdy po nebožákovi zbudou jen brýle, vypadá o něco zlověstněji. V závěru se mužské osazenstvo dohaduje, kdo s Nyah odletí a při tom se obětuje, když zničí létající talíř. Vetřelkyně totiž během své návštěvy nešetří hrozbami zničení lidstva i Země. Místy napínavá hudba, hlavně když zaduní bubny. Největším kladem je krásná Hazel Courtová, známá především z Cormanových filmů podle E. A. Poa. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to film špatný, skoro až tak špatný, jak napovídá zdejší hodnocení, ale přesto mě celkem bavil. A to hlavně ty nesmyslné momenty s mimozemšťankou, jejím robotem a létajícím talířem. Druhá linie příběhu - jak už to tak bývá, tak samé vztahy, vztahy, vztahy - je strašným způsobem nezáživná, předvídatelná a nudná. Ale ta mimozemšťanka! Lépe si dominu v sado maso oblečku ani nejde představit! Už vůbec nemluvím o jejím létajícím stroji a jeho efektním konci. A moment, kdy z talíře za doprovodu extrémně dramatické hudby poprvé vyjede onen "hrozivý robot", co vypadá jako krabice s žárovkou a spálí strom či auto, je k nezaplacení. Vlastně jediným skutečně potěšitelným momentem snímku je hezoučká Adrienne Corriová v roli Doris ze skotské hospody. Musím v tomto komentáři souhlasit s Limou, je to šílený film a hodně, hodně špatný, ale vzhledem k té nesmyslné zábavnosti nějaké hvězdy přidělit musím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Marse sú síce z hľadiska vedy o dosť ďalej, môžu cestovať úplne všade do vesmíru, majú silnejšiu zbraň ako atómová bomba, dokonca vymysleli aj perpetum mobile. Ale čo z toho, keď ich muži v boji so ženami rezignovali a prestali mať chuť na sex. Záchranou by mohli byť pozemskí kanci. Námet ako stvorený pre skvelú medziplanetárnu paródiu, avšak je z toho vďaka extrémnej vážnosti "iba" pozoruhodné guilty pleasure. Riešia sa tu závažné dilemy a obetovania, len sa neťahajú zápalky, ale karty. Najväčšou "bombou" je samozrejme robot, oko ale viac potešia tri pekné herečky. Briti sa snažili kopírovať americké scifíčka čo to išlo, ale to nám môže byť z dnešného hľadiska jedno. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Patricia Laffan se nechala slyšet, že je její kostým těžký a je v něm hrozné horko. (Cheeker)
  • Patricia Laffan nesměla kvůli potížím s oblékáním svého PVC kostýmu moc jíst ani pít. (Cheeker)

Reklama

Reklama