Reklama

Reklama

A co když je to láska?

  • Sovětský svaz A jesli eto ljubov? (více)

Obsahy(1)

Film vypráví příběh o lásce mezi Borisem a Xeňou, kteří žijí v Sovětském svazu. Jejich vztah je však naprosto nevinný, probíhá pouze na rovině psaní milostných dopisů. Vše se ale změní ve chvíli, kdy Xeňa omylem jeden dopis ztratí a ten je nalezen jednou z učitelek, která z toho učiní skutečné pozdvižení. Vše je ještě znásobeno tím, že následující den se Xeňa i Boris nedostaví do školy, místo toho spolu stráví den v lese sbíráním hub atd. Na Xeňu se začíná pohlížet jako na lehkou dívku a ona i Boris mají být vyloučeni ze školy. Xeňa tuto situaci těžce nese, nejí, nespí a začíná se vyhýbat i Borisovi, který si z celé situace příliš hlavu nedělá. Xeňa situaci neunese a pokusí se otrávit... (Steffa.)

(více)

Recenze (3)

venus 

všechny recenze uživatele

Film zachycuje konec šedesátých let v Sovětském svazu, je o lásce mezi Xeňou a Borisem. Mají se rádi, píšou si dopisy a jednou nejdou do školy a vydají se na procházku do lesa. To způsobí ve městě velké pozdvižení a oba dva jsou málem vyloučeni ze školy. Na Xeňu se začne pohlížet jako na couru. Ta tuto "ostudu" nevydží. Schovává se doma, nejí, nespí. Začne se dokonce i vyhýbat Borisovi. Nakonec se otráví, ale nezemře. Celý příběh končí smutně. Xeňa se rozhodne definitivně opustit Borise a odjet na Novosibiř studovat vysokou školu. ()

Steffa. 

všechny recenze uživatele

Film je příběhem i vizuálně velmi poutavý. Co mne však překvapilo, tak to, že z jednoho hloupého milostného dopisu byl takový poprask, kvůli kterému měli být Boris a Xeňa dokonce vyloučeni. Je to asi dáno tehdejší dobou, neboť si nedovedu představit, že by tato situace mohla vzniknout v dnešní době. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hvezda sovetske kinematografie, skvela Жанна Прохоренко zde hraje skolacku, ktera je asi zamilovana do spoluzaka. "Spravne smyslejici" spolecnost, vcetne jeji matky, ji to vsak rozmluvi a udela z ni "lepsiho" sovetskeho cloveka. Film je krasny a svym zpusobem smutny. O nic neslo, kluk s holkou si psali psanicka a jednou sli na vychazku, kde se letmo polibili. Za to se dockali perzekuce ze vsech stran. Mozna je film zamyslen jako tepani zkostnatele moralky dospelych, kteri nerozumeji/nechteji lasce prat. Ucitele, sousedi atd. Nevim. Film je pouze konverzacni, chce to dobrou rustinu. Nebo titulky. :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama