Reklama

Reklama

Žoldácké komando

(neoficiální název)
  • Filipíny Kill Squad (více)

Obsahy(1)

Joe Lawrence žil spokojeným životem až do chvíle, kdy banda hrdlořezů zavraždila jeho manželku a jeho samotného těžce postřelila. Když ani po několika měsících policie pachatele nevypátrá, rozhodne se Joe vzít spravedlnost do vlastních rukou. (helljahve)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Rozkošně bezelstný trash, který přiznaně vznikal v kolaboraci režiséra a jeho tehdy nezletilého syna. Výsledek pak nadchne svou absurdní mechaničností, přesně věrnou dětskému pohledu, jalovým scénářem s absurdním i předvídatelným zvratem, ale také přemírou poctivě (byť nikterak inovativně) pojatých peckovaček a jednou explozivní automobilovou honičkou, která čistě svým realistickým rozměrem a precizním uchopením hravě zastíní většinu podobných sekvencí digitální éry. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie, někdy v patnácti určitě za 5*, film bych viděl jako jeden z nejlepších a nejsilnějších Kung-Fu / Karate filmů všech dob, ale dnes na mě tahle ve své době jistě skvělá 80s martial-arts béčková podívaná, už tak silně jako tenkrát nepůsobí. Děj slabší, ale spolu s akcí krásně přímočarý, po choreografické stránce je film perfektní, v dobře namíchané směsi, je tu spousta zábavy, a plno skvělých akčních (s občas dobrými kaskadérskými kousky) a násilných scén (drsný Vietnam v retrospektivní scéně, ustřelené chodidlo, zahradní párty, finále se špetkou kratičkého gore), luxusních zvukových efektů a lá Bruce Lee filmy, všechno zde působí neuvěřitelně živé, atmosféra a groovy funkový hudební doprovod, cool týpci, afro účesy, parádní káry, příjemně se na to fakt kouká, všechno tu v neuvěřitelně rychlých po sobě jdoucích sledech odsejpá, čas vůbec nemusíte hlídat, člověk se vážně nenudí, vypíná mozek a relaxuje, dlouho mi ale trvalo (přes některé podivné dějové zraty) než jsem pochopil myšlení toho osamělého zakukleného snipera i myšlení celé té 5ti členné speciálně vytvořené silné akční grupy z vietnamštích veteránů, která tu má za úkol pomstít se za zmrzačení jejich přítele. Proč oni vždy po střelbě nepronásledovali toho střelce? To jak se tu ti týpci formují a dávají dohromady ke speciálnímu úkolu, mi připomnělo onu známou scénu ze "Sedmi statečných". Ale tam nebyli žádní atumobiloví dealeři, štětky, a nebo stavební dělníci, většina osobních problémů se tu řeší onou Karate / Kung-Fu metodou, ač to vypadá někdy už opravdu směšně. Konec překvapivý, ale tak trochu očekávaný (identitu střelce jsem odhalil docela brzy), ale i tak jde o příkladné béčko, určené především fankšmejkrům, je to špatný film ale příjemný. Tyhle staré kultovní filmy ve své době na starých vhs kazetách, prostě nešlo nemilovat. Motto, "Joseph vás potřebuje." Je opravdu pamětihodné, stejně tak jako ta replika s chovatelem prasat. ()

Reklama

Strato666 

všechny recenze uživatele

Tak todle je super věcička, kterou jsem kdysi sjížděl na VHS každý den pod názvem Das Söldnerkommando. Je to klasické béčko ranných 80. lét, budu dělat vše, aby se mi jej podařilo znovu sehnat a je jedno v jakém formátu a v jakém jazyce, protože tydle staré béčka prostě miluji a stojí za to.... Přimočarý děj, super kopačky do držděk... co víc si přát :-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama