Reklama

Reklama

The Shadow of the Cat

  • USA The Shadow of the Cat (více)

Obsahy(1)

Existují na světě zvířata, která jsou svědky hrůzných událostí. Film vypráví příběh o ženě, jež byla zavražděna ve svém domě kvůli závěti. Němým svědkem této vraždy byla kočka, kterou žena milovala nadevše. V průběhu zakrývání stop a ničení důkazů začnou viníci jeden po druhém nešťastně umírat. Není náhodou, že se tomu tak děje za přispění tichého čtyřnohého svědka. (FIBO)

(více)

Recenze (7)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Slušné stylistické cvičení na téma "jak chytit kočku domácí". Pomalu až rozvláčně se vyvíjející příběh studia Hammer na poeovské téma (které tvůrci nejen nezakrývali, ale úvodní citací Poeova Havrana přímo přiznávali) o tak trochu zvláštní kočce. Styl vyprávění je opravdu zdlouhavý, sice odpovídá dekadentně se rozpadající rodině Venableů, ale kdyby tempo bylo (především v první půli) rychlejší, nezlobil bych se. Zato atmosféra je tu parádní, nakonec jak jsme od Hammeru zvyklí: málokdo uměl vystřihnout gotický horor tak jako oni. Staré sídlo, bouřka za okny, větrem ošlehané cimbuří, mlžná a sychravá blata, prostě paráda. K tomu některá relativně syrově zobrazená úmrtí - ať už utlučení stařeny hned na začátku, nebo vytažený umrlce z bažiny. Barbara Shelleyová je půvabná jako vždy a kočka ukazuje, jak zlověstná to je šelma. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Shadow of the Cat“ je dalším filmem od studia Hammer, který rozhodně nezklamal a má v sobě něco, co je zajímavé a má nápad. Je škoda, že je na filmu až příliš vidět, že je velmi starý a že se na něm zub času podepsal, stejně jako nedostupnost lepší techniky v době natáčení. Jako gotický horor ale snímek pořád stojí za pozornost a neměl by jen tak zapadnout. ()

Reklama

pepua 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu Walter Venable (André Morell) nechá zabít svou ženu Beth (Barbara Shelley). Tichým svědkem tomu byla kočka, miláček zavražděné, a vrazi věří, že pokud ji nezabijí také, stane se jejich zhoubou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černobílý gotický horor se dozajista inspiroval povídkou E. A. Poa Černý kocour. V úvodu čte Ella Venableová báseň Havran, nejslavnější, kterou Poe napsal. Krátce na to je zavražděna trojicí spiklenců. Samozřejmě jde o majetek a peníze. Její milovaná kočka je svědkem událostí i toho, kde je tělo nebohé ženy pohřbeno. Do rozlehlého domu přijíždí neteř Beth (půvabná Barbara Shelleyová) a dva synovci, z nichž jeden i s manželkou. Vraždu zinscenoval Ellin manžel. Kočka se stává nejen svědomím vrahů, ale i jejich katem. A samozřejmě nezůstane jen u nich. Na rozdíl od lidí má totiž devět životů, proto ji zastavit není jednoduché. Působivá kamera, která podává obraz také z pohledu kočky, úderná a dunící hudba (že by jedna z inspirací pro Čelisti?) a skvostná bouře, co burácí po dvě noci. Tajemné kouzlo má rovněž dům plný stínů a nebezpečí. Ocení žánroví fanoušci, běžný hororový divák asi spokojený příliš nebude. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašně pomalý a unylý horor nebo spíše krimi, o tom jak chlápek zabije ženskou a všechno vidí kočka. Filmy kde smrt nese vždy černou kočku je mnoho, bohužel tenhle mě teda vůbec nebral. A to jak jsem již zmínil je fakt neuvěřitelně pomalej až mě to otravovalo. Jedinou výhodou je fakt to že to není nějak moc dlouhé ale i tak to může nudit. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama