Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neprávem odsouzený vězeň uprchne a je zasažen jaderným výbuchem. Nezemře, ale promění se v kov a mstí se. (Hans.)

Recenze (4)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: V SAMÉM SRDCI TESTOVACÍHO ÚZEMÍ ATOMOVÝCH ZBRANÍ …. STAČILO JEN 10 SEKUND K TOMU, ABY SE STAL …. NEJNEBEZPEČNĚJŠÍM MUŽEM ZE VŠECH!! ___ Filmů s radioaktivitou zmutovaným mužem na útěku před spravedlností vzniklo ve Zlaté éře několik, všechny zhruba kolem poloviny 50.let a tenhle chudáček se opozdil o několik roků. Respektive, byl natočen už v roce 1958, ale do kin šel až o tři roky později. Původně vznikal jako pilot k novému seriálu, ale pak se producenti rozhodli, že by z toho mohl být slušný celovečerák, a ….. Spíše než sci-fi, působí jako béčkové gangsterské drama. Za celou stopáž jsou ty trikové scény všehovšudy dvě – první, kdy se primitivní prolínačkou „vpíjí“ želízka na rukou hlavního hrdiny do kůže (poté, co byl vystaven bombovému testu tzv. prvku „Cobalt Isotope X“, který ho učinil silnějším a neprůstřelným, protože jeho kůže se stala ocelovou, schopnu absorbovat železo), a druhá – výraznější – když je hrdina vystaven elektrickému šoku, kdy drží drát, ze kterého jednoduchou, ale celkem podařenou animací šlehají blesky. Co mě překvapuje, dobová kritika byla celkem shovívavá, chválila herecké výkony (charismatický Ron Randell ten přerod celkem zvládá), tempo snímku a jednu erotickou scénu, kdy Randell sundává ženě střevíček a punčošku, ale není schopen se přitom vzrušit, protože je jako ten „ocelový“, bez emocí, chápete, že jo :o) Shovívavost kritiků bych spíše přisuzoval faktu, že z pozice režiséra to byl poslední film legendy němé éry a člověk, který natočil 26 filmů s další legendou, Douglasem Fairbanksem. A jak víme, na legendy se nešahá. Bráno optikou té doby, scenář není úplně hloupý, bodycount se zastaví na slušné cifře 7 a na konci je pěkné lidské barbecue s plamenomety. Takže jo, dávám trochu nadhodnocené a průměrné 3*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Psychologicky sa tváriace sci-fi, ktorého jedinou dobrou stránkou je krátka minutáž. Snímok, ktorý vznikol v dobe, keď sa paranoidný, vedeckofantastický žáner tlačil do úzadia, predstavuje technicky precíznu, ale divácky nudnú odnož z práve spomenutého obdobia. Haskin, či Arnold by žasli, že je možné s tak kvalitným námetom naraziť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Gangster odsouzený k smrti za vraždu, kterou na něj narafičili jeho parťáci, uprchne při převozu do San Quentinu a uteče do pouště, kde zrovna probíhá jaderný test. Výbuch zázrakem přežije a jeho tělo se začne měnit. Stává se z něj ocelový muž, kulky se od něj odrážejí a mění se i jeho psychika. Začne být posedlý svou pomstou. Béčko se zajímavým "komiksovým" nápadem, ale bohužel trochu nudnějším zpracováním. ()

Reklama

Reklama