Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomický příběh bezdomovců žijících uprostřed skládky. Bojují o své místo pod sluncem s úředníky města a dožadují se života na skládce bez rušení vozy poslanými městem. (Snorlax)

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Dynamický a nápaditý - a tím i překvapivý - začátek se podařilo udržet zhruba do poloviny. Pak už jen dynamika pro dynamiku a nápady pro nápady. Herecky ovšem excelentní. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Podobne jako treba Mala Vera i tenhle film je z doby perestrojky, kdy se za mirne tepani systemu uz nedavala sibir...Film je nabity hvezdami, a jiste neni spatny. Na druhou stranu, plny pocet dat nemuzu, nektera mista mi prisla prece jen trosku slabsi. Mozna zkratit to o pul hodiny..., nevim. :) 4- ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

//Tento film byl uveden na ČT2 pod názvem Vzhůru k nebesům// Do Ruska vtrhla nová doba. V restauracích začíná hrát západní hudba a americký investor si vyhlédne místo u trati, které se výborně hodí pro postavení továrny na kondomy a hotelu. Má to jen drobnou vadu na kráse: na tom místě je skládka, na které žijí lidé, kteří se pod vedením svého "prezidenta" odmítají jen tak vzdát. Ale mají naději, že si pro ně přiletí mimozemšťané a odvezou je tam, kde bude dobře. Ve filmu jsou hezky vyobrazené lidské charaktery, které na smetišti žijí nebo smetiště navštíví - např. babička, která si zajela do Moskvy, aby navštívila své potomstvo, které ji obere o peníze a vyhodí na ulici nebo muž, který před svou nevěstou předstírá vlastnictví vily. Je to hodně tvrdá kritika ruské společnosti na začátku 90. let. Navíc je to samozřejmě vše doplněno pořádným množství dobrého pití a muzikou. Film je navíc obohacen o prvky magického realismu (létající vlak). Herecké výkony jsou vynikající, zřejmě nejvíc z nich mě ale zaujala herečka, která ztvárnila Fimu. 95% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama