Reklama

Reklama

Taliansky kriminálny film o mladom mužovi neprávom obvinenom zo zločinu. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi umírněná politicky orientovaná taliánská eurokrimoška s význačnými hereckými výkony a památným hudebním skórem od Riza Ortolaniho. Mladý muž, později velmi ustaraný svědek (Enzo Cerusico-Fabio Santamaria), je svědkem brutální vraždy. Tváří tvář se dokonce střetne se samotným vrahem, nicméně později doplatí na nesmyslné vyčkávání a důvěřivost, až se nakonec obrátí všechno proti němu. Vrah totiž hraje na jedinou kartu a tak řekne, že on byl tím svědkem a mladý muž že vraždil. Klasický kriminální příběh s nikterak originálním tématem, úvodní realistická scéna je hodně syrová, pak už ve filmu nic podobného nevidíme. Je tu spousta psychologie, vzájemné konfrontace, vyšetřování, ale i tak nelze říct, že bych se nudil..Film režíroval Vittorio Salerno (pregiallo "Libido", poliziesco "Fango bollente"), jak jsem zjistil, bratr vynikajícího herce Enrica Marii Salerna, který si ve filmu zahrál druhou hlavní roli intelektuálního profesora z vyšší společnosti (ze začátku jsem ho vůbec nemohl poznat, jak byl zajímavě namaskován). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie v zmysle, že takýto typ krimitrilerov sa na Taliansko vôbec nepodobá. Veľmi zaujímavá zápletka, ktorá sa všemožne komplikuje a divák s napätím očakáva, ako z tohoto začarovaného kruhu v jednom kuse chybujúca a často nepremýšľajúca hlavná postava vykorčuľuje. Už dávno som nevidel niečo z talianskej kinematografie tak napínavé, postavené na psychológii jedného človeka a dejovo konzistentné. Škoda, že so záverom sa tempo dosť spomaluváva a samotný záver, priam až rýchlozáver kazí celkový dobrý fíling. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Příjemný psychologický krimi thriller s fajn obsazením a výbornou muzikou, kde sledujeme muže křivě obviněného z brutální vraždy dívky, které byl svědkem. Hlavní hrdina je tak trochu blbec a dělá jenom špatná rozhodnutí, zločin dokonce ze strachu nenahlásí, čímž se postupně přivádí do strašné situace. Děj se odehrává v pomalejším tempu, ale bavil mě svým napětím, i když akce a násilí (krom výborné úvodní scény) je tu velmi málo. Spíš je to takový psychologický rozbor nešťastných postav vraha a svědka jeho zločinu. Konec bych si dovedl představit silnější, ale i tak celkově dobrý film a skvělý kousek do sbírky sedmdesátkových eurokultů. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Raritny film, ktory pochopitelne mainstreamovi divaci nepoznaju - ti poznaju tak akurat dementalne picoidy ako Tchor, Avengers, Ant Many, Dedpuly atd atd. kazdopadne slabe , najlepsi film rezisera Salerna bol asi Libido 1965, toto je vyslovena planoba s prisernym tempom a vatovo planym plkanim. 30 % ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....veľmi pomaly spád - vcelku nuda,bez dynamiky - jediné prečo som sa dal na pozeranie bol fakt,že toto je raritka ,ktorú má málokto - ale o moc ste neprišli....jááj a dabing - no dá sa ale ten vnútorný hlas hlavného hrdinu - uši boleli....film v skratke : ako sa zamotať to prípadu,keď máte v hlave zapchaté synapsy....čakal som viac...len dve hviezdy ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama