Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V londýnských ulicích řádí neznámý vrah žen. V této době paní Bontingová přijme do domu nového nájemníka. Série drobných incidentů ji vede k podezření, že právě on je hledaným vrahem. (mikulem)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Brahmův THE LODGER je již třetím zpracováním stejnojmenné novely. Brahmova verze byla později natočena ještě jednou pod názvem MAN IN THE ATTIC. --- Lepší než Hitchcockův THE LODGER to není, ale není k tomu daleko; nasvětlení a kompozice některých záběrů mi vyráží dech. A propos kdo mi vysvětlí, proč film není řazen mezi noir? Přitom právě tady by se noirovci měli co učit. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento film se objevuje v nejrůznějších seznamech nejlepších noirových filmů, i když svým zasazením do Anglie 19. století to moc noir není, neboť atmosféra Londýna té doby je poměrně dosti odlišná od asfaltových džunglí amerických velkoměst 40. a 50. let 20. století. Některé noirové prvky však zcela určitě obsahuje, to bez debat. Jedná se tedy spíše o horor inspirovaný událostmi kolem záhadného Jacka Rozparovače a zároveň o remake Hitchcockovy němé klasiky z roku 1927. To byl asi hlavní kámen úrazu, protože jsem tak nějak celý film čekal, že se to nebude moc lišit a trochu jsem se nudil. Nicméně v druhé polovině se příběh začal ubírat zcela jiným směrem, což bylo moc dobře. Laird Cregar je vynikající. Více podezřelého člověka vybrat už snad nemohli. Navíc to mělo dost dobrou atmosféru a skvostný konec. ()

Reklama

lardko 

všechny recenze uživatele

Opravdu fascinující jak mě tento film překvapil. Viděl jsem spousty filmů o Jacku Rozparovači , a tak jsem si myslel že zas se bude opakovat to samé co jsem viděl před tím. V tomhle filmu to tak chvíly sice bylo , ale pak se to rozjelo na dost koukatelný film , který jsem projel od začátku až do konce se skvělou náladou , protože se mi tenhle film zdál jako film bez jediné chybičky , i herecké obsazení se mi dost líbylo. Ke shlédnutí: https://m.youtube.com/watch?v=-Vk0LtNJ7o8 ()

erased 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený horor bez špetky napětí. Přesto funguje na výbornou a to především díky hlavní postavě. Všechny postavy se dají vychválit ale právě Laird Cregar je bez problému všechny zastíní. Na místě je možná srovnání s filmem Bluebeard ze stejného roku. Oba stojí především na projevu hlavního hrdiny, zatímco ale Modrovous nemá mimo titulní postavy prakticky co nabídnout, Lodger vyniká zajímavým a lehce záhadným dějem a především působivým závěrem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tmavých zahmlených londýnskych uličiek je úžasná, práca s tieňmi tiež. Škoda, že sa viac nepopracovalo na tom, aby nebol páchateľ jasný hneď na začiatku. Chcelo to viac tajomna a viac podozrivých čudákov, aby bol divák v napätí až do konca, kto je vrahom. Každopádne Laird Cregar bol ojedinelý zjav na hereckom nebi, škoda, že odišiel tak skoro. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film bol síce natočený v roku 1943, do kín sa však dostal až o rok neskôr. (beso74)
  • George Sanders hral inšpektora Warwicka aj v britskej verzii z roku 1932. Jeho meno však nebolo uvedené v titulkoch. (beso74)

Reklama

Reklama