Reklama

Reklama

Recenze (6)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zase som sa dal nalákať názvom. Žiadne psycho ani mánia sa nekoná, ide skôr o nejaký predpotopný biker film, s kvázi drsnými motorkármi, ktorý vyzerajú ako teenagery. K tomu to je ešte aj okultný kvázi horror, kde sa vyvolávajú duchovia a nesmiem zabudnúť ani na to, že je to kvázi zombie film, iba s tým rozdielom s porovnaním iných zombie filmov, tu zombíkovia vyzerajú ako bežný ľudia, tak sa správajú, vyjadrujú, vyzerajú, iba, že sú nesmrteľný a zabíjajú iba z radosti. Filmy motorkárskej tematiky zo 60´s 70´s rokov zbožňujem a taký trash aj vyhľadávam ale toto bolo neskutočne nudné, zlé a nezáživné. Všetko možné sem pomiešali a výsledok? Ten nestojí ani za reč... Boss motorkárskeho gangu, syn starej vyvolávačky duchov spácha samovraždu. Matka je s toho zničená a tak ho vyvolá späť z dajakým medailónom. On sa vráti a len tak začne zabíjať a ubližovať ľuďom čo stretne navôkol ale ináč je úplne rovnaký. Samozrejme sa tu nenachádza žiadne vizuálne násilie, gore ani kvapka krvi, všetko je také smiešne. Po čase tento maník príde na to, že medailón vráti mŕtvych do sveta ľudí. Ale iba tých ktorý spáchajú samovraždu, no a tak presvedčí všetkých členov gangu, nech sa zabijú. Spraví to úplne každý okrem jeho frajerky. Vidieť, že na totálny trash to nemá zetkovú produkciu ale takú slušnú céčkovu. Naháňačky z autami a motorkami boli poctivé. Soundtrack, ktorý bol väčšinou poskladaný z gitarových jammovačiek z kvákadlom tiež príjemne potešil. Väčšina takýchto motorkárskych flákov to tak má, zaplatia nejakej druho-ligovej kapele nech si zajammuje v štúdiu a s toho potom vystavajú soundtrack. Psychomania je však vo výsledku jeden veľký paškvil, ktorý ma celí čas nudil. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne absurdný a vykonštruovaný mix bike bang tematiky a čiernej mágie vysoko prevyšuje typickú trashovú topornosť snímky. Psychomania si užíva jednotlivé elementy s nasadením, ktoré prevyšuje väčšinu 70s bike gang filmov. Vďaka tomu by nemala by odsúdená na večné zotrvanie vo filmovom záhrobí. Bizarné kulty sa vracajú. Chutnejšie, obskúrnejšie a uletenejšie. Alternatívne podoby kultúrneho dedičstva je potrebné si hýčkať :o) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Podle mě slušný film o gangu motorkářů kde jejich boss umře a najednou se vrátí. A tak nezbývá než aby zbytek motorkářů buď přijmuly že je boss zpět a nebo aby proti němu bojovaly. A je ten boss vůbec naživu? Podlě mě je to dobrý film se sice příšernou hudbou a příšernýma postavama(tyhle rádoby motorkáři jsou strašně srandovní) ale film si mě udržel až do konce takže za mě je to slušný průměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mladík Tom je vůdcem gangu, co ne nazývají Živí mrtví. Jeho matka kdysi uzavřela smlouvu s Ďáblem (což není přímo řečeno, ale zkrátka asi s nějakým démonem ano), prostřednictvím které je možné stát se nesmrtelným. Nejprve však musí člověk zemřít vlastní rukou, a pak se jako nesmrtelný vrátí za pomoci zvláštního amuletu. Tom přesvědčí matku, že když je mu 18 let, může konečně získat nesmrtelnost. Ta mu tedy se svým pomocníkem poskytne klíč k tajemství. Tom spáchá sebevraždu a vrací se zpět. Následně přesvědčuje zbývající členy gangu, aby šli v jeho stopách, jen dívka Abby, co ho miluje, se nedokáže k sebevraždě odhodlat. Jenže pokud člověka zabije někdo jiný, kouzlo nefunguje... Vcelku zajímavý lehce okultní snímek disponuje pěkně nasnímanými jízdami zuřivého gangu, co tyranizuje své okolí. Velmi dobrá hudba, solidní kamera a úvod v mlze má zvláštní poetiku. Trikové efekty jsou laciné, ale pro vyznění snímku dostačující. Doporučit lze skalním žánrovým příznivcům či kompletářům sbírek. Pro dnešního diváka tenhle kousek asi moc nebude. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama