Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vláda zla se blíží a ohrožuje existenci lidstva. Vlkodlaci si vybrali novou královnu. Král vlkodlaků Licán a královna Luba svorně bojují o nadvládu nad světem. Do cesty se jim odváží postavit pouze El Santo a bratrové Harkeři. Bohužel El Santa kousne jeden z vlkodlaků, takže hrdina tentokrát musí zachránit nejen lidstvo, ale i sám sebe. V mapování tvorby maskota našeho festivalu, zápasníka El Santa, se letos přeneseme do sedmdesátých let a odhalíme jeho méně typické žánrové výpravy. Tento exploatačně pojatý film, kde narozdíl od starších hrdinových snímků teče krev a atmosféra místy dosahuje mrazivé působivosti, natočili dva z nejméně význačných režisérů mexické kinematografie. Rubéna Galinda uvádí jen málokterá příručka a Jaime Jiménez Pons je více známý jako herec (objevil se ve více jak sto filmech). Jako režisér natočil pouze dva snímky: Santo bojuje proti vlkodlačím ženám a Los cuatrillizos (1989). Na natáčení El Santa vzpomíná: „K režii jsem se dostal náhodou. Natáčel jsem film s El Santem, ale natáčení bylo přerušeno a už si nevzpomínám proč. Pak to za mě dokončil Rubén Galindo, proto jsme tam uvedeni dva.“ (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (4)

Pavew 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu dát menší hodnocení. Ve filmu je tolik vtipných scén, že Santo válcuje i ryzí komedie. Zábava zde převyšuje jakoukliv jinou složku filmu tak, že musím dát minimálně 4*. Líbí se mi, že Santo ani v těchto pozdějších barevných filmech, neslevil ze svého vysokého standardu ani o píď. ()

Reklama

Murdock 

všechny recenze uživatele

Ty jdi na jih...ty jdi na sever...a ty běž do stodoly. Je to fakt magořina, ale kdybych tvrdil, že jsem se nebavil tak bych byl sám prosti sobě. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2010] Podivnej pokus o exploitation od dvou režisérů, kteří nikdy nic nerežírovali. Je to bizarní směs atmosférickejch hororovejch scén, béčkový zábavnosti, stupidity, hereckejch nevýkonů (kromě Santa) a primitivního a na Santa překvapivě velmi temnýho scénáře. Atmosférou a vizuálem mi Santo bojuje proti vlkodlačím ženám trochu připomínal starý jižanský buranský horory. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama