Reklama

Reklama

Con Air

  • USA Con Air (více)
Trailer

Průzkumník americké armády Cameron Poe si odseděl osm let za zabití opilce, jenž ohrožoval jeho těhotnou ženu. V den svého propuštění na svobodu se ocitne ve vězeňském letounu spolu se zločinci nejhrubšího zrna. Ti se pod vedením inteligentního, ale psychopatického vraha Cyruse pokusí o hromadný útěk. Cameron, považovaný ostatními trestanci za spojence, je jediným mužem v letadle, který může celé akci zabránit. Kromě nastolení spravedlnosti mu jde především o to, aby se po letech odloučení shledal se svou ženou a s dcerkou, kterou ještě nikdy neviděl. Cameronovi se podaří navázat spojení s policistou Larkinem, ale souboj s vyvrheli toho nejhrubšího zrna musí podstoupit jen on sám! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (785)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční oddychovka Simona Westa (Expendables 2) se skvělým hereckým obsazením a docela slušným příběhem. Není to vůbec hloupé, Con Air je zdařilá zábava a stejně jako např. u Skály či Dne nezávislosti, mi ani zde nevadí ona trošku vetší porce amerikanismu. Cage i Malkovich jsou opět prvotřídní, stejně jako Trejo či Buscemi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fúú, no tak k tomuto nemám komentár! Skvelý scenár, bez ohraných scén a plný nečakaných okamihov. Parádny akčný nadupaný film, ktorý sa kedykoľvek vyrovná peckám ako 'The Rock', či 'Face/Off'. Cage sa vyznamenal, a aj kvôli tomuto filmu patrí k mojim naj hercom, a role podobného charakteru mu seknú oveľa viac ako komédie, v ktorých začínal. Malkovich, Buscemi, Trejo si svojich psychopatických maniakov bravúrne vychutnali, takých chlapíkov stretnúť na ulici, tak mám v gatiach. 100%. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, v dobách, kdy zjevení Mikuláše Klece ve filmu nevyvolávalo u mé maličkosti dávivý reflex, vzniklo za účasti tohoto herce několik dobrých filmů. Jako třeba "Con Air", vězeňská patálie s exhibujícím padouchem Johnem Malkovichem a roztomilým psychopatem Stevem Buscemim. Po letech jsem si dala repete a překvapeně zjistila, že je tenhle kousek zábavný a skvěle čumitelný stále, navzdory několika skutečnostem, kurvícím můj dojem: vyrostla jsem z kladných hrdinů, proto jsem se nebyla schopná donutit držet palce Mikulášovi a Kusákovi. Otravoval mě občasný patos. Závěr byl jaksi moc... explozivní, přemrštěný, chyběli v tom už jen lítající Číňani a pochodující mažoretky. Ale stejně uznale smekám svou oblíbenou laponku s beránkem, tenhle let s trestanci mě většinu stopáže bavil a dokázal i rozesmát. 75% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co jednoduchého a výstižného o tom napsat? Snad jen "Zdar tvý práci", Simone Weste, tohle se ti povedlo. Hvězdná sestava Trejo, Buscemi, Rhames a Malkovich tvoří polovinu úspěchu filmu. Tu druhou samozřejmě Cage, Cusack, hudba a v neposlední řadě i růžový králíček:) Po letech stále stejně dobrá nevázaná zábava hodná 80%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

CON AIREM stvrdil Cage svůj nově nabytý statut akční hvězdy, osiřelý Bruckheimer statut čerstvě samostatného hitmakera a videoklipařská kometa West, že přeskočit v jeho případě nízkorozpočtové testovací kolo jménem MIZEROVÉ, kterým si musel projít Bay, si plně zasloužil. A společně se tak postarali o jednu ze dvou akčních pecek léta 97 (druhou jménem TVÁŘÍ V TVÁŘ obstaral John Woo), s nejlepší hereckou slezinou dekády, over the top akcí, ultrařízným soundtrackem a ultrasuchými hláškami. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (42)

  • Keď auto priviazané lanom k lietadlu preletí cez dispečerskú vežu, odtrhne sa a letí k zemi, pričom k autu nie je priviazané lano, ale v zábere, keď dopadne na zem je už k nemu opäť priviazaný kus lana. (ČSFD)
  • Ve filmu je písničkou „Sweet Home Alabama“ připomenuta letecká havárie letadla z roku 1977, při které zemřeli tři členové skupiny Lynyrd Skynyrd. (jirka.jindra11)
  • K natáčení byly použity tři letouny C-123 Provider. (Foxhound#1)

Související novinky

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

Cage vs. Cusack v mrazivé divočině

28.07.2011

Hráli spolu v Con Air. A opět budou stát proti sobě, ale namísto popcornové akce je čeká krvavý thriller inspirovaný skutečnými událostmi. John Cusack si ve filmu The Frozen Ground zahraje jednoho z… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Reklama

Reklama