Reklama

Reklama

El Santo a Blue Demon proti příšerám

(festivalový název)
  • Mexiko Santo el enmascarado de plata y Blue Demon contra los monstruos (více)

Obsahy(1)

Slavný mexický bojovník konečně přichází na plátna českých kin! Přestože většinou byl soupeřem Blue demona, mi uvádíme unikátní díl slavné série, v němž oba (ve skutečnosti zarytí nepřátelé) svorně bojují bok po boku proti upírům a upírkám, kyklopovi, Frankensteinovi, vlkodlakovi, mumii, trpaslíkovi a šílenému vědci. Ve filmu se objeví jedna z nejoceňovanějších scén mexického volného zápasu - El Santo proti Upírovi. K natáčení se samozřejmě váže řada anekdot - např. kyklop nahradil slavného netvora z černé laguny z důvodu autorských práv, proto ta absurdní scéna El Santa a kyklopa v bažinách. Snímek je jedním z vrcholných děl světového filmového neumětelství. Příšery nemají jasně definované úlohy, a tak například vlkodlak napodobuje upíra v sání krve, mumii se občas odmotá kus fáče a tak podobně. Jde také o jednu z mála epizod s erotickým podtextem, proto byla do role Glorie obsazena Heidi Blue, proto ji polosvlečenou kouše vlkodlak nebo líbá El Santo v masce, což se jí vůbec nelíbí. Šílený doktor Bruno Halder byl namaskován tak, aby připomínal Lenina. Vzácná je také scéna ženského volného boje, který El Santo pozoruje s ironickým úsměvem na tváři. A jako v každém mexickém filmu nechybí zpěv a tanec. Kdo nezná El Santa a je okouzlen béčkovými filmy, neměl by si nechat ujít tento díl natočený jedním z velkých konkurentů Eda Wooda - G. M. Solaresem! (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (8)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdyby byla hirnEGO na LFŠ projekci, dala by 4 hvězdy, být ovšem posílena nějakým alkoholovým nápojem. Neuvěřitelně diletantský snímek, který si je vědom své absurdnosti, rámují scény zapasů, které dávají najevo, že tohle je hlavně fight movie, který má vzubozovat emoce. Kašírovanost a neuvěřitelnost monster, které zde z hororového žánru přechází do toho komediálního, naznačují, že tohle je hra, že bojovníci skutečně neboují, ale boj předstírají a že se není čeho bát. Škoda, že Jack Black v Nacho Libre tenhle fenomén lucha libre rozmělnil, zařadil melodramatickou zápletku a akcentoval prvky pohádky, cigánského příběhu apod. Ale dost sociologických a politologických komentářů, tohle je film, o kterém by se nezdálo ani Woodovi. :) ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení filmů El Santa záleží na tom, jak se na to díváte. Pokud čekáte kvalitu, tak spláčete nad výdělkem. Pokud ale dychtíte po zábavě, tak té vám tenhle maskovaný wrestler poskytne spoustu! Podfinancování kostýmů i efektů je tu tak do očí bijící, že se nejde nesmát (kyklop s červenou žárovkou místo oka!!!). Moudré promluvy samotného El Santa mají takovou hloubku, že je těžké jim nepropadnout! Santo el enmascarado de plata y Blue Demon contra los monstruos je tak svým způsobem geniální. A proto těch 5* ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

ó běda...neodolal jsem a po nahlédnutí do zdejších žebříčků nejrozporuplnějších filmů jsem opět zřel co jsem ani nemohl čekat...trpajzlika ve šponkách, hošci ve škraboškách zhmotňující se solárku, špízování kůlem nebohého krvosajce upíra pro kterého to bylo spíše vysvobozením z tohoto vskutku originálního snímečku, šílený vědátor s jeskynní "rabolatoří" vybavenou všemi možnými infernáliemi. Zaujala mne v koutku přešlapující zrůdička se zlatým poklopem na golozně - že by vědátorův synek zvídavý? Kdo ví, rozhodně je tento snímeček patří do rizikového fondu inkontinenčních filmů vyvolávajících defekační záchvaty, dávám pět za opravdovou originalitu díla:-D ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Další příběh se Santem. Tentokrát je zápletka velmi fantaskní. Santo spojí své síly s odvěkým nepřítelem z ringu – Blue Demonem (Alejandro Muñoz Moreno) – a společně se vrhnou proti Dráculovi, Mumii, Vlkodlakovi, Kyklopovi či Frankensteinově bestii. Scéna boje s papundeklovým Kyklopem je ztvárněna tak poutavě, že i pověstná scéna ze seriálu Star Treku, kde William Shatner bojuje s čímsi podobným – s ještěrem? – která je považována za jednu z nejhorších bojových scén vůbec, jen může potvrdit svůj právoplatný titul. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Trash, trash, trash. Naprostá blbost u které se budete královsky bavit. V žádném jiném filmu jsem neviděl, že by se tak rychle střídala noc i den ve stejných scénách. ()

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama