Reklama

Reklama

El Santo bojuje o Drákulův poklad

(festivalový název)
  • Mexiko Santo en el tesoro de Drácula (více)

Obsahy(1)

Tentokrát Santo představuje vědcům stroj, který umožňuje návrat v čase. Samozřejmě on, krásná žena a její otec se dostanou do XIX. století, kde řádí upíři. Naštěstí se setkají s lovcem upírů doktorem van Rothem, který jim hodně pomůže, protože Drákula nerad bojuje ve stylu wrestlingu. Letos jsme z asi padesáti filmů s hrdinou El Santem (stává se pomalu ale jistě maskotem Festivalu otrlého diváka) vybrali ukázku poměrně špatně natočeného filmu, který ale patří k jedněm z nejvtipnějších. Ostatně letošní ročník je tak trochu ve znamení filmového neumětelství. Aby byl tento díl oživen, jedním z hrdinů je komická postava Alberta Rojase. Přesun v čase probíhá prostřednictvím spirály časového tunelu (jde o plagiát triku v Mexiku tehdy populárního amerického televizního seriálu Tunel času) a dodává psychedelický nádech jinak neoriginálnímu dobrodružství. Film existuje ve dvou verzích, kdy v té vývozní je Drákula obklopen ženštinami s odhaleným poprsím, což mexičtí diváci nesměli vidět. Tento díl lze doporučit všem fanouškům nepovedených filmů, zápasnických filmů nebo samotného El Santa, protože už samotná zápletka (a její trikové provedení) s cestováním do minulosti je poměrně neobvyklá. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (6)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2008] Když jsem viděl stroj času, tak jsem málem spadnul pod sedačku, wrestlingové souboje kdesi v minulosti pobavily a nad dějem nezbývá než žasnout. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ukázkový mexický brak, žánrově mišmaš krimi, sci-fi a hororu. Dcera vědce Luisa (argentinská herečka Noelia Noel) se nechá jako dobrovolnice přenést strojem času do 19. století. Tam je dcerou prof. Solery a ohrožuje ji upír Alucard - Dracula (italský režisér Aldo Monti), který má své další poddané ženy. Existuje černobílá rodinná verze pro katolické Mexiko a barevná verze pro Evropu, v níž jsou ukázány ženy s odhaleným poprsím (mexické veřejnosti promítána až r. 2011, do té doby byla považována za ztracenou). Kromě soudobých scén z 20. stol., včetně wrestlingového souboje, jsou tu i výtvarně zdařilé scény gotického hororu. Typický primitivní, bulvární dobový produkt, určený pro zábavu a chvíle oddechu (El Santo - legendární mexický hrdina, podle skutečného zápasníka Huerty). ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta kopie se zahalenými ženami (pro Mexiko). Neohrabaně zábavné, tedy vhodné pro festival otrlého diváka. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se děj točí okolo stroje času, ztracené dívky, Drákuly, jeho pokladu a tajemného muže v kápi, a je z toho hodně pohodové a hlavně zábavné dobrodružství. Za velkou pochvalu stojí zejména wrestlingové utkání Santo vs. Atlas a následné finále, tyhle momenty byly skutečně mňamózní..)) Festival Otrlého diváka 2008 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama