Reklama

Reklama

Pearl Jam - Jeremy, Color Version

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1992, 5:33 min

Obsahy(1)

Hudební videoklip Jeremy rockové kapely Pearl Jam vypráví o mladém problémovém chlapci, který je šikanován svými vrstevníky a ignorován svými rodiči. Jednoho dne však hoch přinese do školy zbraň. (Epistemolog)

Recenze (1)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden dnes neuskutočniteľný videoklip. Problémy sa majú ukazovať a nie ich skrývať. A ak sa MTV generácia občas pučila, myslím, že dnes by to prospelo tiež. ()

Zajímavosti (4)

  • V roce 1996 došlo na střední škole Frontier Junior High School v Moses Lake ve Washingtonu ke střelbě, při níž byli tři mrtví a čtvrtý zraněn. Prokurátoři případu uvedli, že střelec Barry Loukaitis byl ovlivněn upravenou verzí hudebního videa. Loukaitisova inspirace byla založena na mylné představě, protože Jeremy ve videu nikdy nezastřelil žádného ze svých spolužáků. (Epistemolog)
  • Násilné záběry hudebního videa vedly MTV k zavedení cenzury videa, konkrétně ke změně záběru Jeremyho postavy, která do úst vkládá zbraň. Nesestříhaná verze byla vysílána na MTV jen výjimečně, a to vždy po určité hodině pozdě večer. (Epistemolog)
  • MuchMusic uvádí „Jeremy“ jako jedno z 12 nejkontroverznějších hudebních videí všech dob. (Epistemolog)

Reklama

Reklama