Reklama

Reklama

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento Phantom z 10 000 míľ, rozhodne nieje Beast z tých míľ 20 000cich. Podobný názov, to je len kalkul producentov. Nič viac, nič menej. Aj keď jeho ksicht, sa monštru od Raya Harryhausena podobá, jeho telíčko nieje ohromný dinosaurus, ale iba niečo, čo si proste chcelo pripadať, ako hroznejší bratranec Netvora z Čiernej Lagúny. Dietko naivné, plné záberov na vodu a ľudí v nich, ale bez nejakej dramatizácie, ktorá by film posúvala dopredu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Předtitulkové intro slibovalo parádní trashovou podívanou: absence jakéhokoli herectví, teatrální záběry a naprosto brutální monstrum, které asi ani nedokážu popsat (něco mezi gumovou rybou a lvem...). Jenže u toho bohužel nezůstane. Tedy většina atributů pak provází celým filmem, to ano, ale jen v té nudné a nezábavné formě, monstra si divák užije asi třikrát na několik vteřin, jen se tak žvaní a ani ty holky nejsou moc hezký. Mizerné, neumětelské, ale hlavně nudné. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: MRAZIVÝ HORROR!!! STRAŠLIVÝ ATOMOVÝ MUTANT ÚTOČÍ Z HLUBIN!!!____ Jediné zajímavé na celém filmu je jeho lákavý název a pěkný plakát, jinak je to zážitek skoro k nepřežití (nebo k rychloposuvu). Proslulý producent Samuel Z. Arkoff asi tušil, že z tohohle žádný hit nebude a tak ho pro potřebu kinodistribuce spárovál s Cormanovým (a o dost lepším) THE DAY THE WORLD ENDED v rámci promítání za jeden večer, což se ukázalo jako prozíravý a profitující čin, koneckonců, takhle fungovala většina B-hororů té doby. Ne, že by zúčastnění herci 2.kategorie neměli co hrát, to jenom Milnerova režie je skutečně odfláklá a co nepokazil on, to dorazil jeho bratr v pozici střihače, takže některé scény na sebe navazují značně krkolomně. A zlatým hřebem je monstrum samotné. Je stejným nepodarkem, jako oživlý strom z následného Milnerova snímku FROM HELL IT CAME, což už nemůže být náhoda. Bohužel mu ale chybí ten stejný potenciál nechtěné zábavnosti. Takže jenom celý film čumí pod vodou, v krátkých několikasekundových záběrech, jeho kostra je tak nemotorná, že ani není schopen uchopit nohu topícího se rybáře a v závěrečné „akční“ scéně si herec musí přiložit jeho chapadla k tělu, aby tak navodil aspoň nějaký dojem interakce s loutkou. Děj samotná aspoň lehce oživuje detektivní podzápletka s vrahem, zabíjejícím své oběti harpunou a postava Dr.Kinga, šéfa Oceánografického institutu, je fyzickou podobou doslovným dvojníkem nechvalně proslulého „sklepmistra“ Josefa Fritzla :o) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o dost více, monstrum na obrázku je tu pěkné a vypadá že je i dostatečně velké na to aby likvidovalo města po vzoru Godzilly, ale bohužel nic takového se nekoná. Monstrum se ukáže velmi málo, a většinou je schopné maximálně někoho utopit a převrátit loď. Celou dobu se tu chodí spíše po pláži a neustále se kecá, občas někdo to monstrum střeží a zabijí lidi.Tenhle snímek právem zapadl do zapomění, samotné monstrum totiž vypadá celkem srandovně, je absolutně zbavené veškěré mimiky, nic na hlavě se mu nehýbe, ona ta maska vypadala strašně levně, a tělo má úplně obyčejné. Tvůrci ho fakt odflákli. Ale aspoň jsem se nějak extra nenudil a neustále jsem se pousmíval. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nekvalitný, čiernobiely monster-animal horror z polovice minulého storočia. Pod vodnou hladionou sa skrýva nebezpečný zmutovaný tvor, ktorý pripomýna niečo medzi obrovským morským koníkom a chrámovým gotickým chrličom. Samozrejme za všetko môže rádioaktivita. "Phantom from 10000 Laugues" je hodne slabý nízkorozpočtový filmový produkt. Neoriginálny príbeh, zlé herecké výkony a aj na svoju dobu lacné triky a masky. Samotné monštrum je vlastne len potápač navlečený do gumového kostímu. Pôsobí neohrabane a smiešne. * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama