Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pověrčivý Sturges žije v majáku se svou dcerou Lucy, kterou velmi nerad spouští z očí. Poblíž však žije v jeskyni monstrum Eddie, které dlouho všichni přehlíželi. Když se však kolem jeskyně začínají nalézat orgány z obětí, začíná teprve smrtelné dobrodružství. (StrYke)

Recenze (5)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný moment, díky kterému si zapamatuju jinak tento celkem průměrný nízkorozpočtový monster horor, moment, který je na svou dobu nezvykle brutální (samozřejmě, dneska by to nikoho nešokovalo) a v monster filmech 50.let zcela nevídaný. Mluvím o scéně zhruba v poslední třetině filmu, kdy z místosti vyjde netvor a v ruce drží detailně snímanou uříznutou zakrvavenou hlavu. Malý příjemný šok. Do té doby je to hodně umírněná ukecaná podívaná o prehistorickém dvounohém netvorovi, který terorizuje malé městečko u moře - spousta nudných dialogů, napětí je tu podobně jako u Spielbergových Čelistí vytvářeno skrze "neviděné", pouze tušené, či představené pouze prostřednictvím netvorových stínů. Ale o napětí tu nemůže být ani řeč (Berwick není žádný hororový génius), snad vyjma posledních deseti minut, kdy je nám netvor ukázán v celé své kráse. Co zdobí tvůrce, je zdařilá netvorova maska, podobná té slavnější z NETVORA Z ČERNÉ LAGUNY. Jinak ovšem srovnávání s tímto slavnějším dílkem selhává, protože Jack Arnold, to je na rozdíl od Irwina Berwicka první "liga" :o) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Preskočím 70 minút a poznamenám ten strašlivý záver, ktorý neviem z akého dôvodu musel byť tak náhle dojeb@ný. To, že sa snímok celých spomenutých, viac ako 60 minút neskutočne plazí, to teda tvorcom nevadilo, ale akonáhle sa v nich prebudil cit pre napätie a akciu, tak to radšej stopli. N@srať! Jediné, čo ostáva po tomto filme je odkaz, že je neradno kŕmiť creaturistické hovädá a pritom nemať za to tú ,,great responsibility,, povinnosť. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"The Monster of Piedras Blancas" je filmovým debutom nevýrazného, dá sa povedať, že neúspešného, amerického režiséra Irvina Berwicka. Jeho kariéra bola jedno veľké trápenie. Tento svoj prvý, a zrejme asi aj najznámejší titul, natočil v roku 1959. Je to nízkorozpočtový monster horror odohrávajúci sa v prímorskej oblasti. Správca majáka Sturges a jeho mladá dcéra Lucy sú konfrontovaní s netvorom, ktorý žije neďaleko nich v jaskyni. Videl som mnoho čiernobielych horrorových snímkov, ktoré sa v päťdesiatych rokoch minulého storočia vyprodukovali v Spojených štátoch amerických, a preto si dovolím tvrdiť, že tento Berwickov brak bol i v tej dobe prepadákom. No a v súčastnosti to môže zaujať jedine tak horlivých horrorových historikov alebo ortodoxných obdivovateľov béčkovej horrorovej tvorby. ** ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Průměrný monster horor, kde nekonečně dlouhou dobu čekáme na monstrum. Posledních pár minut sice vynahradí ledacos, maska je okouzlující (jak píše Lima, podobnost s Netvorem z Černé laguny je značná, i když na rozdíl od elegantní potvory z laguny se tato bestie pohybuje směšně jako golem, v některých záběrech herec v masce přehrává tolik, až to vypadá, že tančí), slintá poměrně dost vody (že nevyschne...?) a nebojí se pěkně zabíjet (několik záběrů na utrženou hlavu - i když ji pátrači najdou pohozenou v jeskyni, kde po ní lezou krabi - jsou velmi příjemné). Skončí ovšem naprosto trapně. Bohužel jde jinak o nezajímavou podívanou, která se utápí v dlouhých řečech, zbytečných postavách a slabém ději. A přitom to jinde jde! A tak dobře! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Blbina nezasluhující pozornosti. Za tu urvanou hlavu dávám desítku, ale jinak nic. No dobrá, za herce v pogumovaném oděvu, což má být jako příšera dávám taky deset, ať nežeru. Domnívám se stejně, že i ve své době to bylo spíše pro zasmání. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Maják je Point Conception Lighthouse v Kalifornii. (sator)

Reklama

Reklama