Reklama

Reklama

Hakudža den

  • Japonsko 白蛇伝 (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Sü-Sien má v dětství za přítele hada. Jelikož okolí jim však nepřeje, musí se svého přítele vzdát. Znovu se setkají až v dospělosti, mezitím se však had proměnil v krásnou dívku, a oba se do sebe zamilují. Po nešťastném nedorozumění je však Sü-Sien odsouzen k vyhnanství. Setkají se milenci ještě někdy? A bude tentokrát okolí přát jejich lásce? (Innuendo1987)

(více)

Recenze (5)

yenn 

všechny recenze uživatele

Hakudžaden je adaptací čínské Legendy o bílém hadu, respektive jedné z jejích variant, ve které vystupují jako pomocníci hlavního hrdiny dvě roztomilé pandy (velká a červená). Snímek se pyšní titulem „nejstarší barevný japonský animovaný ‚feature film‘“. Chlapec Sü-Sien si na trhu koupil bílého hada. Dospělí však jejich přátelství nepřáli, a tak se jej musel vzdát. O několik let později, kdy je z Sü-Siena mladík, potká hada znovu, avšak nepozná jej, jelikož plaz na sebe vzal podobu krásné dívky Paj-Niang. Nic tak nebrání rozvinutí příběhu o síle zapovězené lásky, která i s pomocí roztomilých zvířátek překoná všechna nebezpečenství. 5/10 ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela dlouhé. Celkem se mi to líbilo. Na první japonský kreslený animovaný film to nebylo špatné. Stojí za shlédnutí. Neřekl bych, ale že jsem se nějak výrazně bavil a to mám staré animované filmy rád. Jako legenda dobrý, hezky zpracované. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Animovaná legenda o magickom hadovi v sebe miesi prvky vážnej rozprávky a zvieratiek-pomocníkov, ktoré vytvárajú hravosť a vtip. Rozprávková časť je viacmenej nudná, zato zvieratkovská je milá, hravá určená predovšetkým deťom. Kalita animácia je tak napoly, v čomsi sympatická, v čomsi ani nie. Každopádne pozoruhodné dielko v histórii japonskej animovanej tvorby. ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

No, že kvůli tomuto dílku, po jeho shlédnutí Miyazaki celou noc nespal, tomu bych i věřil. Přece jen to je první barevný japonský animovaný film a určité emoce to v tu dobu vzbuzovat muselo. Příběh je prostinký, animace pěkná, hudba příjemná. Zvířecí pomocníci celkem bavili - že by inspirace pro pozdější Pandu kopandu? Z hlediska toho, o jaký milník se v historii japonské animované tvorby jedná, nejspíš povinnost pro každého, kdo tenhle žánr má rád. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Staromódny animák, ktorý tak trochu nepôsobí, ako keby bol podľa známej ázijskej legendy. Ale zrejme to bude tým, že snímky, ktoré som podľa tohto mýtu videl, možno nemali až tak blízko k pravde. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Hajao Mijazaki měl na vyšší střední možnost vidět první barevný japonský animovaný film Hakuja den, který ho dojal natolik, že podle vlastních slov nemohl celou noc přestat plakat. Od té chvíle se začal vážně zajímat o anime. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama