Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učiteľ bojových umení žije život iba okolo "KUMITE", preto sa mu rozpadá manželstvo a vzniká priestor na trénovanie nového žiaka. Prvým výberom žiaka bol sklamaný, druhý pokus bol však úspešný. Po ťažkom tréningu sa jeho žiak účastní súťaže "WORLD CHAMPIONSHIP OF FREE FIGHTING", kde ho pripraví o život Chong Lee (Bolo Yeung). Učiteľov nový priateľ sa stáva alkohol, kým opäť nenachádza svoju česť a zmysel života. Sám začne trénovať, aby sa mohol postaviť voči Chong Leemu. V boji na život a smrť. (brutale)

(více)

Recenze (24)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zbastardeny pokus o prizivenie sa na Bloodsporte (nielen Bolo Yuengom) v hudobnych akordoch navyse este vykradajuc Rockyho treningy (konkretne Eye of the Tiger a Burning Heart). Navyse sa tu znova ukazuje nestastnost rozhodnutia do bojoveho filmu obsadit do jednej z hlavnych uloh herca, ktory martial art techniky iba hraje, ale nimi nezije. Ano, myslm tym Simona Yama - ktoreho mam velmi rad, ovsem poloha druheho Franka Duxa mu uz kvoli spominanym fyzickym indispoziciam sadnut nemohla. Jedna frcka je ale aj tak za jeho mladucku tvar a samozrejme Bola - ovsem zo sucitu, ze tu predvadza osem krat vyluhovany a prefiltrovany vykon z Bloodsportu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl jako malej kluk tento film na vhsce. Měl to být takový klon "Krvavého sportu". Bohužel šlo v podstatě už tenkrát o zhovadilost, kterou zachraňovalo jen pár soubojů na začátku a na konci filmu a hlavně charismatický Bolo Yeung... (doplnění komentáře 18.5.2009): V dnešní době je tento film již docela rarita. Dá se velmi těžko sehnat. Koukal jsem na něj naschvál po mnoha letech znovu a fakt nechápal. Je to druh filmu, které "jsou tak špatné, až jsou zábavné". Vůbec celá ústřední trojka - Yasuaki Kurata, Simon Yam a Bolo Yeung jsou partička k pohledání. Kuratovi bylo v tomto filmu 46 let a vystupuje zde jako vysušený dědek. Když si vzpomenu na jeho frajerské bojové i herecké výkony ze 70. let, bylo mi ho upřímně líto. Ale dobře hraje. Simon Yam se sem dostal snad nějakým hrozným nedopatřením a to co předvádí v ringu je něco neuvěřitelného, vůbec ten bílý čínský obleček co má na sobě, 40kg i s postelí a proti němu obrovitý Bolo ... No a Bolo Yeung zde hraje borce v nejlepší kondici, kterému bylo ale ve skutečnosti v době natáčení filmu 51 let a vypadal zde fyzicky nejlíp, co jsem ho kdy viděl ... Fyzická namakanost Bolo Yeunga v tomto filmu je snad vrchol a vypadá zde ještě mnohem lépe než v Krvavém sportu a jde z něj skutečný strach... Na druhou stranu zas vůbec neumí hrát a před kamerou řekne pár slov. Když má zvednout nohu a dát někomu kopačku, zdá se, jako by ji nemohl uzvednout ani do pasu ... To vše ve filmu, jehož rozpočet si snad zaplatil režisér ze své kapsy, to prostředí, kde se souboje odehrávají je něco přííšerného!!! Celý film je neuvěřitelně nudně protahován a v podstatě o ničem. Nakonec trpí i choreografie soubojů, která je strašná, ale jak jsem řekl, na úplném začátku se dočkáme několika kvalitních kontaktních rvaček bez střihu. Jinak zcela závěrečný souboj, v podstatě z historického martial-arts hlediska "souboj titánů": Yasuaki Kurata vs Bolo Yeung je něco tak až smutně trapného, že jsem si říkal, kam to ti dva maséři dopracovali ... opravdu děs a hrůza ... Každopádně pro milovníky rarit a vykrádaček (vykradeny jsou snad všechny arénovky, které v té době frčely ...), špatných a raritních filmečků rozhodně lahůdka ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dalsi arenovka co se snazi vytriskat neco z popularity Krvaveho sportu lec neuspesne hodne slaby odvar z nulovym dejem a prumernyma bitkama nebyt Bolo Yeunga a jeho navratu k nejslavnejsi roli tak to nestoji ani za zkouknuti a nefunguje zde ani faktor nostalgie mne to totiz nebavilo ani v dobach kdy jsem na podobnych filmech ulitaval takze smula ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

I přes velkou nostalgii zde nedám vyšší hodnocení, jelikož i ve svých 10 letech jsem tento film bral jako slabý odvar Krvavého sportu a nezdařilý pokus o oživení Chong Li-ho, který tu má přezdívku Kobra podle svého tetování na čele. V živé paměti však mám opilé scény hlavního hrdiny, smrt jeho žáka, punkáče na ulici, kuriózní soupeře Bolo Yeunga (obra, který má chodilo velikosti rovné šířce Bolova hrudníku; zápasníka sumo) a závěrečný trénink s perfektní hudbou, který diváka připravuje na finální souboj, kde Chong Li ukáže, že opět pro vítězství použije všechny prostředky. To vše pak bylo doprovázeno naprosto otřesným jednohlasým dabingem :) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s Krvavým Sportem je tento film slabý odvárek. Bolo je tady sice záporák, ale už to není tak super jak v BloodSportu. Navíc je to docela ohrané téma, trenérovi zabije žáka, ten se pak zhroutí aby pak vstal z popele jako fénix. Slusně natočené Béčko. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dá se na to koukat,ale jen na Bolo Yeunga ve své tipické roli. Trénikové metody nesjou až tak moc,hodně se to posuzuje s Krvavým sportem a vážně je to rozdíl. Patří to mezi takové ty slabší arénovky. ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

"Budeš můj žák,budu tě trénovat abys byl nejlepší bojovník.Jéé on tě soupeř zabil během zápasu,tak já tě pomstim" Tak by se dal shrnout děj filmu Krutý boj.I když se snaží napodobit film Krvavý sport a do jedné z "hlavních" rolí obsadil hvězdu jakou Bolo Yeung bezesporu je,nejde o nic jiného než o průměrnou "mlátičku". ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mne to zase tak zle nepripadalo. Hlavne bitky su dost slusne. Jedna sa o HK styl choreografie s dostatocnymi tvrdymi kontaktami. Taky Bolo tu sice predvazda len osemkrat vyluhovany vykon ako v Bloodsporte (ako pise Adrian), ale stale je to dostatocne posobive a asi tak sto krat lepsie ako to, co predvadza v ostatnych USA arenovkach typu Shootfighter. Okrem Bola sa este vo filme velmi dobre predvedie Yasuaki Kurata. Okrem nich to uz za vela nestoji. Vratane takmer hlavneho hrdinu Simona Yama, ktory je sice kvalitny dramaticky herec, ale v bitkach je dost prkeny. Najväcsi problem filmu vidim v zpracovani zapletky, ktora je neskutocne nezazivna a nudi. Vo filme su pouzite snad vsetky klise tohto zanru, co sa mi bezne paci, ale tentokrat toho bolo uz vela a liezlo mi to na nervy. Jedine netradicne ozvlastnenie zapletky je v tom, ze tentokrat sa msti ucitel za smrt ziaka a nie ziak za smrt ucitela. Film na jedno pozretie. 4/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Nie, toto bolo nudné. A trochu to prehnali s americkým strihom. A nech mi je Simon Yam sympatický sebaviac, do ringu nepatrí. A nebolo to ani zábavné. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Plana variacia na Krvavy Sport .. je tu len Cong Li, teda vlastne BoloYeung, .. zapasy plane, dialogy medzi zapasmi nepocuvatelne : 0 % ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Takový normální akčňák z arény, který zaostává za všemy ostatními, ani trénink není moc záživný. Dosti slabé béčko. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Bývalý šampión v důchodu si na ulici najde mladého studenta a vytrénuje ho ve skvělého bojovníka. Ve finále o titul je však student zabit, a tak sám trenér vyzve úřadujícího šampióna, aby se pomstil. Předtím však ještě musí náležitě zatrénovat. Klasická bojová historka, celkem sympaticky zpracovaná, i když odbytá. Bolo Yeung opět v záporné roli zlého šampióna, ale o další Krvavý sport se rozhodně nejedná, přesto bych to nenazval úplnou blbostí. Lehce podprůměrné Full-contact-kumite ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Bolo Yeung si zopakoval svoji asi neznámější roli Chong Lee. Tentokrát nestál proti van Dammovi a stejně dostal na držku. Klon Krvavého sportu, který původnímu filmu nesahá ani po kotníky. Neskutečně špatné. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Trapný derivát Krvavého sportu, kde Bolo Yeung jen kopíruje postavu, kterou v ní hral. Bohužel příběh nijaký, akce, na níž měl film stát, kulhá hůř než de Peyrac, a záporák je jen ochmelkou. Vždyť je Bolovo jméno pro tento film je jen přesmyčkou písmen Chong Liho. Zajímala by mě rentabilita. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Yeung, dobré souboje a celkově ona atmosféra podobných filmů mě nutí dát 50 %. Hvězdičky dám ale jen dvě, protože existuje mnoho lepších filmů s tématikou bojového umění. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Někdy mi připadalo jako by snímek točila banda přiožralých amatérů. Pro mne naprostý propadák. Ale zase musím uznat, že jsem ani jednou nekoukl na hodinky a sledování uteklo jako voda. Takže to asi mělo něco do sebe. ()

80s Martin 

všechny recenze uživatele

Další VHS klasika "Intersonic uvádí" mého dětství. Když jsem tady na Krutý boj narazil, musel jsem si připomenou staré dobré časy a... ano, je to přesně takový jako prakticky všechny tyhle martial arts video-filmy z pozdějších osmdesátek a brzkých devadesátek - to jest hrozný béčko. Takový filmy si už dneska člověk užije asi jedině, pokud na ně jako dítě koukal na kazetě.. jinak si to neumím představit :) ()

Reklama

Reklama