Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie náhodně narazí na erotické fotografie, na kterých jsou podle detailnějšího průzkumu dívky mrtvé. Začne pátrat po původci těchto fotografií a narazí na mladého taxikáře. Zatkne jeho i s celým příbuzenstvem a snaží se dopátrat pravdy o pohřešovaných dívkách, které se na fotografiích objevují. Po obtížném nátlaku začne muž vypovídat a divák sleduje jeho skutky, které spočívaly ve vraždění dívek, různém zacházení s jejich těly a likvidaci jejich těl. Další z temných a brutálních HK CAT III horrorů/thrillerů. (Flipnic)

(více)

Recenze (13)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších vrcholů filmového podání "portrétu sériového vraha" a pro mne osobně jeden z nejlepších HK CAT III filmů. Dr. Lamb je dnes již legenda. I když atmosféra připomíná onu úžasnou, temnou a dusnou atmosféru dalších CAT III, které vznikaly v té době (zasněnost, smutná či výrazně atmosférická hudba, modré světlo atd.), film je mnohem serioznější a vážnější. Simon Yam podle mne podává excelentní, naprosto úžasný herecký výkon, právě tak, aby byl jako reálně vypadající sériový vrah uvěřitelný. Není to žádný běsnící šílenec jako v Run and Kill, ale na první pohled obyčejný, spíše zakřiknutý a nenápadný člověk. Skutky které páchá za doprovodu deště, temné hudby, pomalého vyprávění, krve a zasněných pohledů jsou značně zneklidňující. Hodně temný a silný film. Pro příznivce žánru, ale i pro diváky, kteří si chtějí trochu rozšířit obzory v psychologii sériových vrahů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce HK exploiterů, který po boku Red to Kill a The Untold Story dostály už jaksi legendárního statusu. Pro mě je však Dr. Lamb trochu přeceňovaný kousek, alespoň co se násilí týče. Sice tu najdeme kratičkou scénu odřezávání údů kotoučovou pilou nebo znásilnění mrtvoly, ale jinak tu většina násilí probíhá až nezvykle krotce. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že dobrá hodina filmu se odehrává na policejní stanici, kde vraha s tváří Dannyho Lee vyslýchá a mlátí několik vyšetřovatelů, z nichž se hlavně tlouštík a policistka v sukni starají o docela slušnou zábavu. Tyhle komediální výstupy pak střídají maniakovy flashbacky, kde se rozpomíná na svoje zločiny. Teprve až tady to připomíná horor (třeba taková scéna v taxíku s učitelkou má konečně pořádnou dávku napětí), jinak je to spíš ta kriminálka. Ale pěkně natočená, o tom se rozhodně nebudu hádat. Jen jsem zkrátka čekal větší brutalitu no... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol priaznivcom "HK CAT III" subžánru. Za prvé: vôbec mi nepripadá natoľko násilný, ako je to prezentované, za druhé: kvalita spracovania vzhľadom k vtedajšej dobe je prahmizerná. Zrejme by som musel vo vtedajšej dobe vyrastať, aby patril k mojim top. "Dr Lamba" som sa rozhodol vzhliadnuť z jediného prostého dôvodu, a to tematike sériového vraha, ktorá patrí k mojim najobľúbenejším. Beriem, že sú tu určitý jednotlivci, ktorý tieto snímky doslova "žerú", no fakt je ten, že i samotný príbeh je bohapustým priemerom, ktorý vzhľadom k odvíjajúcemu sa deju skrátka nemá ako prekvapiť. Karty sú rozdané hneď od úvodu, čo mne osobne pri tomto druhu príbehov skrátka vadí (výnimka potvrdzuje pravidlo). Film to zlý nie je, akurát je trošku preceňovaný. Chápem však, že vo vtedajšej dobe to musel byť šok, sledovať taký film - 57% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hong kongská kruťárna, která v mnohým připomíná Untold story, ale podle mě je ještě o stupínek výš, díky vynikající mrazivý atmosféře a hlavně díky Simonu Yamovi s neskutečně psychopatickým a dalo by se skoro až říct zlým pohledem. On, jeho výpovědi o vraždách, který jsou mimochodem typicky asijsky hnaný do extrémů(kotoučová pila, soulož s mrtvým tělem) a atmosféra z tohohle filmu dělaj fakt silnej zážitek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

HK CAT III, je svojský žáner a ponúka dosť silné kafíčko pre všetkých zúčastnených divákov. Má svoje klady a aj zápory. Toto dielo by som označil ako jeden z jeho mínusov. Jeho drsné sekvencie sú mimo záber, tým pádom ide o niečo, čo vlastne nerobí filmom tohoto žánru. Nakoniec je tu humor, ktorý hoc nechcený, nepasuje. A v prvom rade, je to nuda. Bez napätia, bez gradácie. Občas pomáha kamera, ale je to málo. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na životě skutečného hongkongského sériového vraha Lam Kor-wana. Ten byl v roce 1982 zatčen poté, co zabil čtyři ženy. (hladass)

Reklama

Reklama