Reklama

Reklama

Catherine, půvabná a razantní americká Číňanka pracuje jako číšnice v New York City. Jednoho dne v sebeobraně zabije policajta, a proto jí hrozí smrt. Může se však zachránit, jestli přijme ďábelský plán elitního agenta CIA - implantování morčecího mikročipu do mozku, co způsobí nejen maximální zvýšení fyzické síly, ale také její proměnu v chladnokrevního zabijáka. Dívka nemá na výběr. Po úspěšném absolvování zkušebních testů se z ní stane profesionální vražedkyně s kódovaným jménem "Black Cat". (Intersonic)

(více)

Recenze (15)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film z Hong Kongskej produkcie. Má dobrý príbeh o mladej žene, ktorá má byť odsúdená za vraždu, ale oslobodí ju tajná služba a vycvičí z nej špičkovú vrahyňu, no časom sa zamiluje, čo jej nadriadeným nevyhovuje. Spracovanie nie je zlé, ešte úvod na mňa moc dobrý dojem neurobil, ale od chytenia hlavnej hrdinky, ktoré nastane onedlho sa už úroveň filmu zvýši, dej sa stane zaujímavejším a až na menšie odchýlky to vydrží až do konca. Záver ale nie je práve najideálnejší, nedostal som pocit pravého ukončenia, ale v tomto žánri to až tak moc neprekáža. Akcie tu nie je až tak moc a pozerá sa na ňu dobre, ale nie som výraznejšie spokojný. Ručnej akcie je veľmi málo, skôr sa strieľa, ale natočené je to tým horším spôsobom, aký sa dá v Hong Kongských akčných filmoch tej doby vidieť a ani obsahovo ničím výraznejšie nezaujme. Najviac sa mi páči prestrelka na svadbe alebo útek zo súdu. Herecké obsadenie je celkom dobré, Jade Leung, ktorá na mňa pôsobila ako kombinácia Ziyi Zhang a JeeJa Yanin si časom dokáže získať sympatie diváka a poteší aj Simon Yam. Réžia a technická stránka neurazia, ale ani mi až tak moc nesadli. Som celkom spokojný, dejovo aj herecky ma film bavil, ale pre lepšie hodnotenie by ešte potreboval lepšiu akciu. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 62%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hongkongský remake Brutální Nikity, který je bohužel jen průměrným HK akčňákem raných devadesátek. Kdo viděl originál, toho to příběhově moc nepřekvapí (byť to má alternativní, ponuřejší konec a zcela tu absentuje čistič Viktor!) a akce zde - stejně jako v originálu - moc není a není nic extra. Představitelka hrdinky mě taky moc nebrala, jen sympaťák Simon Yam je adekvátní náhrada za Tchéky Karya. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hong Kongská verze Brutální Nikity. Určitě je to povedenej filmek. Škoda, že je dost ukecanej. Pořádně se to rozjede až v polovině, ale je zase pravda, že některý ty přestřelky jsou luxusní zejména vystřílení svatby stojí za to. Zkrátka taková typická akce made in Hong Kong no a pokud tu budete pozorně sledovat celý děj a znáte dobře Brutální Nikitu určitě vám neunikne, že tohle je opravdu v mnoha ohledech přesná kopie toho filmu což mi ovšem v tomto případě nevadí. Není to sice největší HK masakr co znám, ale i tak dost slušná práce.70% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Totální děs. Prvních pár minut na benzínce to ještě tak úplně nevypadá, ale tohle je suverénně nejhorší remake brutální nikity na světě. Posledních dvacet minut jsem už skřípala zubama kdy už to konečně skončí a fakt tomu nepomohlo ani trochu zvláštní oklešťování a zjemňování původní verze pro čínskej trh jako třeba že nikita nebo spíš teda catherine neodpráskne policajta protože by byla sjetá jak starý gumy a podobně. Hrůza hrůzoucí prostě a to jsem ani nevěděla předtím že jeto remake nikity a myslela jsem že to bude dobrý :). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkovo dej síce kopíruje vývoj Brutálnej Nikity, ale jednotlivé epizódky sa dostatočne odlišujú na to, aby to nenudilo aj divákov, ktorý videli originál. Asi najväčším kladom tejto verzie je oveľa krajšia hlavná hrdinka. Takisto to má kvalitnú akciu. Typické brutálne krvavé prestrelky. Dramatická stránka ale nie je až tak funkčná a romantická línia skôr nudí. Hlavne mi tu chýbala postava famózneho čističa Viktora. Asi tušili, že herca s charizmou akú má Jean Reno nenájdu a tak túto postavu úplne vyškrtli. Záver je tiež typicky HK temnejší. Celkovo to je solídny nadpriemer, ktorý stojí za zhliadnutie. Pokračovanie ale už nestojí za nič. Tomu sa vyhnite. 6/10. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama