Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina tohoto filmu je najivní tlustý úředníček, kterému zahýbá manželka a všichni z něj mají legraci. Jednoho večera se opije v baru a pod vlivem alkoholu si u místních kriminálníků objedná smrt manželky. Manželka je zabita. Úředník má navíc zaplatit za vraždu slíbené peníze. Kontaktuje další gang, který má jeho problémy vyřešit, ale dostává se tak pouze do šíleného kolotoče násilí, vražd, vyřizování účtů místních gangů a vydírání. Jeho dcera a matka je v nebezpečí. Od chvíle, kdy je zabit bratr největšího násilníka, se rozpoutá absolutní peklo, kdy šílený gangster (a vietnamský veterán) přísahá pomstu na úředníkově rodině... (Flipnic)

(více)

Recenze (15)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z šílených a extrémně násilných "kousků" "Byllyho" Tanga. Film pojednává o jednom tlustém smolaři, kterému přímo před jeho očima doma zahýbá jeho krásná manželka. Hrdina našeho filmu navštíví jednoho večera bar a opije se tak, že si nic nepamatuje. Během pobytu v baru se však setkal s různými individui a v těžké opilosti si "nechtěně" objednal vraždu svojí ženy. Jeho žena je zavražděna bandou pouličních kriminálníků. Hlavní hrdina je finančně vydírán za vraždu své ženy. Sjednává si další zabijáky až se dostane do šíleného kolotoče vzájemných násilností, vražd, vydírání, vyřizování účtů místního podsvětí, ze kterého není cesty ven. Ve finále nepřímo zaviní smrt bratra největšího "řezníka" filmu, vietnamského veterána a šílence (kterého EXCELENTNĚ ztvárnil známý herec akčních filmů Simon Yam!!). Ten slibuje smrt celé jeho rodině a zaútočí na matku a dcerku. Ve finále jsme svědky týrání a mučení jak hlavního hrdiny, tak jeho rodiny. Film nabývá na šílené a husté atmosféře. Ve zpracování krutostí překračuje veškerá tabu a divák je šokován a přimražen strašlivými scénami násilí a jednou naprosto paradoxní, ujetou, ale přitom neskutečně hnusnou a krutou scénou, ze které jsem měl dosti nepříjemný pocit provinění ... protože jsem se jí zasmál. (Vůbec nechápu, jak to výrobci filmu mysleli, jestli to byl účel nebo ne ...) Tady tvůrci ve finále diváka doslova dostávají na kolena, drsný akční film se mění v explotation drama toho nejstrašnějšího kalibru. Ve filmu narazíme na celou řadu známých herců (jména po mě nechtějte, kromě výše zmíněného Simona), kteří se v 90. letech objevovali v akčních filmech Johna Woo a v těchto explotation brutalitách. Jejich výkony jsou naprosto excelentní. Film je ve finále dosti podobný o něco mladšímu (a lepšímu) Tangovu filmu "RED TO KILL" (RUO SHA) a explotation majstrštyku s Anthony Wongem LOVE TO KILL. Zajímavý je podobný překlad těchto tří filmů, protože tento se v anglickém jazyce jmenuje "RUN AND KILL". Tento film je pouze pro okrajové publikum, stojí daleko za hranicemi běžného horroru a i když se jedná spíše o brutální akční masakr, půlhodinové finále je dechberoucím "total psycho violence" horrorem ... Jen pro silné nervy!! P.S.: Po 6ti letech druhé shlídnutí a zvedám na plný počet a zařazuju mezi naprosto nejlepší HK CAT 3, jak zpravováním (kamera, modré filtry, vizual, ...), tak hereckými výkony, tak krutostí, která prostě nezná hranic ...!! ()

muti 

všechny recenze uživatele

HK sa nezastavi pred nicim. minimalne nie v 1990's. spoiler alert: ak si myslite ze pride borec aby zachranil sputane dievcatko volajuce o pomoc tatinka ktory je sputany oproti nej tak sa mylite. pride iba nemilosrdny plamen a dievcatko zomrie strasnou smrtou. tak v tomto US moze stiahnut chvost a odist sa niekam zahrabat. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebavia ho tie "Cat trojky", ale aj tak bude na ne čumieť. Nemôžem si pomôcť, ale všetko mi to príde na jedno kopyto. Jediný rozdiel je zakaždým v príbehu, ktorý je buď o niečo lepší, aaaalebo skrátka o niečo horší. "Run and Kill" je však jedným z mála snímkov tohto "zabudnutého" subžánru, ktorý má zápletku ako sa patrí, či vďaka "akčňote" dostatočne rýchly spád. Záver ponúka zaujímavý "one on one" súboj či absolútne zvrátený okamih, čo ma dosť prekvapilo. Na 90' roky naozaj drsné, takže pre mňa je táto "Cat trojka" najlepšia čo som doposiaľ videl - 60% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Extrémní příběh spořádaného občana, který se propadá do větších a větších sraček. Stačí jen nachytat manželku s jiným mužem a veškerá idylka se mění v boj o přežití. Akcí a mrtvými nabitá zpověď Billyho Tanga, se skvělým Kent Chengem a psychopatickým Simonem Yamem a žávěrečnou půlhodinkou, kdy se rozpoutá opravdové peklo. CAT III jak víno. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších HK CAT III filmů jakej jsem zatim viděl. Takhle brutálního, zákeřnýho a krutýho záporáka jsem dlouho ve filmu neviděl. Simon Yam v roli psychopata Ching Funga se ujal role opravdu skvěle. Herce, tlouštíka Kent Chenga jsem znal už z filmu Příběh policajta (1993). Kde hrál záporáka po boku Jackieho Chana. Tady jeho role je úplnej opak, naivní a moc velkej dobrák, líbilo se mi jak na konci filmu mu jebne a postáví se dobře záporákovi. Svojí postavu taky zahrál dobře. Závěrečný souboj je pastva pro oči, fakt skvěle natočený. Asiati jsou prostě magoři a to jak umí dokonale natočit násilí ve filmu, to má prostě svoje kouzlo. Výborný drsný brutální akční thriller. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o další extrémní HK CAT III explotation snímek, brutální akční film, který se v poslední třetině zvrhne v kruté horrorové drama. (Flipnic)

Reklama

Reklama