Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Moore (Jerry Trimble), veterán z vietnamské války, je vůdcem skupiny bankovních lupičů. Navenek však žije obyčejným životem a vzorně se stará se o své dva syny Charlieho a Tonyho (Jonathan Ke Quan, Eddie Saavedra). Vše se změní v okamžiku, kdy jeden z jeho kumpánů chce s loupením skončit a musí tak být odstraněn. Ten však tuší, že jeho odchod z lupičské bandy nebude jednoduchý, proto poprosí svou dceru Jenny (Jacqueline Pulliam), aby odnesla obálku se vzkazem dávnému příteli Davidovi (Ed Neil). Než stačí dcera odejít, je svědkem vraždy svých rodičů. Zoufale prchá za jediným člověkem, který ji může pomoci. Najde však věčně opilého, neupraveného flákače a znechuceně odchází. Při odchodu je napadena Michaelovými muži. V tom okamžiku se David z opilého flákače změní v superbojovníka a muže zneškodní. Oba odchází pro pomoc za dávným Davidovým přítelem z vietnamské války, za Michalem Moorem, aby jim pomohl objasnit vraždu a poskytl jim úkryt. Do pátrání se zapojí i oba Michaelovy synové, kteří se zároveň stanou ochránci Jenny a několikrát zmaří pokus o její únos, aniž by tušili, že tak vlastně kazí snahy svého otce o získání obálky, ve které se ukrývá důležitá součást k otevření trezoru s jejich posledních lupem. Navíc, David začne oba chlapce cvičit v bojovém umění a Michaelovi pomalu dochází trpělivost. (MrMir)

(více)

Recenze (10)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletku tvori nesuvislý zlepenec nahodnych scen. Skutocneho herca by ste tu nenasli ani pod lupou. Ale je tu kopa nadanych karatistov, ktori sa biju od zaciatku do konca, kedze si zamienku pre suboj zakazdym vycucaju hned z prstu. Kvalita bitiek je prekvapivo spickova aj ked sa jedna o USA produkciu. Choreografia je dynamicka, dostatocne prepracovana, kontaktna. Neraz sa dockame aj nebezpecneho kaskaderskeho kusku. Proste to vyzera, jak keby sa chlapci karatisti inspirovali z HK filmov a doma na kolene natocili velmi vydarenu poctu HK MA filmom. A ako bonus si nasporili prachy aj na angazovanie Bolo Yeunga, ktory vynimocne nepredvedie len svoje kozy ale aj nejake drsne chvaty. Takze ako film to neobstoji, ale ako zlepenec skvelych bitiek si to kazdy fanusik MA filmov uzije. 4/10. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Památka na VHS. Solidní scénář i bojová choreografie. T. J. Storm má černé pásy v Arashi-Ryu Karate, Tae Kwon Do, Ninjitsu, Jujitsu a severní Shaolin Kung-fu, přesto zde nemá moc prostoru. Originální příběh je od samotného Tan Tao Lianga, který se na filmu podílel i jako výkonný producent a několik let trénoval taekwondo i hlavního herce Jonathana Ke Quena. Více však ukáže Jerry Trimble šampión Kickboxu s nejrychlejším kopem na světě (190km/h). Překrásná Jacqueline Pulliam se kterou jsem měl možnost se virtuálně zkontaktovat, ztvárnila přítelkyni Jerryho Trimbla a po letech vzpomíná: ¨Bylo to docela náročné natáčení, co se týče bojových scén, ale všichni přežili. Hodně všem pomáhal Bolo Yeung i díky jeho krásnému opernímu zpěvu během dlouhých pozdních nočních hodin.¨ ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nenápadný kousek, který ale vůbec není špatný. Breathing Fire nikterak nevybočuje ze standardu žánru, který měl na počátku devadesátých let to nejplodnější období a vznikali tehdy ty nejlepší martial art kousky. Pár oblíbených tváří té doby se ukáže i zde, největší radost samozřejmě všem musí udělat Bolo Yeung, i když jeho role zrovna není úplně ta nejvýraznější . Film má celkem povedenou choreografii, souboje jsou ve většině případech dobré. Stále ale film nevybočuje z průměru, v době Karate Tiger, Van Dammovek, či Martial Law, zkrátka chybí dostatek ,,šťávy" . Každopádně, pro milovníky žánru, je toto určitě příjemný kousek. 3* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jakoby tohle bylo při nejmenším dobrý. Hustý záporáci (hlavně Bolo samozřejmě), hlavní hrdinové sympatický týpci, zápletka poutavá a to samé zpracování a hudba z 90s akčních béček co hladila uši. V průběhu to trochu sláblo, ale ke konci už se to zas rozjelo a bitek bylo celkem požehnaně. Velmi milé překvapení. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako jo ... Tohle jsem ve VHS éře nějak nepostřehnul, tak jsem to dohnal teď. Je to příjemná martial arts oddechovka, kterých amíci točili v 80. a počátkem 90. let mraky. Každopádně děj není důležitý, důležité jsou souboje/fighty. A musím říct, že ty jsou docela dobré. Hodně se zde kope, fakt hodně a rozhodně jsou to parádní kopačky. Vystupuje zde řada mistrů svého oboru, taky je zde Bolo Yeung, který je před kamerou docela často, ale hraje otřesně a neřekne snad víc než 3 slova. Navíc styl, kterým bojuje, je mu šitý na míru (prostě silové rány rukama a zápasnické chvaty ...), ale dostane na držku ve finále a nějak se z filmu vypaří ... Úžasnej je závěrečnej turnaj a souboje bratříčků, to je fakt pastva pro oči a to mne asi přesvědčilo o 4*. Tohle je rozhodne jeden z těch kvalitnějších USA-martial arts flicků ... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Do hlavní role Tonyho byl zvažován Jason David Frank, ale kvůli zranění během tréninku musel roli odmítnout. Nahradil ho Eddie Saavedra. (Epistemolog)
  • Jacqueline Pulliam, která ztvárnila přítelkyni Michael Moore (Jerry Trimble), po letech vzpomíná: "Bylo to docela náročné natáčení, co se týče bojových scén, ale všichni přežili. Hodně všem pomáhal Bolo Yeung i díky jeho krásného operního zpěvu během dlouhých pozdních nočních hodin." (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii. (Epistemolog)

Reklama

Reklama