Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No sranda nastane teprve až Netflix natočí jak armády černochů na západní i východní forntě osvobozují Evropu od nacismu. Jelikož nejsem černoch nebudi ani plakat nad tím, že film mě jako bílýho diskriminuje, protože tam není žádný bílý hrdina, dokonce na protest nepůjdu ani pálit auta a krást v obchodech, prostě přijmám fakt že nám Netflix vidí všechno poněkud černě. Tak a teď už k samotnýmu westerníku, moc, moc se to snažilo být cool, přitom sestřihnout snímek o 20 minut, místo keců dát ještě nějaký vyhrocený momenty a měli bychom docela ňamku. Uznávám, že záporáci byli svině zákeřný, kterým jsem přal samotku s nepřetržitým proslovem  o svobodě v podaní imunologa, demokrata a emailofila Dana Landy. Ještě teda musím filmečku přiznat kvalitní hudbu. To že byl film barevnej je fajn, ale že by mě to zbouralo jako kolegu malarkey, to se říct teda nedá. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino, ale nielen on, (najmä) vo filme Nespútaný Django už ukázal, že ako sa má afroamerický štýl zakomponovať do sveta westernu. Tým tvrdší je pád je však založený na úplne iných základoch. Príbeh je klasický western so známymi komponentmi, ale ten je umiestnený do takého sveta, kde vládne už spomínaný afroamerický štýl naplno. S tým problém nie je, pretože práve z takého experimentu môžu vzniknúť zaujímavé výstupy (napr. scéna vylúpenie banky). A celé je to ešte vymaľované zväčša takou hudbou, ktorý pre western je pomerne atypická (napr. soul, R'n'b). Napriek snahám však film nefunguje správne. Problémom je viacero, napríklad. Príbeh: Síce postavený na klasických základoch (úvodná scéna je silná a krutá), ale nie je prispôsobená k dĺžke filmu. Film by mal byť kratší minimálne o 30 minút. Plus je tu úvodná scéna, po ktorej uplynie rýchlo veľa času a niektoré veci nie sú dostatočne vysvetlené. Nehovoriac o finálnom vyvrcholení, ktorý pravdepodobne nebude každému sedieť (záver zostáva byť otvoreným). Postavy: Viac-menej v poriadku, ale problémom je to, že pomery síl na dvoch stranách nie sú vyrovnané. Záporné postavy na čele s Idris Elba a Regina King sa nedajú porovnať s duom Jonathan Majors / Zazie Beetz. To sa však musí uznať, že Zazie Beetz kompletne (a oprávnene) zatieni Jonathana Majorsa. S tým (menším) klobúkom na hlave mi miestami pripomína Slasha z „GnR“ (myslím to dobre). Hudba: spomínaný štýl hudby a stými občasnými muzikálovými prvkami je zaujímavý, ale pre western film ako celok celkovo nie je dostatočne vyhovujúcim (malo by sa dať väčší pozor na pomery). __ Tým tvrdší je pád je zaujímavým pokusom, ktoré má svoje dobré scény, ale viacero vecí mu bráni v tom, aby bol oveľa výraznejší. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

Jeymes Samuel so svojou režisérskou prvotinou zažiaril, a The Harder They Fall je jedným z najcoolovejších, najštýlovejších, a najosviežujúcejších filmov roku. Prvých desať minút má viacej swagu v rámci vizuálu, soundtracku, či titulkov než mnohé filmy počas dvoch hodín. Skvelá kamera, soundtrack ktorý je absolútny banger ako aj score od samotného Samuela, či tá hráva farebnosť naprieč filmom dodávajú ten spomínaný štýl a cool (taktiež aj vtip na čele s White Town). Cast je samozrejme famózny - bodaj by som to netvrdil, keď sú v ňom dvaja z mojich najobľúbenejších hercov súčasnosti (Stanfield & Majors), a to nehovorím o ďalších menách z radu hereckej (black) excelencie, kde všetci pull off a “holy fuck you’re cool as shit” look (ukradnuté z Twitteru). Podobne ako AppleCore píše vo svojom komentári, aj ja som toho názoru že mať to viacej svižnejších a hravých dialógov aj ja by som išiel do plného počtu, a v mojom ponímaní aj tempo filmu je kade-tade čo nie je zrovna najlepšie pri 140 minútovom filme. The Harder They Fall je zábavný western so skvelými momentmi, ktorý poteší hlavne preto, že v dnešnej dobe tých mainstreamových westernov veľa nedostávame... no je taktiež filmom pri ktorom ma najviac zamrzí a zabíja tá odporná rasistická ignorancia niektorých užívateľov *sigh* 4.5* ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se těšil na film Gangster Squad, ale nakonec (částečně možná i vinou dobově podmíněného přestříhávání a přetáčení) jsem byl zklamán, protože jsem se dočkal jen ne příliš povedené a co do postav zcela ploché kopie De Palmových Neúplatných. Na The Harder They Fall jsem se taky docela těšil, tvůrce měl patrně volnou ruku, ale příběh, který by vystačil na 80 minut děje, natáhl na dvě a půl hodiny (D. Villeneuve náš vzor?), čímž bohužel vznikla nabubřelá (a tím pádem otravná) nuda, kterou výrazná stylizace ani závěrečná holomajzna nedokázaly zachránit. A jedna z postav má ještě vykulenější oči než V. Rakušan. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Snaha napodobniť legendárne westerny príliš nevyšla, aj keď tu bolo nemalo dobrých scén pokazilo to korektné biele mesto, snaha vykompenzovať rasizmus tým že si černosi nadávajú do negrov (asi inšpirácia libtárdnym odpadom ktorý iných ľudí označuje ako bielu spodinu) ale hlavne to celé pokazila tá rapová (či rapavá) hudba. To aby som jeden film pozeral až 7 dní a na tri pokusy sa mi pravdepodobne ešte nestalo. ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Zazie Beetz se narodila v Německu, takže se sama nadabovala v německé verzi filmu. (gavosh)
  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama