Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Na poli seriálů se vzedmula vychřice a vyplodila Gentlemany. Originální, svěží, těžce Britské dílo, kombinující Ritchieho humor, Britskou suchost a zábavu, která by v jiných seriálech byla rozdělena do x sérii. Tady se naštěstí jedná o jednu, k*rva zábavnou jízdu, která chytne a nepustí. Doufám že bude další série a doufám, že bude zrovna tak povedená. Dostal jsem předkrm a mám furt hlad! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký vydarený seriál a dokonca z Netflixu. Aj keď nejaké nedostatky sa nájdu. Chýbala mi silnejšia ústredná zápletka, ktorá by se priebežne riešila. To, že sa hlavný hrdina chce zbaviť zločincov, ktorí podnikajú na jeho pozemku, bolo príliš upozadené a skôr sa riešili len epizódne voloviny. Niekedy bol viac vtipné a inokedy menej. Ale najviac ma štval hlavný hrdina, ktorý bol príliš jalový. Chápem, že sa v podsvetí ešte len zorientovával, ale trvalo mu to celú sériu a zakaždým ho musela zachraňovať nádherná. Ešte aj v bitkách toho vojačika zakaždým každý zbil. Až v poslednom diely konečne prišiel s nejakým prefíkanejším plánom a zrazu mu podsvetie zachutilo. Tá zmena bola príliš uponáhlaná (ako celé finále) a prišla neskoro. To síce oslabovalo prvú sériu, ale vznikne druhá, tak už by mohla fungovať lepšie. Posledným sklamaním bol  Vinnie Jones ako dobrácky verný správca. Možnože sa Vinnie potešil, že hrá niečo iné, ale v tejto nudnej polohe ho asi nikto vidieť nepotrebuje. A ku kladom. Väčšinou to zábava je. Vizuálne a technicky to pôsobí skvele. Žiadna TV lacnota sa nekoná. Je to aj dostatočne brutálne. Herecké obsadenie je vydarené. Ani s Theo Jamesom som nemal problém. To len tá jeho postava bola dlho jalová. Seriál si najviac pre seba ukradla Kaya Scodelario, ktorá tu je v každom ohľade dokonalá. Dúfam, že vznikne ďalšia séria. Táto si tesne zaslúži aj štvrtú hviezdu. 7/10. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hrozně nevyvážené, co se týká kvality jednotlivých dilů. Jeden byl v pohodě a v dalším se to zase vezlo. Možná to bylo více režiséry, vážně nevím, ale nesedl mi i třeba hlavní hrdina a jeho filmový bratr, ten jakby smet.  Co mě naopak potěšilo byla místy celkem vtipná atmosféra, starý lišák Vinie Jones a pak hlavně gang z Liverpoolu. Ten jejich šéf neměl totiž absolutně žádnou chybu a nevim, jestli náhodou neuhranul fotbalisty Sparty. Já bych se totiž po jejich výkonu během prvních patnácti minut tomu ale vůbec nedivil! Čtyři mínus za seriál a jasná pětka za Priskeho výběr. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Perfektní Richie opět v plné parádě servíruje něco, so by sneslo mnohem více sezón. Krásně se to nese v duchu filmového zpracování. Podařilo se dát dokupy herce se super chemií a všichni do jednoho jsou to samozřejmě gentlemani. Hlavní Theo a Kaya jsou však úplně k sežrání. Příběh parádní, akce tu nehraje samozřejmě prim, ale pokud je, je vždy stylová. Tady jsou hlavně boží ty dialogy a nádherná britská angličtina z úst celé škály postav. No jednoduše seriálová událost roku, plný počet :) ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi roztahaná, byť zábavná věc. Obsazení a atmosféra je v podstatě dokonalost, tam nemůžu nic namítat. Kája je skvělá a hromada zábavných postav má švih a charakter. Ale jestli tomu škodí seriálový formát nebo co... Hlavně v druhé půli kolísá tempo možná až moc a je tam znatelná vyplňovací vata. Není to nic hrozného, ale když jsem po pár dílech neměl čas a náladu, kupodivu jsem se po pauze do posledních dílů musel trochu násilně přinutit. Tak nějak jsem čekal, že budu přikovanej, ale kupodivu ne. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • V scéne na party u Johnstona sa rozpráva Suzie so Stanleym o hodinkách Patek Philippe, ktoré mal Churchill, keď podpísal nemeckú kapituláciu. Lenže za Britániu podpísal dokumenty Arthur Tedder. Churchill už v tej dobe ani nebol premiér Británie. Tým bol Clement Attlee. (Drozdo57)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama