Reklama

Reklama

Gentlemani

(seriál)
  • USA The Gentlemen
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Eddie po otci zdědí šlechtické sídlo, které ale slouží jako zástěrka pro milionový byznys s marihuanou. A jeho majitelé se vůbec nemají k odchodu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gáj má holt monopol na gangsterky, ať se to komukoliv líbí nebo ne. Jak se na něj sluší a patří, jsou tu všechny jeho trademarky - rozmanité a osobité postavy, květnaté a vtipné dialogy, spletitá zápletka se zvraty a obrazové fíčury (poskrovnu, ale přece tu jsou). Plus je tu megaLOL v podobě postavy Giancarla Esposita (Johnston s T), která je narkobaronem č. 1 na trhu s metamfetaminem. Pár slabin tu je - ač je jasné, že všechny reprezentované postavy budou mít nějakou úlohu na konci, přece jenom jsou tu nějaké nevyužité (nejvíce rodina kolem nábožensky založeného fousáče). Druhá slabina je nedostatek násilí. Kromě mozku na obraze a mačety tu vlastně není nic, co by připomínalo nemilosrdný a násilnický svět. Třeba dojde na pokračování a dočkáme se i toho (plus alespoň nějaké cameo postav z filmu). Za mě ale určitě seriál, který by nikdo neměl prošvihnout. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný film mám hodně rád, ale tohle je jen slabý a navíc několikrát převařený odvar toho co film nabízí. Seriál to není špatný, ale své poměrně jednoduché a předvídatelné schéma opakuje každičkou epizodou. Někdo něco potřebuje vykonat. Hlavní postavě se vysvětlí, že je v jejím nejlepším zájmu, aby se to vykonalo. K tomu, aby se to mohlo vykonat, je potřeba udělat pro někoho nějakou službičku. A tak nějak pořád dokola. Když už to koncem 6. epizody vypadá, že to směřuje k něčemu velkému, tak to několikrát stoupne na brzdu, aby to nakonec celé vyšumělo v naprosto předvídatelném a ničím nezajímavém finále. Nelze tvrdit, že bych se při sledování téhle gangsterské konverzačky občas nebavil, ale bohužel tomu chybí ten Ritchieho pověstný drive, vtip a zejména akce. Takhle o tom můžu říct akorát, že to docela ušlo. A i to zejména jen kvůli dobrým hercům. 3* 60% ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn seriálové pokračování ve světě zábavných Ritchieho Gentlemenů. Seriál je míň vtipný než film, zato je celkový příběh a zápletka vlastně zábavnější. Hodně jsem ocenil, jak je po krůčcích a velmi uvěřitelně budována hlavní romance. Jen tomu chybělo nějaké vyvrcholení. Jsem zvědavý, co s tím případně udělá pokračování. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Velmi roztahaná, byť zábavná věc. Obsazení a atmosféra je v podstatě dokonalost, tam nemůžu nic namítat. Kája je skvělá a hromada zábavných postav má švih a charakter. Ale jestli tomu škodí seriálový formát nebo co... Hlavně v druhé půli kolísá tempo možná až moc a je tam znatelná vyplňovací vata. Není to nic hrozného, ale když jsem po pár dílech neměl čas a náladu, kupodivu jsem se po pauze do posledních dílů musel trochu násilně přinutit. Tak nějak jsem čekal, že budu přikovanej, ale kupodivu ne. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Seriáloví Gentlemani jsou úkazem toho, jak má fungovat seriál, který vychází z filmové předlohy. Guy Ritchie a jeho tým nenadělil pouze rozředěnou variaci na jeho filmové Gentlemany,  naopak dodal pozoruhodný seriálový tvar, který sleduje přežívání protagonisty ve světě plném nebezpečných postav, intrik a násilí. A tohle přežívání člověka prostě občas semele. Theo James po herecké stránce mile překvapil, Daniel Ings si poté nejeden moment krade pro sebe. Zdánlivě epizodické vyprávění poté vede k výtečně vybudovanému finále. Člověk chce po konci snadno více a to i přes  fakt, že tu tentokrát není Mickey Pearson nebo Coach. Tak třeba příště. Málokterý seriál si za poslední dobu tak moc říkal o 2. sérii.... ()

Galerie (109)

Zajímavosti (1)

  • V scéne na party u Johnstona sa rozpráva Suzie so Stanleym o hodinkách Patek Philippe, ktoré mal Churchill, keď podpísal nemeckú kapituláciu. Lenže za Britániu podpísal dokumenty Arthur Tedder. Churchill už v tej dobe ani nebol premiér Británie. Tým bol Clement Attlee. (Drozdo57)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama