Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mně se nové zpracování Sabriny s Harisonem Fordem a Julií Ormond líbilo víc. Možná, protože jsem ho viděl dřív? Audrey je jako vždy kouzelná, ačkoliv krátký účes jí tolik nesluší. Co se týče ostatních - H. Ford je u mě mnohem charismatičtější a lepší herec než H. Bogart. Ale i přesto je to tak na 70%. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn mě opět dokázala takovým způsobem vtáhnout do děje a osvojit si tak neuvěřitelně milou a hřejivou atmosféru tehdejší doby spolu s jejím nešťastným pokusem o sebevraždu přes který se přehoupla do krásné Francie kde se stala kuchařkou a pak se zase vrátila zpět a oslnila všechny kolem sebe jak to má ve zvyku. Nakonec to dopadlo uplně jinak než bych čekala a nenapadlo by mě to na začátku a ani na konci snímku jak se to stává s dnešní tvorbou. Prostě film, který připisuji na svůj seznam dokonalých a klidně bych se na něj podívala několikrát. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kúzelná romanca, aké sa dnes ťažko rodia ( ani remaké z roku 1995 neuspokojilo ) s ešte kúzelnejšou Audrey. To žieňa malo takú neuveriteľnú auru, že aj telefónny zoznam s jej menom musel byť krajším. Dve tretiny filmu sú geniálnou ukážkou romantiky, komédie a filmového šarmu, následné intrigovanie, ako sa zbaviť šoférovej dcéry sa trochu utápa. V každom prípade ide o príjemné posedenie s nestárnucimi hviezdami filmového neba. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)

Reklama

Reklama