Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

anais 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová komedie s roztomilou Audrey Hepburnovou. Ale Bogart i Holden jsou také patřičně charismatičtí! Přiznám se, že jsem možná čekal trochu víc. Sabrina je naprosto nekonfliktní pohádka o chudé dívce, která k milionáři přišla. Potěší jemným humorem, a někomu možná i vykouzlí nějakou tu slzičku dojetí. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebude to vadiť, Sabrina, keď budem pri lodi plakať? Rozkošné. Vtipné, vkusné, miestami smutné a Audrey sa pre túto rolu narodila. Nevinné, chudobné dievča v dobrej spoločnosti, otrok vlastných citov a na druhej strane dvaja bratia, hezoun a obchodník a je takmer jasné, koho si vyberie. SPOILER! Nato že ide o limonádu staršiu pol storočia, ma celkom zarazilo, že to bolo až po finále nerozhodné. Tá scéna v búdke, to je ako zo života. Happy end som im prial, no aspoň na tú malú chvíľku sa potešil ten cynik vo mne, pretože to pár minút reálne vyzeralo, že si vyberie toho horšieho. A bez pričinenia tých dvoch bratov, asi by sa tak aj stalo. Úžasne nedokonalá ženská postava. 90% ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn je naprosto dokonalá a skvěle působí jako mladá žába i jako už vyzrálejší mladá dáma. Je tak plná optimismu, mládí i lásky a vůbec se nedivím, že dokázala okouzlit oba bratry. Ze začátku jsem měla problém s panem Bogartem, který působí až příliš vážně a "dospěle", ale ten jeho výraz, když mu Audrey hravě upraví klobouk...aaach. Když o vás projeví zájem takový muž a vy mu navíc dokážete proniknout až k srdci a vykouzlit něžný úsměv, pak na věkovém rozdílu nezáleží. K dokonalosti už mnoho nechybí, jen je vše dost povrchní a city i další věci jsou brány jen jakoby okrajově, vše stojí na kouzlu úžasné mladé herečky, která zpívá, švitoří, ale o myslích ostatních se toho tolik nedozvíme. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladkokrásny, roztomilý príbeh s nezabudnuteľnou hereckou dvojicou A. Hepburn-H. Bogart. Neviem síce ako by to v skutočnosti medzi nimi dopadlo, ale vo filme to skončilo presne tak ako malo, čoho dôsledkom bol príjemný, hrejivý pocit. Na rozkošnú a prekrásnu A. Hepburn sa veru zabudnúť nedá a tento snímoček je jej krásnou pripomienkou. 80/100 ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Športové auto, ktoré vlastnia bratia, je značky Nash-Healey. Toto auto sa vyrábalo v rokoch 1951 až 1954 a v tejto dobe stálo 6000 amerických dolárov. (TheRoller)
  • Poslední film, který Wilder natočil pro Paramount Pictures. (Kulmon)

Reklama

Reklama