Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (739)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Úsměvný film. Ale nejlepší komedie vůbec? Možná tak v roce 1959. Nepamatuji si, že bych se během sledování zasmála nahlas a to ani jedinkrát. Přesto nemůžu Some like it hot upřít jakési kouzlo, které vás chytne a nepustí do konce. Marilyn jsem nikdy neměla ráda (proč? stačí si přečíst zajímavosti), ale tady byla jednoduše nadpozemsky okouzlující. Když ne výkonem, vzhledem určitě. Curtis s Lemmonem ji ale jednoduše zastínili a jejich pitvoření v dámských šatech mě pobavilo. Co moc nechápu je odbytý konec, který mnohým připadá kultovní - pro mne byl uspěchaný. ()

woody 

všechny recenze uživatele

NALÍČENÍ DÍVKOCHLAPCI NA MNE ZAPŮSOBILI TAK ODPUDIVĚ, SMĚSICE KRVAVÉ LÁZNĚ A PŘESTROJENÍ ZA ŽENY BYLA TAK NESNESITELNÁ A VTIPY NA TÉMA TĚLESNÉHO ZEMĚPISU TAK OTŘEPANÉ, ŽE JSEM VYKLOUZL Z KINA BOČNÍM VÝCHODEM, NEBOŤ PŘEDPOKLÁDÁM ŽE KONEC FILMU SNESOU JEN SILNĚJŠÍ NERVY NEŽ JSOU MOJE."C.A. Lejeune, Observer, 17. května 1959.To mluví samo za sebe, nemyslíte? ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Někdo to rád horké je taková klasika, jako na tělo šitá role Sugar alias prototyp příměru blbá blondýna nebo synonymum počátku zábavy alias mustr hollywodských point nejen komediálních... Skvělé role obou chlapoholek, třeskutý sexepíl legendární Monroe, povedený scénář, vtipná zápletka a již zmiňované skvěle vypointované finále, řadí tuto nesmrtelnou klasiku k předním dílkům světové kinematografie. Funguje to dodnes, čímž cena stoupá jedině vzhůru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má i po tolika letech energii a hýří espritem. Nicméně, klasická převleková komedie až příliš staví na skvělém herectví hlavních dvou protagonistů, které vhodně doplnila Marilyn Monroe, a tahle trojice v pohodě zamázne jednoduchý scénář. Nad jednotlivými až groteskními eskapádami jsem se sice královsky nebavil, ale dobrou náladu tenhle film rozhodně nezkazí. Jak by asi děj vypadal, kdyby to nikdo neměl rád horké. Klady: ústřední herecké duo Jack Lemmon & Tony Curtis se energicky činí + obstojná dávka decentních gagů + šarm klasické komedie + šarm Marilyn Monroe + dobře napsané postavy. Zápory: film nepřijde s ničím výjimečným ohledně děje - naivně vystavěný scénář - horší technická stránka filmu - postupný úbytek gagů - nudné zakončení filmu - poznal bych okamžitě, že jsou to převlečení chlapy. Mé hodnocení: 60% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Billy Wilder je môjho srdca šampión a dokázal mi to už mojou milovanou komédiou Raz, dva, tri. Neviem, kde ten chlapík chodil na tak vynikajúce nápady, ako dosiahol, aby boli jeho scenáre plné originálnych narážok, skvelých humorných situácií, ktorými aj depresívneho schizofrenika privedie na cestu spásy. Nestačíte vstrebať jednu scénu a už je na rade ďalšia, zvodná Marylin očarúva nielen svojimi krivkami, Jack Lemmon a jeho svojské grimasy dodávajú snímke potrebný šmrnc a Tony Curtis sa hrá na neodolateľného intelektuála - pričom Marylin nie je jediná, čo mu to žerie aj s navijakom :-) Parádny filmový zážitok so sladkou príchuťou wilderovského humoru, ktorému sa jednoducho nič nevyrovná. I love you, Billy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Jerry Lewis si mohol zahrať rolu Jerryho, avšak odmietol, pretože sa nechcel obliekať do ženských šiat. Jack Lemmon získal za rolu nomináciu na Oscara. Jerry Lewis mu preto každoročne posielal čokolády a celý život ľutoval, že rolu nezobral. (WalterIK7)
  • Nové restaurování 4K provedly MGM, Park Circus a Criterion Collection. Na filmovém skeneru Lasergraphics Director byl vytvořen nový digitální přenos z 35mm originálního negativu fotoaparátu. Byly vytvořeny duplikáty 35mm negativu a 35mm jemnozrnný pozitiv. Tisíce případů nečistot, úlomků, škrábanců, spojů a deformací byly ručně odstraněny pomocí DRS společnosti MTI Film, zatímco Vision společnosti Digital Phoenix byl použit pro chvění, blikání, drobné nečistoty a zrnění. Původní monofonní zvuková stopa byla remasterována z 35mm magnetických stop. Cvakání, bouchání, syčení, hučení a praskání byly ručně odstraněny pomocí Pro Tools HD a iZotope RX. (sator)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama