Reklama

Reklama

Swordsman 3

  • Hongkong The East Is Red (více)

Obsahy(1)

Mnohí sa domnievajú, že neporaziteľný Asia, ktorý vlastnil magický zvitok, čo mu umožňoval v prípade potreby meniť sa na ženu, zomrel. Nie je to však pravda. Asia znovu obživne a zistí, že o zvitok má znovu kdekto záujem - od japonských nindžov až po španielsku armádu. Asia vystupujúca ako žena zažije veľké problémy, keď krásna žena Biely sneh, ktorá bola milenkou Asiu v mužskej podobe, predpokladá, že je to tak aj naďalej. Asia musí poraziť všetkých nepriateľov, ktorí túžia získať posvätný zvitok a súčasne odstrániť všetkých falošníkov, čo si prisvojili jej identitu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nebudu Vám lhát je to svým způsobem béčko, jenže na rozdíl od předchozích dvou dílů je to tak cool, zejména Brigitte, když to rozpálí. V tom samurjaském červeném brnění je k sežrání. Kupa vizuálních nápadů, které překonávají své předchůdce množstvím i kvalitou, ad absurdum dotažené souboje a zejména létání, je to fakt nezapomenutelné,stejně jako některé hlášky a dialogy, souboje lodí, plachtění ve vzduchu na plachtách, souboje pod vodou, staré dobré kung-fu ve zběsilém tempu. K tomu si připočtěte krásku Joey Wang, která tomu taky pomáhá, hudební scény, které neotravují, ale naopak tam sedí a jsou příjemné, některé nápady na ztvárnění soubojů a situací jsou fakt hodně ulítlé, ale kdo se setkal již dříve s tvorbou Tony Ching Siu Tunga bude v pohodě, ostatním možná klesne čelist. Film se prostě nebere vážně, berte to s nadhledem. ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je trochu silné kafe. Proč se na tenhle film podívat. Herecké výkony? Ne! Herecké výkony jsou v asijských film většinou slabé, ale v tomhle filmu se rozhodli klesnout až na dno a pak ještě chvilku hrabat. Režie? Ne! Film má blbý střih, podivné zrychlovačky a snímá se to z hodně divných úhlů. Scénář? Ne! Scénář prakticky neexistuje a herecké osazenstvo na sebe jen hází věty, které spolu ani moc nesouvisí. Ale pak tu máme ještě akční scény, tu záchranou páku asijských akčních filmů.....Tak tady jedno obrovské NEEEEE!!!! Akční scény? Ty tady neexistují. Pokud nepočítáte partu dementů v čínských hábitech, létají na drátech, všelijak mávají rukama a ještě k tomu dokážejí pronášet jakési repliky. Kung-fu filmy mám hodně rád, ale co je moc to je moc. ()

Reklama

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Kultová akčná fantasy, ktorá stále nestratila zo svojho pôvabu. Fascinovala ma najmä nápaditosť tvorcov ohľadom choreografií wire-fu scén (ich poňatie s tou správnou dávkou nadsázky zanechá oveľa väčší dojem ako v mnohých novších a drahších špektákloch). Vychytávky ako odrážanie výstrelov z dela rukami alebo vystreľovacia zošívacia ihla skutočne pridali osobitému snímku na kvalite a pomáhajú vysporiadať sa so šialenosťou príbehu (mal som pocit akoby to nakrútil Terry Gilliam na ázijskom tripe), ktorý sa neberie príliš vážne. Jednoducho úžasná imaginácia tvorcov tohto snímku na mňa zabrala a po dlhom čase som konečne zhliadol vydarenú fantasy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asia, zde jako Neporazitelná, se vrací, protože svět si myslí že zemřela. To by nevadilo, kdyby Asia neměla řadu napodobovatelek, co se za ni vydávají. A s nimi je třeba zúčtovat! Do toho jsou opět zamotaní Japonci a navíc ještě Španělé, kteří touží získat posvátný svitek nesmírné moci. V rámci trilogie nejslabší díl, kterému po letech jednu hvězdu ubírám. Přesto souboje zůstávají skvělé, zejména létající jehly a tentokrát, protože bojují lodě na moři, v hojné míře dělové koule a střelné zbraně. O efektní scény není nouze, ať už jde o jízdu na mečounovi, nebo loď měnící se na ponorku, co připomene klasiku od K. Zemana. I přes kupu mrtvol není film tak krvavý, byť dojde na rudé fontány i vyrvaná srdce. Celý film je spíše mozaikou jednotlivých scén, kterým vesměs vévodí démonicky půvabná Brigitte Linová. Producentský dohled Harka Tsui je opět znát především v choreografii soubojů a celkovém vizuálu. Ocení zejména fanoušci, běžný divák to možná ani nedá... ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Ching Siu Tung se zas jednou překonává ;))... Záporačka z dvojky - Asia the Invincible(Brigitte Lin) není tak úplně mrtvá jak by se mohlo zdát a s osamělým swordsmanem (Yu RongGuang... Iron Monkey) se rozhodne sejmout dívčiny, které se za ní vydávají... v klasické "lítačce" najdeme úchylárny jako spirálovitý meč, japonskou loďoponorku, cyberninja bojovníky, to všechno s trochou sklonu k lesbickým scénám a očernění španělů na filmovém plátně... nažhavení? Scénář bohužel příliš neperlí a pokusí se jen o jednu nejistou myšku, která rozdělí příběh na dvě linie - Berserk mód hlavní postavy (záporačky), který je v půlce přerušen hudební vložkou (v tu chvíli jsem váhal jestli nekoukám na parodii) a putováním onoho swordsmana, kterému Asia zavřela všech šestnáct životních "ventilů" (jestli jich má tělo jen šestnáct tak to považuji za plýtvání místem ;) podívejte se na motor od Ferrari, tam se jich vejde i osmačtyřicet ;))) Krom slaboduchého scénáře doplácí Ching Siu Tungova nezkrotná fantazie na hranice omezeného rozpočtu (prvních deset minut jsou navíc záběry ze dvojky!) - film byl evidentně díky absenci velkých jmen (ze dvojky to "přežila" jen Brigitte Lin a opět září) poněkud okleštěn nižším rozpočtem a je to vidět na každém kroku - jako by byl točen někde na polích, některé triky vás možná i rozesmějí... vrcholem je pak stopáž věnovaná lodním bitvám... tady už triky dostávají pěkně zabrat... naštěstí takový Yu RongGuang držící v ruce půltunové lodní dělo a střílející s ním jako z kulometu, to je zážitek... ;) Právě takové zážitky (a přemíra akce kombinovaná s obdivnými záběry na mimořádně sexy Jean Wang (Iron Monkey) ;) dělají z filmu koukatelnou záležitost. Až uvidíte ping-pongovou výměnu v blokování ventilů a souboj s bojovníkem, který má aktivován ventil smíchu... no darmo mluvit ;) Škoda nízkého rozpočtu a občasné Tungovy režijní bezradnosti (některé záběry by asi bylo lepší vystřihnout)... Mohl to být velký film (jako Swordsman 2), ale takhle je to jen další úchylárna pro příznivce tohoto experimentátora, který se mě osobně zamlouvá čím dál tím víc, protože nemá strach příjít s něčím neokoukaným... Ne vždycky mu však přeje štěstí a to je bohužel i případ Swordsmana 3. 50% ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama