Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výjimečná výpověď studenta Trevora Adamse o zážitcích, které zakusil na Rivervale High. Trevor se stal obětí takového traumatizujícího týrání, že ho dovedlo až k pokusu o bombový útok na školní fotbalový tým. Pomocnou ruku mu pak podal učitel dramatické výchovy, když Trevorovi nabídl hlavní roli ve školní hře. Učitel pomáhá Trevorovi zůstat přímým a skromným. Hra je ale riskantní - její temný scénář popisuje život zabijáků a ve spojení s Trevorovou problémovou minulostí provokuje místní rodiče, kteří ji chtějí zakázat. Jestli uspějí, Trevor si už možná nikdy nezahraje - a to by mohlo být spouští lidské časované bomby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

laik_60 

všechny recenze uživatele

škola rodina rodina škola škola rodina nikto iný ten nešvár nevyrieši, ani vyhadzov, ani policajti na vrátnici ani kamery visiace na stropoch . Film s pekným výkonom mladého Fostera (v tej divadelnej inscenácii bol ešte presvedčivejší ako vo filme). Je to film , nútiaci diváka (pokiaľ nie je ľahostajný) k premýšľaniu. Aj preto ho oceňujem viac ako 3 bodmi. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Hodně silnej kousek, který se liší od ostatních filmech o šikaně tím, že hlavní postava už jednou bombu ve škole odpálit chtěla,ale nepovedlo se mu to. Od tý doby se ve škole zvýšil dozor a všechno co může mít s útoky nebo šikanou něco společnýho se trestá. Bohužel to vůbec nepomáhá a šikana pokračuje dál a to vede k další skupince lidí, který se rozhodnout taky takhle rázně zakročit, no a dál nebudu nic prozrazovat. Úžasnej film o lidský osobnosti a druhý šanci. Pro mě byl největší magor ten učitel, kterej udělal divadelní hru přímo pro potencionálního vraha a obsadil ho do hlavní role. Podle mě by to skončilo jinak, ale budiž, tenhle konec by se dal taky překousnout. Nejlepší scéna je jednoznačně promítání videa o šikaně na škole a vlastně Trevorova poslední řeč. Konečná scéna v divadle mě na jednu stranu nasrala, protože nesplnila moje očekávání a celý to bylo takový "zabitý", ale celé to v sobě mělo velké poselství a ani se nedivím, že to stahují do škol a hru hrajou v nápravných centrech a ústavách, protože dost působí na psychiku a dovedu si představit, že se kvůli tomu tyhle magoři trochu uklidní. 85% ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

K tomuto dilku jsem se dostal uplne nahodou a musim rict sedlo me to kurevsky. Pokud pominu zaver - myslim scenu s divadelni hrou kdy se prisli podivat i Trevorovi tryznitele tak s prihmourenim oka musim jit do plneho hodnoceni. Film je to skvely a ma skvelou vypovdajici hodnotu plus pricteme herecky koncert Ben Fostera a mame paradni podivanou. Ano ano musim souhlasit s Jankem i pro me je Ben Foster nejzajimavejsi herec nove generace a moc se tesim na jeho dalsi pociny. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Živelná i inteligentní obhajoba lidské důstojnosti. Snaha podchytit a obnažit zhoubný vliv šikany na život dospívajícího jedince, který často po mnoha letech ponižování přijímá roli oběti a někdy je dokonce dohnán k tak extrémním činům, jako jsou sebevražda a nebo uchopení spravedlnosti do vlastních rukou (třeba v podobě výpravy do školní jídelny se střelnou zbraní v batohu). Silný a stále aktuální apel, když už ne na lidi bez empatie, kteří se rádi povyšují nad druhé, tak alespoň na nás ostatní, abychom v případě, že je někdo napadán a ponižován nebyly pouhými pasivními přihlížejícími, ale snažili se také něco dělat. Televizní formát filmu neubírá na jeho působivosti a Ben Foster zde předvádí velkolepý herecký koncert. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O příčinách a následcích … Prostý snímek s obrovským přesahem - velice silná, mrazivá výpověď o možných důsledcích šikany, která je pro útočníky jenom nevázanou zábavou a potvrzením vlastní prestiže, zatímco pro oběť se nalezení východiska postupně stává doslova otázkou života a smrti (těch druhých) ... Ben Foster jako Trevor je fantastický. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Poté, co Trevora (Ben Foster) odváží policie z herecké zkoušky v kapli, je záběr na policejní budovu, na které je zřetelně vidět zednářský symbol – kružítko a úhelnice. (Nick321)
  • Když se Trevorovi (Ben Foster) zdá noční můra o tom, že se Jenny (Jane McGregor) stane také obětí připravovaného útoku, má na sobě stejný bílý svetr, který se potřísní červenou skvrnou, jaký měl i při svém školním videu, které vedení školy odsoudilo jako hrozbu. (Nick321)
  • Film bol natočený na námet divadelnej hry s rovnomenným názvom. Divadelná hra Bang, Bang, You´re Dead mala premiéru 7. apríla 1999 v meste Eugene v štáte Oregon. O necelé dva týždne na to, 20. apríla 1999, došlo k nechválne známemu masakru na Columbine High School v štáte Colorado. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno