Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco svět oslavuje konec druhé světové války, v americkém výzkumném středisku v Los Alamos pokračují přísně tajné práce na vývoji atomových zbraní. Vládní zaměstnanci žijí běžným rodinným životem, avšak jejich obydlí se z bezpečnostních důvodů nacházejí uvnitř přísně střeženého pouštního komplexu, stejně jako samotná výzkumná střediska. Nepřátelským špionům se přesto podaří zorganizovat nebezpečnou akci: jednoho dne je unesen sedmiletý syn vysoce postaveného jaderného fyzika dr. Franka Addisona. Výkupným nemá být nic menšího, než státní tajemství nejvyšší důležitosti - vzorce potřebné pro výrobu atomové bomby... Snímek režiséra Jerryho Hoppera vznikl v roce 1952 a řadí se mezi přední protikomunistická díla té doby, řazená do vlny s názvem Red Scare (Rudý postrach). Více než o politických souvislostech však snímek pojednává o napínavém pátrání bdělých agentů FBI, kteří nakonec zdárně dopadnou skupinu pachatelů. Film byl nominován na Oscara za nejlepší scénář (Sydney Boehm). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele

V pohode spracovaný špionážny triler z trochu paranoidnej doby po zhodení vodíkových bômb na japonské mestá a začínajúcej studenej vojny. Sústreďuje sa na policajné vyšetrovanie vydieračov a únoscov a hlavne linka s únosom malého chlapca je najlepšia. V podaní chlapca je aj dobre zahraná. Záveru nechýba veľmi slušné tempo a silný trilerový nádych. V takýchto filmoch kvitujem aj to, že nie sú v nich obsiahnuté rušivé vplyvy ako romantika či medziľudské vzťahy a všetko sa sústreďuje iba na hlavnú vec. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jerry Hopper nam predstavuje USA po druhej svetovej vojne, USA zije v atomovom veku. Reziser riesi vyvoj jadrovych zbrani, uzavrety pustny komplex v Novom Mexiku a dokonca akysi spioni uniesli syna jadroveho vedca ..... nudny film, plny klise, ani ten unos ma nezaujal, rezisersky len nudne odbite, bez invencie : 60 % ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dva detektivové musí najít atomovou bombu a zneškodnit lidi, kteří s její pomocí chtějí vyhladit město a jeho okolí. To je stručný děj filmu, ve kterém má hlavní slovo možné katastrofální zničení města, tentokrát v dnes naprosto už neoriginálním atomovém podání. Nevím jestli hodnotím ten správný film, ale jiné Atomic city na CSFD ani IMDb není. Je fakt, že tak starý mně rozhodně nepřišel. Co si ale budem nalhávat. Způsobem, jakým je toto natočeno se dnes točí ty nejhorší béčka, zatímco v době vzniku to mohlo být velice originální- proto možná ta nominace na oscara. Pro dnešní dobu už film nemá absolutně žádnou hodnotu, jediné, co stojí za pozornost, je hudba- ta je tady vcelku zajímavá a také to, že se tu mluví jen velice málo. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Každá propaganda se časem stane směšnou... Odhlížejíc od toho, samotný scénář je slabý, jako desetkrát vyluhovaný čaj, s podprůměrnými herci (kromě 8letého chlapce) a slabou režii. Za tenhle "skvost" vděčíme ČT, která k němu vyrobila i dabing. Snad v snaze uvést snímek jako rodinný film. Aspoň vím, proč se dabingu nedočká Bergman, Fellini, či Buñuel, kteří zřejmě budou příliš nestravitelní pro koncesionáře. V rámci žánru za 1,5. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek, který svým pojetím i náplní představuje Ameriku po druhé světové válce. V mnohém hodně patetické, někdy působí jako typické reklamy z této doby (viz. třeba chlapec, který na začátku jí v kuchyni u své matky a pije mléko). Kvalitou však filmu chybí nejen moment překvapení, ale také jakákoliv hlubší atmosféra, stvořená z jiných prvků než stylizace 50. let, kdy byl snímek natočen. Celý název Atomové město také vyvolává v divákovi trochu jiná očekávání, než hledání uneseného chlapce atomového vědce... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Gene Barry v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama