Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč to všechno je film nebo lépe řečeno soubor patnácti filmových mikropovídek, malých příběhů, z nichž každý ilustruje určitou lidskou vlastnost. Metoda rezignace na kontinuální vývoj příběhu a naopak vytváření sdělení skrze krátké, výstižné obrazy z různých lidských osudů. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

amirgal 

všechny recenze uživatele

Rámcově je to zajímavý film, zajímavý námět, zpracování a celková kompozice, ale to nejzajímavější je uschováno nenápadně v ději každé etudy. Avizovaná vlastnost je etudě námětem, ale není její pointou - plní nosnou funkci, na které Ventura Pons rozpoutal nenápadnou komunikační hru, při níž si jednotliví aktéři plíživě vyměňují své situační role. Takové kejkle s paradoxy si pět hvězd určitě zaslouží. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vsechny povidky jsou uzasne, na dve si velmi zive pamatuji i po letech- uprimnost a zarlivost. Vyjimecny, vystizny a zabavny film! ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Hezkýýý Být jednotlivé minipříběhy kvalitativně vyrovnanější, tak je to jasná pětka. Sympatické miniatury ztvárňující různé lidské vlastnosti. Některé pointy jsou čitelné dopředu, něco je delší, něco kratší, ale spousta z patnácti kousků měla originalitu, nápad a šmrnc. Už jste někdy viděli chlapa naučit kamen mluvit? Neskutečný Nebo kouzelný dědek z muchomůrky, který Vám splní každé přání ... kdo nevidí neuvěří :). ()

troxor 

všechny recenze uživatele

15 perfektně vypointovaných povídek popisujících různé lidské vlastnosti. Žhavá katalánská povaha se však nezapře a tak se většina zápletek točí kolem lásky a žen. Některé z povídek jsou jenom dobré, ostatní jsou klenoty. Každá z nich je ale patřičně opepřená pořádnou dávkou černějšího humoru. Příběh o kameni, ten o sousedce, ten s řetězcem lidských vztahů a nakonec ten s trpaslíkem se mi do paměti vryly si nejsilněji. Katalánština stojí za poslech a tenhle film zase za vidění. Doporučuji! ()

src 

všechny recenze uživatele

Patnact povidek, nektere kratke, nektere dlouhe, nektere jsou pouze hricky, nektere jsou velmi propracovane. Dost casto stavi na dialozich (ci vnitrnim monologu). Vsechny humorne a dost casto o sexu (podane s vytribenym vkusem). Castecne spanelsky, castecne katalansky. Jinde neuvidite :-) ()

Lestat 

všechny recenze uživatele

15 minipovídek rozdělených podle lidských vlastností. V povídce první se chlápek čtvrt hodiny pokouší naučit mluvit kámen, zkuste uhodnout jestli úspěšně. Nejvíc mě uchvátila povídka žárlivost, myslím že si ani nedovedete představit na co všechno se dá žárlit (ti co viděli ví o čem mluvím). Celý film je podtržen výtečnou hudbou o kterou se postaral mě naprosto neznámý Carles Cases. ()

Reklama

Reklama