Reklama

Reklama

„Jsme v jedné zemi Střední Ameriky, které vládne generál Arrévalo Sánchez, diktátor si nechává říkat Dobrodinec, všeobecně je však znám pod přezdívkou Pes." Těmito slovy začíná film Pes, který líčí průběh strastiplného útěku a pronásledování politického vězně, jemuž byl svěřen seznam přívrženců revoluce. Prostředí revolučního hnutí je však pro autory spíše záminkou k vyprávění dobrodružného příběhu, jehož osou je střetávání uprchlíka s vycvičeným psem, který ho na celé obtížné pouti sleduje. (NFA)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Neznám ten film z dětství, takže oproštěn od nostalgických vzpomínek mlžu říct, ýe jde o klasický španělský dobrodružný film, kterému chybí sevřenější děj (jako třeba u Goma-2) a kde pes je jen ozvláštněním jinak politických půtek vojenského režimu a povstalců. Žel, celá akce sestává z pár zajímavých scén v močálech, jedné přestřelky na lodi a skoro závěreční střílečky v domě. Jinak hlavní hrdina, poněkud nesympatický, přebíhá z lokace do lokace, a nemít za zády bandu pistolníků, sám by nic nezvládl. Vlastně jsem ani nepobral, čím byl tak výjimečným. A mezi tím vším pes běží a běží. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

V mládí můj hodně oblíbený film na který bych se asi dnes díval jinak,přesto si myslím, že by se mě ještě mohl líbit. Rád bych ho ješte viděl aspoň na Nově. ()

Reklama

Reklama