Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružství začíná, když neidentifikovaný mimozemský vetřelec zničí flotilu klingonských křižníků. Kapitán James T. Kirk se hrdinně vrací do čela nově ztransformované lodi U.S.S. Enterprise, kde převezme velení. Toto dobrodružství odstartovalo jednu z nejdéle běžících filmových franšíz všech dob s hereckým obsazením původní série Star Trek, včetně Williama Shatnera, Leonarda Nimoye, DeForesta Kelleyho, George Takeie, Nichelle Nichols, Waltera Koeniga a Jamese Doohana. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

Madison 

všechny recenze uživatele

Zo starších Star Trekov mávam trochu zmätené dojmy, pretože im nejde uprieť úžasne hypnotická, tajuplná atmosféra, podtrhnutá magickým vesmírom a pomalým tempom, no práve dejová rozvláčnosť a absencia švihu či pohotovej akcie občas vrhá snímku do nepríjemnej nudy. Na jednej strane má divák možnosť vpíjať jednu podmanivú scénu za druhou bez toho, aby mu niečo uniklo - to je problémom mnohých dnešných filmov, pri ktorých ubieha všetko akosi príliš rýchlo. Zvažovala som 4*, pretože sa mi tento prvý Star Trek pozdával o niečo viac než 2 - Khanov hnev, ale nie je to film, ktorý by som si napriek úchvatnému atmosferickému prevedeniu chcela pozrieť v najbližšom čase znova. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že první startrekovská kino štrapáce navazuje a zaběhaný svět seriálu, člověk by čekal nějaký svižný úvod. Jenže zestrárlému pardálovi Kirkovi trvá hodinu a něco než shromáždí poztrácené členy posádky, povyhazuje nové, prohlédne si loď a poučí se z chyb. Robert Wise úvod naládoval jistě nikoli náhodnými aluzemi k Vesmírné odysee Stanley Kubricka, fascinované průlety kolem modelů, výtečná Goldsmithova hudba a zhruba v půli filmu i umírněná forma halucinačního průletu do neznáma. Je znát, jak moc si tvůrci užívají vysoký budget a možnost podívat se Enterprise doslova až do kuchyně. Z toho pohledu je ST: Motion Picture pouze pro trekkies, taková exkurze do dobře známého se všemi detaily. Příběh podřimuje, ale v důsledku stojí za to ho sledovat. Nechybí ani jemný humor a pěkné vesmírné akcičky... Každý, kdo se někdy nechal unést na NCC-1701 do hvězdných dálav si film užije... pro ostatní opravdu zdlouhavý a ukecaný trek ke hvězdám. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Úžasné....Charaktér seriálu i pozdějších filmú šel zde trošku stranou a někdo to určitě nepřekousne ..ale kdo si dokáže vychutnat pomalu plynoucí, vizuálně až hypnotické sci-fi s myšlenkou, která není vycucaná z prstu (a její váhu něják nesrazí ani stáří filmu)-ten bude u tohodle StarTrekovského klenotu slintat blahem...90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Reverend Campden ešte skôr ako začal reverendovať, v úlohe sekudnanta pánov Shatnera z jeho suchým humorov a pána Nimoya z rovnakým strnulím výrazom aký máme u Spocka radi. Výsledok. Celkom infantilná zábavka, ktorá je v niektorých miestach vysoko efektná a psychadelická a v druhých zdĺhavá a myšlienkovo nedotiahnutá. Lenže zlý film to nie je. Síce postráda akúkoľvek výraznejšiu bitku, alebo zabrdnutie do charakterov ale ako následovných pôvodného seriálu( ktorý sa okrem iného môže pochváliť najhoršou ačknou scénou vôbec) je aj tak viac menej určtený fanúšikom. Preto aj keď postavy na mňa pôsobili chlande videl som medzi nimi určitú náväznosť, ktorá bola doplnená aj o perfektnú roličku Georgeho Takeia. Aj keď režisér Wise nebol tak zanietený pre podobnú sériu, mal štastie, že dostal taký tvorivý tým aký dostal. V konečnom dôsledku si môžete užiť neskutočne dlhé záberi na V-Ger a USS Enterprise v sprievode neskutočne úchvatnej Goldsmithovej hudby a to nikdy nie je na škodu. U mňa veľmi slušný rozbeh. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (32)

  • Maketa V'ger bola taká obrovská, že kým jeden koniec bol natáčaný a používaný v scénách, druhý koniec ešte len stavali. (Nekrofil)
  • Natáčelo se od 7. srpna 1978 do 26. ledna 1979 ve Wyomingu a Kalifornii. (Varan)
  • Obdobu plakátu k filmu použila skupina Imagine Fragons u svého alba „Evolve“. (Nathaniell)

Související novinky

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama