Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden muž ve středních letech se právě vrátil po dlouhé době z Brazílie do Hong Kongu. Pokouší se vybavit svoje vzpomínky na minulost starou 30 let. Jako jeden ze suvenýrů má i polovykouřenou cigaretu, v portugalštině metade fumaca. Jak to tehdy vlastně skutečně bylo, co je z příběhu muže pravdivé a co výmysl? Záleží na tom vůbec? (Vavča)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Příběh, který začíná v Brazílii a přesune se do HK. Hlavní hrdina Mountain Leopard(Eric Tsang) přijede po 30 letech do svého rodného města hledat jednu ženu a svého tehdejšího rivala jménme Nine Dragons. Příběh ze začátku evokuje filmy o pouličních partách mafiánů, jenže tak snadné to tu nebude. Film odkáže naprosto dokonale vybudovat napětí a emoce a potom rovnou přeřadí do jiného žánru. Je zde spousta narážek a fórů na gansterská klišé. Ruční digitální kamera zabírá fantastické záběry z denního shonu v Hong Kongu, hlavně čtvrť Mongkok, hudba je naprosto vynikající, neobvyklý OST, ale velmi působivý tvořivý dokonalý soulad s vizuální stránkou. Velmi mě bavily ty stlizované až skoro komické sekvence historie obou hlavních rivalů. Příběh ovšem získává každým okamžikem na působivosti. Leopardovi pomáhá v hledání Smokey, kterého tu hraje mladičký Nicholas Tse. Podal skvělý výkon, bavili mě hodně i sympaťák Stephen Fung coby mladý Leopard a Sam Lee jako mladý Nine Dragon. Tohle si musím sehnat na DVD a kouknout na to znova. Ta atmosféra příběhu je pohlcující, stejně jako dokonale zdařilé, realistické záběry města(jak by také ne, když za kamerou stál kouzelník Peter Pau), které evokují dojem, tohle je skutečné, tento snímek má navíc mnoho poetických momentů a neuvěřitelnou sílu imaginace. Kromě výborného Erica Tsanga, zde uvidíte cameo Qi Shu, a malou roli Kelly Chen. ()

muti 

všechny recenze uživatele

po 30. rokoch je cas vratit sa domov a vybavit si ucty s 9 Drakmi. krajina uz ale nie je taka ako kedysi. kto si etse pamata na Snezneho Leoparda? mozno len par ludi a preto je infiltracia ku zdroju lahsia. co sa vlastne stalo pred 30 rokmi a musi sa uz konecne uzavriet? nuz, bude su to peniaze alebo zena... alebo... ()

Reklama

Reklama