Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

sud 

všechny recenze uživatele

John Travolta v záporné roli je hlavní hvězdou filmu a předvádí ze všech zúčastněných nejlepší herectví. Christian Slater je buď nevýrazný a nebo přehrává. Akční scény jsou dobré, téma je sice už po několikáté ohrané, ale nad tím se nechá zamhouřit oko. Celkově je však film zmatený a místo extratrháku plave v béčkových vodách. Celkově vzato asi jediný (či jeden z mála) film Johna Woo u kterého jsem po druhém hodnocení neslevil. 60%. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Na působení Johna Woo v Hollywoodu by se dala velmi dobře aplikovat Nohavicova teorie alkoholického kopce. Pouze s tím rozdílem, že i průměrný alkoholik pozná, když už dávno dosáhl vrcholu a již dlouhou dobu sviští dolů. John Woo již toho Hollywoodského vrcholu dosáhl poměrně dávno (Face/Off) a i přesto, že v současné době se pohybuje velmi hluboko pod úrovní na které vystartoval a stále klesá, v jeho zastřené mysli stále míří vzhůru s vidinou legendárního akčního filmu, které v dřívějších dobách v Hong Kongu mrskal jeden za druhým. Uvidíme, jak tato jeho jízda po horské drátze nakonec dopadne, já už moc nadějí na vzestup nedávám. Operace zlomený šíp je celkem slušný akční film, je plný skvělých scén, je plný hloupých scén, nepostrádá charismatického záporáka (Travolta je vynikající padouch). Konečné vyznění filmu je lehce nadprůměrné, po Black Jacku a Živém terči stále vzestupná tendence, která vyvrcholila již zmíněným Tváří v tvář. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Před devíti roky jsem byl z tohoto akčního nářezu na větvi, teď za nostalgii dávám slabší 4 hvězdičky. Ono náboj to stále má, výsledku moc pomohla božská hudba Hanse Zimmera. A Travolta dal vzniknout dalšímu cool záporákovi, který se prostě zapsal to filmové historie. Jeho hlášky, gesta, chování... Děj je stupidní, má spostu nelogičností, ovšem akce brilantní (ale není jí tolik co bych čekal). Bohužel herecky pokulhává Christian Slater, Samantha Mathis s neustále vykuleným výrazem také na věrohodnosti nepřidá. Přesto to má kouzlo moderního westernu. 70%. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Dvě jaderné hlavice a dva vojenští rivalové. To vše pod taktovkou západem nakaženého Johna Wooa. Nakaženého v tom smyslu, že je to neustále ten typický John Woo, ale který si nedá řict a natočí takovou ptákovinu, která postrádá hrubšího významu (podobně jako MI: 2). Je to stejně tak přeplácané, jako výše zmíněné pokračování, které vypadá tak, že vše bouchá, jako když si malý chlapeček hraje s autíčky. Někomu to možná přijde zábavné, mě nikoliv. Hrozně utahaná operace. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)

Reklama

Reklama