Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po triezvejšom (dospelejšom) premietnutí musím hviezdičku ubrať! Woo tu zopsul, čo sa dalo. A kebyže si nevšimnem jeho meno pri nadpise režiséra, ani neuverím, že to bol jeho výtvor. Scenár sa ani v najmenšom nevyrovná jeho ázijským projektom a upadla aj akčná stránka. Travoltom si to mierne vyžehlil, ale logické trhliny, akými sú strieľanie a hádzanie granátov pri atómových bombách hlava-nehlava, vrtuľník si kilometer pred sebou nevšimne pred sebou 50metrový kopček a narazí doň, bitka pilotov v letiacom lietadle pár metrov nad zemou a iné minichybičky, ktoré sa velikánovi odpustiť nedajú. Možno keby sa to celé nehralo na nablýskaný, superakčný trhák! Ale ten letiaci Travolta s atómovkou v bruchu nemal chybu. 65%. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film plný trikových scén, výbuchů, střel a pádů, plus dvou každou chvíli odjištěných jaderných střel. Jednu z nich si John Travolta v roli pilota jedoucího ve vlaku a hlavního padoucha do smrti zapamatoval. Jen tak mimochodem: Dle známého válečného filmu Údolí stínů se termínem Zlomený šíp označuje také situace, kdy americká jednotka podléhá nepříteli a vyžaduje plnou leteckou podporu bombardováním kolem své pozice. Zlomený šíp je i název známého westernu z r.1950. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9846-operace-zlomeny-sip/videa/ ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není nejdůležitější, jestli John Woo točí své filmy v Hong Kongu - později v Číně - nebo v Hollywoodu ... Je pochopitelné, že v Americe se musí přizpůsobit představám studia - jinak by asi dost těžko mohl dělat svou práci - ale přitom zůstává věrný sám sobě. Je to pořád John Woo a jeho rukopis, vyznačující se strhujícím dějem a nápaditými akčními scénami, tak co chcete víc … ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká něco víc než akci, akci a pořád jenom akci, pak bude asi zklamán. John Woo nám připravil akční lahůdku s krásně se vztekajícím parchantem Travoltou, sympatickým hrdinou Slaterem a s několika dopravními prostředky jako bonus (stíhačka, helikoptéry, terénní hummery a vlak). Hodně velkým pozitivem je Zimmerova "akční" hudba (podobnou známe třeba ze Skály), která dodává švih celému tomuhle akčnímu divadýlku, které nabízí slušnou porci zábavy a pyrotechnických vychutnávek. Ale nic jiného raději nečekejte. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze som si opät zopakoval akcny film z 90-tych rokov, ktory som v tom case mal velmi rad. Aj na dnesnu dobu má tento film skvelu sviznu akciu zrucneho rezisera Johna Wooa, ktory az o rok neskor natocil s Travoltom pecku FACE/OFF - TVAROU V TVAR (1997), ktoru uz dodnes nedokazal prekonat, teda z mojho pohladu je FACE/OFF jeho najlepsi film z celej filmografie. Avsak Operacia si ma ziskala opät skvelou hudbou Hansa Zimmera. Travolta si svojho psychopatickeho zlocinca doslova vychutnaval a Slater sa mi nezdal byt dostatocny protivnikom, ktory by mu mohol dat na hubu, ale tak so scenarom sa daju robit zazraky a zaver si mozete vsetci domysliet. Ale to je jedno, pretoze explozie vrtulnikov nemali chybu a havaria hlavne toho vrtulnika, ktoreho vrtula takmer rozsekala Samanthu Mathis bola velmi kvalitne natocena a o zaverecnej vlakovej scene ani nehovorim. U mna cistych 80%. Mimochodom, ak by ste premyslali nad tym, odkial je vam znamy ten Pritchett, ktory financoval celu akciu kradeze bomb a vecne sa rozculoval, ked nieco nevyslo, tak je to prave ten, ktory urobil peklo zo zivota Timovi Robbinsovi ako riaditel väznice vo filme VYKUPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK (1994). _______ John Travolta - (Major Vic 'Deak' Deakins) +++ Christian Slater - (Kapitán Riley Hale) +++ Samantha Mathis - (Terry Carmichael) +++ Delroy Lindo - (Plukovník Max Wilkins) +++ Bob Gunton - (Pritchett) +++ Frank Whaley - (Giles Prentice) +++ Howie Long - (Kelly) +++ Produkcia: Mark Gordon, Dwight H. Little +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • John Travolta si mohol vybrať, či chce hrať Deakinsa alebo Halea. Rozhodol sa pre záporáka Deakinsa. Za svoju úlohu vo filme dostal 7 miliónov USD. (matt6)
  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)

Reklama

Reklama