Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

John Woo v Hollywoodu natočil jen jeden lepší film - a to Tváří v tvář. Jeho druhý společný projekt s Johnem Travoltou je také vynikající, ale ne dokonalý. Woo by se měl zamyslet a natočit více filmů s Travoltou. To mu jde. Zlomený šíp je klasický nadprůměrný akční thriller. Nedosahuje ani průměrnosti, ale ani dokonalosti. Proto nadprůměrné hodnocení. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý skĺzava do nezdravej demencie. Vzhľadom na to že John Woo bol pre mňa vždy tak trochu majstrom akčného filmu, je pre mňa tento film strašným sklamaním, Film pôsobí až príliš exteriérovo a akcia je namiesto plynulosti neskutočne kŕčovitá. Absolútna abscencia akýchkoľvek emócií, takže film vás necháva úplne chladných. Postavy sú neskutočne plytké. Neveríte im ani jeden škrabanec na nose a celá zápletka postavená na tak stupídnom až béčkovom námete ako je záchrana sveta pred nukleárnym útokom si zaslúži studenú sprchu, pre scenáristu a lepšiu príležitosť pre Woo- a. Jediná charizmatická postava, ktorá si svoju úlohu doslova užila je Travolta. Lenže načo je jediná postava, ktorej držíte palce záporná? veď debilný úsmev Christiana Slatera je omnoho neznesiteľnejší než ten Travoltov. Tak prečo je hlavný hrdina?? tiež mi tam chýbala typická Woo- ovská vsuvka - typu ukradnú hlavice spolu, ale potom jeden druhého zradí a rozhodne sa ich vrátiť. Typický motív kamarátstva. Jednoducho nič čo by tento film vyzdvihlo do takej miery aby som si to chcel pustiť po druhý raz. Takto si radšej stiahnem Zimmerov skvelý soundtrack a pustím si radšej Face/Off. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak mám celkem rád HK tvorbu Johna Woo, tak moc nemusím tu americkou, ale tohle je jedna ze dvou výjimek. Nadupaný akční kousek s hromadou hlášek kde se Slater spíš veze a celý film si pro sebe krade hlavně Travolta jehož padouchovi nejde nefandit. Sakra asi jsem to projel... pokud jsem na to ovšem nepomyslel už předtím!75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film. Travolta jako padouch je výborný a Slater mu hodně dobře sekunduje. Perfektní akční scény (hlavně ta konečná na vlaku) a hlavně skvělá zábava. Akorát bych vůbec nepoznal, že je to film Johna Woo. Vůbec jsem tam nepoznal jeho rukopis (žádný zpomalený přestřelky, stovky mrtvol). I tak skvělý snímek. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Som rad, ze som si opät zopakoval akcny film z 90-tych rokov, ktory som v tom case mal velmi rad. Aj na dnesnu dobu má tento film skvelu sviznu akciu zrucneho rezisera Johna Wooa, ktory az o rok neskor natocil s Travoltom pecku FACE/OFF - TVAROU V TVAR (1997), ktoru uz dodnes nedokazal prekonat, teda z mojho pohladu je FACE/OFF jeho najlepsi film z celej filmografie. Avsak Operacia si ma ziskala opät skvelou hudbou Hansa Zimmera. Travolta si svojho psychopatickeho zlocinca doslova vychutnaval a Slater sa mi nezdal byt dostatocny protivnikom, ktory by mu mohol dat na hubu, ale tak so scenarom sa daju robit zazraky a zaver si mozete vsetci domysliet. Ale to je jedno, pretoze explozie vrtulnikov nemali chybu a havaria hlavne toho vrtulnika, ktoreho vrtula takmer rozsekala Samanthu Mathis bola velmi kvalitne natocena a o zaverecnej vlakovej scene ani nehovorim. U mna cistych 80%. Mimochodom, ak by ste premyslali nad tym, odkial je vam znamy ten Pritchett, ktory financoval celu akciu kradeze bomb a vecne sa rozculoval, ked nieco nevyslo, tak je to prave ten, ktory urobil peklo zo zivota Timovi Robbinsovi ako riaditel väznice vo filme VYKUPENIE Z VÄZNICE SHAWSHANK (1994). _______ John Travolta - (Major Vic 'Deak' Deakins) +++ Christian Slater - (Kapitán Riley Hale) +++ Samantha Mathis - (Terry Carmichael) +++ Delroy Lindo - (Plukovník Max Wilkins) +++ Bob Gunton - (Pritchett) +++ Frank Whaley - (Giles Prentice) +++ Howie Long - (Kelly) +++ Produkcia: Mark Gordon, Dwight H. Little +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vic Deakins (John Travolta) má v lietadle pištoľ Beretta 92FS so záverom z nehrdzavejúcej ocele. Vo vlaku potom používa automatickú Berettu 93R a v bani pušku Ruger AC-556K. Kelly (Howie Long) používa vo filme pištoľ Beretta 92FS, samopal HK94 a brokovnicu Mossberg 590. Riley Hale (Christian Slater) používa vo filme pištole Beretta 92FS, SIG-Sauer P226, SIG-Sauer P228 a revolver Smith & Wesson Model 66 so 4-palcovou hlavňou, ktorý vzal strážkyni parku (Samantha Mathis). V bani taktiež používa samopal Beretta Model 12, vo vrtuľníku útočnú pušku M727 s granátometom M203. (ČSFD)
  • Okolo podzemného jadrového výbuchu vo filme zaznie niekoľko nezmyslov. Napríklad hlavný hrdina povie, že z podzemnej explózie sa neuvoľnila radiácia. Avšak mohli sme jasne vidieť, že výbuch vymrštil ohnivú guľu von z bane, čiže došlo k úniku rádioaktívneho odpadu po explózii. Taktiež plán vydávať jadrový výbuch za zemetrasenie je nezmysel, pretože po celom svete sa nachádza mnoho seizmologických staníc, ktoré by toto tvrdenie ľahko vyvrátili. (ČSFD)

Reklama

Reklama