Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jiste, Woo ma lepsi kousky a to i mezi americkejma filmama, ale Zlomeny sip se s nicim nesere, jde o jednoduchej akcnak, ale spojenej dostacujicim pribeh a diky tomu mel Woo prostor se predvest a misty to paradne vyuzil. Film je totiz v podstate nepretrzita jizda v paradnim prostredi, na prestrelky, vybuchy a honicky neni nouze a jsou tu prakticky celou dobu filmu. K tomu si pripoctete paradni hudbu a uzasnyho psychopatickyho Travoltu. Slater se sice tvari furt stejne a vypada mezi ostatnima jak chlapecek, ale nijak zvlast film nerusi, az teda na to, ze jsem fandil Travoltovi, ale zaroven mi stejne bylo jasny, jak to dopadne. Proste solidni akcni narez. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Reklama na Volvo proběhla, radiaci detekující motýlci poletují a až Slater uplatní telepatické schopnosti, slunný jihozápad bude zachráněn - takže by mohli být všichni spokojení, …kromě mě. Lze vidět, že všechny producentské peníze neproletěly komínem, ale o to je výsledek žalostnější. Šest vagónů klišé, jen pro efekt točené akční scény topící se v marastu stupidity a teatrální Travolta, užívající pro své role záporáků pořád stejných hereckých postupů. Woo se zase jednou marně snaží předstírat, že jeho akční film je něco víc, což bych přirovnal k manželce předstírající orgasmus, zatímco její druh je už otočený na bok a spí.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak nějak průměrná ukázka své doby a toho, co v devadesátých letech představoval akční film. John Woo zde není tak odvázaný jako jindy (hlavně ne jako ve své domovině) a snímek není vlastně ani tak cool, ani tak drsný. Pořád je to ale celkem úspěšně zvládnutá jízda, která vás dovede až do klasického konce. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tarantino istého času našiel v Johnovi Travoltovi "záporáka" vďaka filmu Pulp Fiction. Travoltovi rola sedla, ale vo filme Operácia: Zlomený šíp už nie. V úlohe pilota stíhačky pôsobí komicky pre svoju nadváhu. Film je len ďalší z rady priemerných akčných porcií. Klasicky nesmie chýbať pekná, slobodná baba a hit pre akčné masy je na svete. John Woo ma týmto filmom trochu sklamal. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Veškeré výtky se rozplývají ve svižném tempu, hláškách a divoké akci. John Travolta exceluje, Christina Slater se snaží a Samantha Mathis je roztomilá a ráda přiloží ruku k dílu. John Woo v hollywodské produkci mě nezklamal, jako některé ostatní, právě naopak, jeho styl je sice více "americký", ale pořád má svérázný rukopis. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)

Reklama

Reklama