Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl až nyní a musím říct, že bohužel dopadl, tak jak jsem očekával. Při sledování jsem si říkal, jestli John Woo některé momenty myslí vážně, jelikož jistě nechtěných komických a nelogických situací se zde objevují až příliš. Střih mě místy připadal zmatený a jedině, čím se mě film trochu zamlouval, byla akce a sympatické herecké obsazení, ale nedalo se nevšimnout, že herci místy přehrávali. I k postavám jsem si nedokázal vytvořit hlubší vztah, a zpomalené či dojemné scény mě nechali chladným. Ještě musím vytknout délku filmu, jež na konci jsem usínal a napjatě jsem očekával konec, který pořád nepřicházel. U filmu jsem celkově velice trpěl, i když jsem vůči stáří filmu chtěl být méně kritický, ale nečekal jsem, že to bude mučení od začátku až do konce. Mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Film byl určitě inspirován legendárním snímkem Lovec jelenů. Hong Kongská verze mi sedla o mnohem více než Lovci jelenů. U snímků jsem se přistihl jak jsem téměř nedýchal a fandil jsem hlavním představitelům, kteří si mysleli jak lehce přijdou k penězům. Woo krásně vystihl jak peníze dokážou změnit člověka a zničit přátelství. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to proti všem pravidlům zdravého rozumu, naprosto bizarní a nereálné, ale zároveň ve stejné míře fascinující. V hektolitrech krve a nesmyslném množství pobitých nepřátel se přitom paradoxně ukrývá jasné poselství namířené proti násilí, válce a zabíjení - tak silné, že mě až mrazí. Navíc podané prostřednictvím hlubokého a bezvýhradného přátelství doslova až za hrob ... a zrady a odplaty přesně v hongkongském stylu. Takže 4* mu patří plným právem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nadupaný príbeh troch priateľov, ktorí sa menia priamoúmerne prežitým skutočnostiam vo vietnamskej vojne. Nejedná sa však o klasický vojnový film, ako by si mohol niekto myslieť. Príbeh je nacpaný množstvom nápadov, niekedy až prehnanými situáciami tak podobnými východoázijským filmom. Aj tak sme svedkami silného príbehu priateľstva, odvahy, chamtivosti a pomsty. Za zmienku stojí veľmi pekná hudba s jednoduchým motívom. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší film Johna Woo. Film kde se kromě přestřelek hýří i emocemi a to tak, že kdyby to natočil kdokoliv jiný než John Woo vypadalo by to strašně pateticky. Opravdu v tomhle filmu hrdinům fandíte a při akčních scénách zatajujete dech. Přestřelky jsou dovedené k naprosté dokonalosti a dojde i na pěstní souboje a kouzla s nožem. Vietnamská válka je zde vylíčena opravdu hrozivě a část v zajateckém táboře silně připomene Lovce Jelenů. Po shlédnutí Kulky v Hlavě se nevyhnete přemýšlení, protože tento film je tak silný jako máloco co se vám kdy podaří uvidět. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • V určitých fázích natáčení chaotických filmových scén, v nichž propukala hlasitá vřava s následnou vzpourou, byl celý chaos natolik velký, že i samotní filmový tvůrci ztráceli čas od času ten správný orientační smysl. Dokonce i John Woo, filmový představitel policejního inspektora, jedním svým panickým průnikem vnikl do přímého natáčení scény, v niž explodovaly trhaviny, a narušil tak natáčení jedné takové filmové scény. Díky tomu si uštědřil nepříjemné poranění hlavy. A obdobně si vedl i Simon Yam, filmový představitel Luka, když si během natáčení popálil obličej. (Conspi)

Reklama

Reklama