Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nádhera, skvělý a silný příběh o cti a přátelství. Se skvělým Chow Yun-Fatem, který zahrál opravdu výborně a někdy vypadá opravdu zlověstně (což je výkon když vezmeme v potaz že normálně působí dojmem nejhodnějšího člověka v galaxii). John Woo ve své nejlepší formě a opět musím říci škoda přeškoda, že v Holywoodu netočí věci jako The Killer. Mimochodem finální scéna masakru asi stovky "bad guysů" je opravdu geniální. A navíc dojemné chvíle tady opravdu dojemné jsou ale co naplat tohle musíte vidět sami, protože John Woo je opravdu režijní eso a akčním bohem našeho věku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velkolepý samurajský epos přenesený se všemi typickými atributy do současnosti a se všemi prvky vytůrovanými na samou hranici odolnosti materiálu. Ať už jde o akci nebo emoce. Úžasná atmosféra s typicky asijsky přehnanými reakcemi, vypjatou osudovostí, vychytanými detaily a k dokonalosti přivedenými akčními scénami, které jen podrthují sílu tragického příběhu o cti a přátelství. Jeden z filmů, na které se nezapomíná. ()

Reklama

klerik

všechny recenze uživatele

Len MALÉ UPOZORNENIE čo sa týka akcie (celý film som bohužiaľ nevidel). Slávny film, kde každý ospevuje Woovu zručnosť pri točení prestreliek, ALE žiadna dokonalosť typu FACE OFF čo BROKEN AROW sa nekoná. Akcia je efektná, ale je pomerne chaotická. Zišlo by sa ju prestrihať aby bolo jasné, kto odkiaľ strieľa a kam Fat strieľa... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle nějak by to vypadalo, kdyby se rozhodl dnešní islámský stát točit výchovné ideologické bijáky. Jen hlavní hrdina by nebyl uhlazený charakterní sympaťák, ale uřvaný chladnokrevný debil s rozbitým holícím strojkem a s podobiznou Alláha nad postelí, a těch cca dvě stě lidí, co tady John Woo nechal pojít, by byli prostí občané, co mají rozum a momentální smůlu... Je to přestřelená (záměrně) a neemocionální (nezáměrně), ale tak efektivně a v ohromném tempu natočená nálož čisté filmové akce s příběhem, který drží pohromadě a nesklouzává k parodii sebe sama, až se mi skoro chtělo vlivem cinefilního adrenalinu taky někoho zastřelit. Úžasná práce se zvukovými můstky, vizuálními i zvukovými flashbacky a paralelismy podtrhnutými vtipně variovanými záběry pak posouvá Killera na pozici jednoho z řemeslně nejzajímavějších a nejinovativnějších akčňáků béčkových 80. let. S chutí se tím někdy prostřílím znova.. 85% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V porovnání s pozdějším Hard-Boiled je v Killerovi kladen větší důraz na melodramatické pozadí a tradičnímu příběhu o dvou přátelích na opačné straně zákona je též věnováno více prostoru. To přináší jak větší stotožnění s postavami a větší zájem o dění na plátně, tak množství poněkud nadbytečné vaty v podobě přitoublých dialogů, jejichž infantilnost ještě podtrhjují přesládlé úsměvy na tvářích herců. John Woo se v Killerovi chvíli zkrátká hledá a proplétá se houštím marných pokusů o prohloubení postav, ale když se v závěru konečně najde, rozpoutá na plátně totální vizuální i emocionální inferno. Být celý film tak dobrý jako finále, šlo by o jeden z nejlepších filmových počinů všech dob. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scéna se střelcem a tramvají se točila v hong-kongském Causeway Bay a byla natolik věrohodná, že obyvatelé zavolali místní policii. Danny Lee pak musel požádat šéfa policistů o povolení pokračovat v natáčení. (Terva)
  • Společnost Golden Princess Film, která částečně financovala tento film, sehnal pro film herec Chow Yun-Fat. (Terva)
  • Několik dialogů z filmu použil ve svých skladbách Wu-Tang Clan. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama