Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Scénář nový řady Ulice obohacenej o kulantní krimi zápletku, která se ale vyšetřuje jakoby náhodou a zcela nahodile dle toho, kolik nezajímavých příběhů nezajímavých lidí je třeba odvyprávět předtím. Tady se dá v pohodě čtyřicet minut každý epizody vypustit, protože se v nich zhola nic zajímavýho neděje a jako portrét místa a lidí ho obývajících to prostě nefunguje (Hillbilly Elegy v sedmi hodinách). Režie je navíc extrémně nenápaditá a už tak zbytečně táhlej děj činí ještě více nesnesitelným. Kate Winslet je ovšem skvělá, stejně jako ostatní, a když už přijde na řadu krimi, má to slušnou atmosféru. Porovnání s True Detective to ovšem nesnese ani omylem… a je jedno, se kterou řadou. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

príšerne nadhodnotená rodinná dráma z prostredia skazeného predmestia Filadelfie, kde je každý špinavý a prehnitý zvnútra aj zvonku, kde sa ideálne každému musíš otočiť chrbtom, inak budeš zranený. Real life shit. Ukričané hysterické matky, neverní otcovia, svine na každom rohu. Taška zvratov väčšia ako v Nezvestných, a to už je krista čo povedať, postavy autenticky napísané, vizuál nadpriemerne zvládnutý, réžia rozhodne pozoruhodná a Kate Winslet magnetizujúca, no aj napriek tomu veľmi slabé tri hviezdy. Teraz už len treba zistiť, čo na tom bolo na tých takmer 90%, ktoré tu svietia. Ale Jess <3 --- Taktiež sa mi po celý čas sledovania do hlavy neustále vtieral Oheň ohňom, hoci vôbec netuším prečo. Každopádne... asi je čas na replay x) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Watch Children. Poctivá symbióza kriminálky a sociálně-psychologického dramatu, ve které Mare jako Titán drží z Diovy vůle easttownská nebesa a svůj život žije pro druhé, ač ti ji těmi svými fackují. Nepřináší v té temnotě spásu, jen čeká s pochodní u jisker naděje.. Vzpomněl jsem si na dva citáty. V Zahlerově Mean Business on North Ganson Street je přenosná charakteristika místa: „Je to část Rezavého pásu. Mělo budoucnost v době, kdy se Asiatům říkalo Orientálci..“ Ve Flashbacks of a Fool zase padlo: „Jediná věc, na kterou potřebujete odvahu, je zůstat.“ Člověk musí tvořit místo, protože jak je tomu naopak, nekončí to dobře. Good night, Mare.. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ak by tam účinkovala Mireille Enos namiesto Kate Winslet, tak sa dá Mare of Easttown označiť za potenciálnu The Killing Season 5. Absolútny slow-burn, kde sa rovnaký (ak nie väčší) dôraz ako na kriminálnu líniu kladie na dramatickú líniu a vykreslenie vzťahov medzi postavami, na zobrazenie života v zapadlom americkom mestečku a hlavne na rôzne traumy všetkých zúčastnených. Kto čaká štýlovú seriálovú detektívku s rýchlym spádom, ten nech si radšej pustí Hawai Five-O. Kto chce niečo civilnejšie, autentickejšie, depresívnejšie, čo sa pomaly dostáva pod kožu s každou epizódou, pre toho tu je Mare of Easttown. Seriálová krimi dráma roku 2021. CELKOVO: 8/10 ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrce a scenárista seriálu Brad Ingelsby vyrůstal ve sportovně založené rodině. Jeho otec a bratr hráli v mládí basketbal, což Ingelsby následně promítl do hlavní postavy Mare (Kate Winslet). (oli009)
  • Jako výkonná producentka a herečka hlavní role se chtěla Kate Winslet (Mare Sheehan) ujistit, že se každý na place cítí být součástí projektu a nikomu se nedostává jiného zacházení. Proto když zjistila, že by měla mít větší karavan (ve kterém herci tráví čas mezi scénami) než ostatní herci, odmítla to s odůvodněním, že všichni na place by si měli být rovni. (oli009)
  • Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji. (filmovyfan)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama